Dobry vecer dcerka ma od rana teploty teraz ma 39, 1 inak sa nejavy ze by bola chora len ta teplota, su to zubky? Alebo co? Zaciatkom februara bola chora kasel horucky 40, 1 brala antibiotika, a zas zaciatkom marca znovu teploty z velkym placom, znovu antibiotika a dnes to iste teploty, ked bola prvy krat chora teploty boli den, druhy krat tiez den teploty, neviem co mam robit mam snou ist na pohotovost ked jej teplota pojde hore? Som uz stoho zufala a strasne sa onu bojim ☹
No určite jej treba teplotu zrážať dolu, daj jej nurofen alebo panadol podla váhy a osprchuj ju vo vlažnej vode, dávaj jej vela piť, aby nebola dehydrovaná.
Nenechaj ju len tak, pri vysokej teplote môže dieťa dostať febrilne kŕče
Určite choď k lepkárovi a daj si spraviť CRP -čko. Moja dcéra mala dlho teploty, lekárka povedala na pohotovosti, že sú to zúbky.... mala vtedy 8 mesiacov. Aby sme dávali zábaly. Ja som ju trápila zábalmi.... a ona mala zápal obličiek !!!! CRP bolo vysoké. Skončili sme na Kramároch. Choď na pohotovosť. Prinajhoršom Ťa pošlú domov. Ale CRPčko nech Ti spravia. Budeš si istejšia.
My sme potom strávili takme 2 týždne na infúziách a antibiotikách.
Oblečte sa a choďte....nečakaj.
Kolko ma dcerka rokov? Len dnes ma horucky? Inak sa nejavi, ze by ju nieco bolelo? Jest jej chuti?
@vera1605
@nezabudka1410 je uplne zbytocne robit CRPcko kedze ma teplotu len od dnes rana. Teplota musi byt dlhsie, aby crp nieco ukazalo. Teplotu treba zrazat, vela pit a rano ist k doktorke
@nezabudka1410 Aj my sme tak boli. ale nam maly len plakal a nevedel sa vykakat. isli sme na poradnu, brali sme aj moc a zistili nam vysoku hladinu krvi v moci. skoncili sme v nemocnici, na antibiotikach ktore sme uzivali este dalsi mesiac a sme sledovany na nefrologii
@luliu podla mna nieje zbytocne, nam ukazalo crp aj ked maly teplotu nemal a uz mal zapal v tele..
@vera1605 ak dcerka vnima, reaguje a nie je malatna, tak na pohotovost hned bezat nemusis. treba ju sledovat, davat jej dostatok tekutin. pri takejto teplote osobne uz davam lieky na znizenie teploty. bud paralen alebo ibuprofen pre deti. ak je treba striedam, pripadne dam zabal.
ak teplota napriek liekom neklesa, tak volam lekara/pohotovost.
kym idem k dr. cakam ca. 3-4 dni podla stavu dietata a pripadnych dalsich symptomov 😉
na pohotovost by som isla - ak by velmi vkuse plakala, bola malatna, nereagovala na nic, prestala uplne pit pripadne to bol novorodenec do 3m.
@vera1605 Teploty treba zrazat, nurofen sirup alebo panadol sirup su vyborne. Ak nezaberu, treba dieta osprchovat vlaznou vodou (nie studenou!!). Vela tekutin, lahke jedla (ale nenutit, nemusi jest), vela vetrat a mierne zakryvat, nebabusit.
K lekarovi sa chodi, ked ma dieta teplotu 3 dni, pripadne ak je velmi vysoka a neda sa zrazit. Zo skusenosti napr. viem, ze tak po 2 -3 dnoch teploty byva pomerne jasne, co je to za chorobu.
A nemusis sa o dieta bat, viem, ze to vyzera zle, ale nic zasadne vazne jej nehrozi. Detsky organizmus je velmi odolny, ani keby mala taketo teploty tyzden, tak bude bez nasledkov.
Drzim palce.
@zzuzulinka dcerka ma 13m. sopliky nema a sem tam si odkasle 2za den ale to este z hlienou co mala predtym je kus umrncana ale inak beha siali sa aj napriek teplote, a ma dost zaparenu pinu z novych plienok ☹ ale stoho ta teplota asi nebude, a pcha si rucky do pusi pred troma dnami jej vysiel 7zubok teploty nikdy nemavala ☹
@vera1605 13mes dieta a tolkokrat ATB?? fuha.. bolo to potrebne???robili jej CRP?
Soplik a horucka nemusi byt nic ine, len viroza, treba zistit, ci islo o to, alebo o zapal... nech zbytocne neberie ATB!!!!
Treba pockat, az ked teploty trvaju viac ako 3 dni a neklesaju, tak potom ATB....
nezrazať teplotu pod 38, lebo nad 38st prirodzene hynie vacsina virusov, coze sa eliminuje choroba, telo si vie takto same pomoct.. ... toto si vela ludi neuvedomuje...
coze zražať až ked je naozaj 39 a viac, nech klesne na tych 38 ...
teraz su hnusne virozy, dlho trovaju a su aj horucky ...
a samozrejme , mozu to byt aj zubky... hlavne, ak su pcha ruky do pusy a hryzie si to... a sople ani nic nema...
CHodievaj s nou denne von, na cerstvy vzduch, aj ked je skaredo.. podporuje to imunitu.
@katrin21 Dobry, crp jej nerobily no ved to ze iba lieky do nej pchaju, neboly sme dnes u dr teplotu mala maximum 37,7 a to do obedu sama jej zisla asi to budu zubky. Prvy ktat ked bola chora tak to sme boli chory vseci vysoke teploty, ona mala jeden den, a druhy krat zas mala teplotu a strasne plakala a chytala si brusko, tak sme isly k dr a zas dala ant. Som ich ani nechcela ale dr ze musi, a nepovedala mi ze co je jej, na druhy den uz nemala teplotu nic jej nebolo a neviem par dny na to jej vysiel zub, tak asi to bolo kvoli zubku, ja neviem moja dr hovori ze zo zubkou teploty niesu :D
@vera1605 ked si chytala brusko, tak na 90% to bola viroza, ze ju brusko aj bolelo... nedavajte jej hned ATB, zoberte ich z lekarne, nech su doma, ale pockajte a iba ked sa nezlepsi , tak nasadte.. tak to rob 🙂
Zmen lekarku... evidentne nemas dobru..
mam kamosku, co jej dcera horuckovala niekolko dni a potom vysli zubky 🙂 kazde dieta je ine
teplotu treba zrazat sprchou a zabalmi a ist k lekrovi az ked neustupuju po dvoch- troch dnoch, lebo vtedy je to bakterialne ked teploty neustupuju, uzivat paralen na striedacku s nurofenom, na pohotovost nechodim ked nemusim lebo vacsinou stale daju atb, dokonca raz mi dali atb aj ked bolo crp negativne.....to hovori za vsetko
@vera1605 teraz ATB predpisuju ako cukriky :/ Tak isto odporucam zmenu lekarky. PReco ti normalne nevysvetlila... na co su tie ATB ? CRP je miutova zalezitost... Ak to boli tie zubky ... tak zbytocne mala ATB ..Ak nie si spokojna s Dr. ... tak ju zmen. Zdravie dietata za to stoji ! 🙂 Dufam ze je malicka uz v poriadku 🙂
@vera1605 dobry vecer, kolko ma malinka rokov? a od rana ma teploty 39? nic vam nezabera? my mavame teploty pri zubkoch ale dam nurofen a prejde to, vyjde nam na vecer a potom dam znova a je dobre. nema sopliky ani nekasle? neplace?