Dcérka mi odpadla

kristinkajulika
21. feb 2014

ahojte baby. v utorok mi odpadla mala na poste , prave sme isli zo skolky. Este som sa zastavila na poste . Bolo to tam dost teplo, stali sme v rade asi 5 ,minut. Mala mi hovorila ze je unavena, hovorila som jej aby sadla na stolicku, no nechcela, potom odpadla. som ju zdvihla, bola v bezvedomi, dali sme jej na tvar vodu, potom sa prebrala. Boli sme hospitalizovany v nemocnici, tam robili vselijaké vysetrenia, na kardiologiu zistili , ze ma nijaku malu dierocku na srdiecku, co mozno vyrastie. Este v utorok ideme k neurologovi, idu jej robyt EEG. Lekari hovorili ze bola dehydrovana ze pravdepodobne, to bol prícin. Ma niekto podobné skusenosti?

sendy182
21. feb 2014

@kristinkajulika no si si "prežila" ti poviem ....hlavné že si bola s ňou......pamätá si čo bolo?.....kámoške odpadávala dcérka asi v tom istom roku ako tvoja.....no bolo to už dávno.....zistili že srdiečko.....áno ak dieťa málo pilo tak aj krvný tlak ide dole a hrozí odpadnutie.....viem že jej dcérka už bola potom v zš oslobodená od telesnej výchovy.....samozrejme mala neaké pohybové aktivity....no beh a fyzická činnosť to neboli......chodila na kontroly na kramáre.....už je veľká slečna a myslím že úplne v priadku ide na strednú školu.....operáciu nemala žiadnu.......viem že nemohla piť coca-colu.....ale to nemôžu ani zdravé deti ani moje 🙂

monicm
22. feb 2014

ja som odpadávala celé svoje detstvo a pubertu a doteraz mi vie bývať zle.nikdy nikto nezistil prečo,odležala som si preto v nemocnici týždeň,robili všetko možné aj nemožné a proste nezistili prečo.......................viac menej som z toho vyrástla,resp.naučila som sa spoznávať príznaky a ako proti tomu bojovať.čo sa týka konkr. tejto situácie,je naozaj možné,čo ti povedali lekári,dehydratácia a teplo na pošte sú častým spúšťačom bezvedomia.uvidíš,čo povedia vyšetrenia

fuska
22. feb 2014

To mohlo byt kludne aj z toho tepla a zleho vzduchu a mala mohla naozaj malo pit. Ja som mavala od cca 10 rokov nizky tlak a bezne ma svaclo o zem. Uz som ale vedela rozpoznat, kedy to na mna ide a vacsinou som na niekoho zakricala na ratu a pomaly som sa zviezla.
Na vysetrenia chodte, ale to moze byt hocico uplne minimalne vazne. Ak by sa to nahodou zopakovalo, mozes upozornit ucitelky v skolke-skole, aby niekde neodpadla do potoka alebo na ceste... Inak by som sa nestresovala. A malu by som poucila, ze ked jej bude takto este raz, nech zavola nejakeho dospeleho, ak sa bude dat...

janinah
22. feb 2014

malú nauč,že ak na ňu príde slabosť,točenie v hlave alebo stmievanie pred očami,nech si OKAMŽITE čupne ,ak odpadne z polohy čupnutia,tak sa nezraní,ak odpadne z polohy v stoji,tak sa môže vážne zraniť...prvá pomoc je dať skolabovanú osobu ľahnúť hocikde,aj na podlahu a dvihnúť nohy hore,aby sa prekrvil mozog a človek sa prebral /toto dúfam,že jej učiteľky vedia/

hellionka
22. feb 2014

Presne tak, aj ja ked som bola malá odpadávala som často. Doteraz nevládzem dlhsie stáť, napr. pri pokladni atd.... a tak ako hovorí janinah, treba ju naucit nech si cupne alebo sadne ked jej je zle. Ja som raz odpadka tak, ze som si zlomila klucnu kosť ....

macaduso
22. feb 2014

Nam ked sa maly ucil chodit tak spadol,lebo sa nestihol chytit sedacky na koberec,nic sa mu nestalo ale neviem ci od laku alebo od toho,ze sa nemohol nadychnut mi ostal uplne ochabnuty v rukach.S manzelom sme ho chytili za nohy a buchli po chrtbe aby sa aspon nadychol,lebo bol uplne ako handrova babika 😖 . to bolo asi pred troma mesiacmi.a dnes zase spadol lebo tisol tatru a sa mu smyklo a zase asi od laku sa nemohol nadychnut.museli sme mu dat buchnat do chrbta aby sa nadychol.nestalo sa to niekomu z vas??

kristinkajulika
autor
22. feb 2014

dakujem kocky za rady. No dnes od rana vkuse vraca a ma hnacku. Bola som snou na pohotovosti. Dali jej injekciu, aby prestala vracat. No velmi nepomohlo, lebo popoludni uz zas mala hnacku aj vracala. Teraz mi zaspala. Dufam ze jej to prejde a neposlu nas naspat do nemocnice.:(

kristinkajulika
autor
23. feb 2014

Sme v nemocnici a mame rotavirus:(

zara0201
23. feb 2014

@kristinkajulika No "vyborne". Drzim palce, rotavirus je zakerny. Maly mal rotavirus ked mal 7 mesiacov. Horucky, zvracanie, hnacky, infuzie. Ale babu mas uz vacsiu, hadam sa rychlejsie zotavi. Kdesi pisali, ze detsky organizmus sa z tohto virusu spamatava aj niekolko mesiacov. ALe my sme sa dali dokopy celkom rychlo.
PS: Rotavirus sme si doniesli z nemocnice, kde sme predtym pred par dnami lezali.

satanka1
23. feb 2014

@kristinkajulika s malým som s tým bola v nemocnici a hned prvé infuzky mu super zabrali. predtým som ho mala doma,nič v sebe neudržal,ale pekne pil a veľa,tak som to brala,že dehydrovaný nebude...ale asi na 3 deň mal tak podliate oči,strácal sa mi pred očami tak sme leteli..vo štvrtok nás prijali a v pondelok sme boli doma.keby sa to stalo ešte raz,tak idem skôr.to bude ok,neboj.malinkej skoré uzdravenie

atreyu
23. feb 2014

@kristinkajulika ahoj, moj drobec odpadol v novembri po úraze, nahltal sa krvi, nić nejedol nepil potom 3krát v ten deň odpadol...boli sme hospitalizovaní, po prvej redehydratačnej infúzke už bol max v poriadku, 2dni rozne vyšetrenia a všetko je ok klop, klop, klop...takže viem oresne čím si si prešla...btw tiež chytil v nemocnici rotavírus ale začalo to až 24hodín po tom ćo nás prepustili takže sme bojovali doma...

kristinkajulika
autor
23. feb 2014

no asi sme to dostali aj my tiez v nemocini, vo stvrtok nas pustili domov, a sobotu rano zacal mala vracat, teraz dostala 2 infuzky, a skoro celi den prespala

samantha223
1. máj 2014

@kristinkajulika ja som ako dieta v teple, ked som malo pila, vzdy odpadla, ci v kostole , alebo v autobuse. Mam nizky tlak a ked som nepila, casto som odpadavala. Odkedy som dospela, pijem a davam si pozor, tak sa mi to nestava 🙂 Som v poriadku, nemam choroby a ani so srdcom nic.

mariova99
19. máj 2019

@kristinkajulika ahoj prosim Ta..viem,ze je to stara tema,ale mozes mi prosim povedat,ci sa to tvojej dcerke stalo este odvtedy a ake vysetrenia jej robili? Dakujem pekne