Dcérka má teplotu

anna393
22. feb 2023

Ahojte dcerka ma od vcera teploty boli sme vcera na pohotovosti ale nic nezistili aj crp ma v poriadku dnes mala v noci rano na obed a po 3 hodinach opat teplotu myslite ze az teraz nieco zistia co jej je? Rozmyslam ist zase na pohotovost ze jej nieco daju ja uz sama neviem co jej moze byt dychanie mala ciste usi ju nebolia myslela som ci to nebudu aj zubky. Dakujem za odpovede.

veronikaszabova
22. feb 2023

@anna393 preco chodis na pohotovost a nejdes s nou k pediatrovi?

anna393
autor
22. feb 2023

@veronikaszabova vravela ze mam pockat do zajtra na vysledky z mocu ... syn mi skrcoval s toho preto sa bojim aby sa to zas nestalo

mmoonna
22. feb 2023

@anna393 k lekárovi až po troch dňoch teploty. Takto skoro nezistí MUDr nič. Ani crp nič ešte neukáže

anavixy
22. feb 2023

Zbytocne budete chore dieta tahat hore dole a stresovat. Vzdy az po 3 dnoch horucok, ak dieta pije, moci a nema kne tazkosti okrem tej horucky. Treba davkovat lieky podla vahy, ked treba, tak striedat paralen a nurofen a vela tekutin. Kazde dieta je ine, to ze syn mal febrilne krce neznamena, ze dcerka ich bude mat tiez a hlavne, aj leby ich mala mat, tak vylet na pohotovost tomu nezabrani. V prvom rade treba horucku dobre tlmit, aspon uz mate skusenosti a viete, co pri FK robit (dufam). Pockajte na vysledky a cez tyzden s dietatom s neurazovym a zvladnutelnym stavom vzdy k pediatrovi.

jaroe
22. feb 2023

@anna393 tým, že navštíviš lekára v prvý deň teplôt nezabránis prípadným kŕčom. Čo si od toho lekára cakala, že vytiahne vestecku guľu a zároveň nejako zariadi, aby už teplota nevystúpila? Väčšina chorôb potrebuje nejaký čas aby sa rozvinula a bolo možné ju odhaliť.
A nie sú nebezpečné vysoké horúčky ale prudký vzostup alebo pokles teploty. Môj, keď dostal febrilny krc, nemal viac ako 38. Teraz nedávno mal tiež tri dni teplotu a až na štvrtý alebo piaty deň sa objavili hlieny.

scorpionflower1
22. feb 2023

@anna393 normalna viroza, na pohotovost nechod, len tam chyti cosi horsie. Ked sa bojis febrilnych krcov, tak zrazaj teplotu skor, aby nestihla vystupit vysoko. Syn je starsi? On virozy nemaval?

zorkahorka
22. feb 2023

Nue, nesla by som s nou este k zuadnemu doktorovi. Je to priskoro, nuc mu nezisti. Ak mu po 3 dnich neustupi horucka a pridruzia sa ine priznaky - aj kasel by som nechala vyvinut sa,aby vedela posudit,co jej je.lebo po jednom dni kasla to dr este nemysi vedieť.
Max by som po 3 dnoch teplot dr volala,co ďalej, aby si nesla zbytocne medzi chore deti

kkovacovak
22. feb 2023

@anna393 s teplotou sa na pohotovosť nechodí 🤦‍♀️ Hlavne nie keď je týždeň a vieš ísť k obvodnému. Zavadiaš tam pre tých ktorí majú naozaj problém. Teplota sa rieši až keď trvá viac ako 2 dni a stav sa nemení. Podávaš dosť liekov? Myslím napr nurofen nie podľa prívalového letáku. Zrážaš teplotu aj inak? Akú vysokú má? Pije vodu?

nenne9
23. feb 2023

@anna393 mozno ma virozu