ahojte,v noci sa malá zobudila s tym ze ju bolí zadocek,pozrela som sa jej a nasla som jednu mrlu,ktoru som aj chytila,potom uz spala dobre.Ráno som bola u doktorky,ktora jej predpisala vermox.Otázka ci neviete z coho to mohla chytit,ci napr.aj od psa?co som sa zatial docitala tak nie,ale ci nemate nejaku skusenost.A druha otazka ci moze( mohla) nakazit ostatne deti,napr,ked sme boli na navsteve.dakujem za prispevky.A este jedna otazka ma napadla,ked sa prelieci moze sa jej to znova vratit???
A okrem preliečenia vlastnej rodiny by si mala informovať aj škôlku. Lebo ak to chytila tam, tak zbohom rodina.
@heveri35 Neviem preco zbohom rodina 🙂 Skolka je najpravdepodobnejsie miesto vyskytu tychto parazitov, rovnako ako vsi napriklad. Treba to nahlasit, nech rodicia sleduju decka a nech v pripade prvych priznakov netrapia seba ani deti a rovno idu k lekarovi dat si predpisat ten Vermox. Nie je to nic, za co by sa clovek mal hanbit alebo sa toho bat. Jednoducho skolka je idealne prostredie pre vsetky choroby a parazity, ktore sa prenasaju telesnymi tekutinami.
Nasa to tiez mala, preliecila sa iba ona, nikto iny nic nemal z rodiny. Skolke sme to oznamili tiez, nasa bola vraj jedina, ale potom ucitelka povedala, ze vela rodicov nenahlasuje taketo veci, cize kto-vie..
@heveri35 Ťažko povedať, ale škôlku treba informovať a je pravda že dieťa tam okrem domova trávi väčšinu času zo dňa tak patrí medzi najpravdepodobnejšiu možnosť nákazy. Ak to má zo škôlky, tak sa to najskôr potvrdia učiteľky ak sa niekto ešte v škôlke prizná že ich mali. Inak sú ľudia že sa ani nepriznajú ☹
@heveri35 v podstate je jedno, kde to chytila, to uz aj tak sotva zistis, ale v skolke by si informovat mala, lebo toto sa v detskych kolektivoch siri rychlo a ak to tam je a rodicia si to vsimnu pozde, tak o mesiac mozete mat zase doma 😖
A s doktorkou si sa o čom bavila? 😎