Dcérka mala poslednú stolicu vo štvrtok

rebcav
12. sep 2023

ahojte, dcérka mala črevnú virózu, ktorá začala min. pred týždňom v sobotu, poslednú stolicu mala vo štvrtok, je to pls. ok? Aké máte skúsenosti. Dr. sa neviem dovolať ďakujem

anjelicek26
12. sep 2023

Tak v lekarni cipok, neuskodi a pomoze. A velmi vela jej davaj pit. Urcite ale nedavaj z hora ziadne prehanadla ci nejake veci, co sposobuju riedku stolicu, po viroze to crevo zrovna nepotrebuje zasa... odhliadnuc od nejakeho zauzlenia criev ako worst case, co to len neskutocne zhorsi...ak sa po cipku nevykaka, zacne ju boliet brusko, smer lekar... ci vasa ci pohotovost. Tak male dieta nemoze tak dlho byt bez stolice... je to uz 5 dni...

rebcav
autor
12. sep 2023

@anjelicek26 ďakujem, v nedeľu mala dosť vetry a zauzlenie vznikne len tak?

anjelicek26
12. sep 2023

@rebcav len tak nie, ale pri predispozicii a silnej crevnej viroze moze... kamaratke tak urgent operovali 3.5 rocneho syna..isli tam zo "zapchou", spravili sono bruska a uz pripravovali salu... je to zriedkave, ale treba to mat niekde vzadu ako backup info... necakala by som uz dlho fakt 5 dni to su uz toxiny vsade v telicku. Probiotika jej davas po tej viroze?

rebcav
autor
12. sep 2023

@anjelicek26 rozumiem, áno, dostáva probiotika

anavixy
12. sep 2023

A papa normalne uz? Ma z coho kakat? Citi ze potrebuje kakat a nejde jej to? Aka je stara? Skus nasadit vlakninu do jedla. Dolezite je ci ma vetry. Pri “zauzleni” ako sa to nespravne laicky volac alebo teda pri ileuse neodchadzaju ani vetry, je zastavena peristaltika, bolesti, zvracanie…
Cipok neublizi, mozes skusit, ale urcite hlavne vhodnu stravu, vela tekutin a postupne nabehnut do starych kolaji.

rebcav
autor
12. sep 2023

@anavixy pomaly začína jesť, nie je to ešte tak ako bolo. Nemá potrebu zatiaľ kakať. Vetry má .... Áno, snažíme sa postupne nabehnúť do starých kolaji, ďakujem