Dcérka nechce užívať lieky/sirupy

5. sep 2023

Dobry den,
potrebovala by som radu, chcela by som dietatu (3,5 r) davat nieco na imunitu, sirup, lenze ona to nechce vypit.

Skusala som dohovaranim, vysvetlovanim, davali sme babike, videla ze aj kocurovi davame lieky, chcela som ju podplatit, zakazat rozpravku, lenze absolutne na nic nereaguje a nevypije. Ja uz neviem co mam robit, lebo toto je iba o sirupe na podporu imunity, ale ked pride na antibiotika ona ich tiez nevypije, davame nasilu, zatial mala sirupy ktore su sladke a v podstate chutne, premyslala som ze by sme vyskusali tabletky ale pochybujem, ze tu by bola schopna vypit, nelubi a nejedava tvrde cukriky (Lipo) vzdy vypluje ze jej nechutia.

Ja uz neviem ako jej to vysvetlit, alebo prinutit aby to vypila.

Dakujem za rady.

thereisabear
5. sep 2023

Gumené cukríky nemá rada?

autor
5. sep 2023

@thereisabear gumenne hej, to je jedine co si da take vitaminove cukriky z Dr. Max

martinka0944
5. sep 2023

Vyskúšaj to s niečím stále zmiešať. Ani môj 3 ročný si nechcel vziať antibiotika v sirupe, vonali sice dobre, ale v pozadi boli strašne horke, verím že mu absolutne nechutili, no odkedy ich miešam s kompotovou šťavou alebo s hustým džúsom, tak vypije každý liek. Hrajeme sa že sme na "párty" a on ma svoj koktejl 😃 Na každého niečo iné platí a zaberá, uvidíš. Prebije sa aspoň tá výrazná chuť toho lieku alebo vitamínu, a pomôže jej ľahšie to vypiť.

jazula
5. sep 2023

U našej (2r3m) momentálne zaberá, že sirup naberiem do tej odmerky, čo k nemu je a spolu to naberame do takej maličkej striekačky z lekárne (ja pridržím ponorenú a malá potiahne piest), potom podobným štýlom si sirup strekne do pusy. Má z toho obrovskú zábavu, má teraz “ja sama” obdobie.
Keď je zlý deň, naberiem do striekačky z Nurofenu a streknem do líčka, tak to nevypľuje.