Ahojte, pomôžte mi prosím. Dcérka ma už dlhšie zapareniny. Nevieme sa toho zbaviť. Vyskúšala som už hocičo, od repikoveho odvaru, po rôzne krémy a nič nepomáha... niekde som čítala že treba vyskúšať materské mlieko. Čo si o tom myslite ? Je ti naozaj účinne ?
@veronikaaa97 nám pomohla krémpasta Imazol,dr. nám ju predpísala a za pár dní super
@veronikaaa97 v prvom rade poriadne ošetrovať pokožku - umývať vodou, nie vlhčenými utierkami, poriadne vysušiť, veľa vetrať prdelku. Neskúšať kadečo, ak to má dlhšie, tak tam už môže byť aj nejaká baktéria - nech dr. spraví ster. Dcéra mala zapareninu raz v živote, na odporúčanie dr. perfektne pomohol canesten krém.
plienky ste menili?
Dcerke sa vedela riadne zaparot prdka... Umyvali sme pod vodou, natierali imazol a na ten cas kym sa to dalo dokopy som jej davala miesto jenorazovych plienok latkove. Je a tym robota ale aspon bol vzdy do par dni klud. A pred kupkanim sme si dali funny time bez plienky aby sa vetrala 😁
Skús neopythiol. Po každom kakaní umyť s mydlom a nepoužívať vlhčené utierky.
umyt cistou vodou, natriet hocicim a nechat nezabalenu ....na vzduchu...pripadne len bavlnene teplaciky nech to dycha...kolko bude treba
@veronikaaa97 daj jej bephanten a umývaj ju čistou vodou, a zmeň plienky aj tie to môžu byť
@veronikaaa97 niekedy je najlepsia iba cista voda a poriadne osusit zakazdym, ziadne kremy, vlhcene utierky. Materske mlieko nemusi pomoct, ale nic nim ani nepokazis, je dobre na vela veci, ja som potierala malemu očko, aj pediatricka povedala, ze je to ok, lebo ma antibakterialne ucinky (no neodporucala to ako samotnu liecbu, predpisala mu kvapky samozrejme, ktore su ucinnejsie).
Nam na vyliecenie zaparenin pomohol bepanthen sensiderm a ako prevencia umyvanie cistou vodou po kazdej stolici, vlhcene utierky pouzivame len mimo domu.