Dcérka má ploché nohy. Mám jej kúpiť vložky?

jarka721
17. sep 2015

ahojte,je vhodne kupit dcere vlozky do topanok alebo ist radsej k lekarovi?

dominika6
17. sep 2015

najprv lekár,on urobí dôkladné vyšetrenia,vložky ti predpíše na recept,nemusíš za ne tolko platiť

pribinak
17. sep 2015

Určite k mudr, okrem vložiek na mieru vam môže predpísať aj sandále ci topánky na mieru, len za doplatok
Môže aj odporučiť rehabilitáciu, to však zavisí od výsledku vyšetrenia

sojorez
17. sep 2015

Asi zavisi aj od stavu noziek,my sme na preventive zistili,ze ma nabeh na plochace,cize dostali sme odporucanie kupit ortop.vlozky,prip.kupovat topanky s klenbou a upozornovat dceru pri chodeni,pretoze kladie spicky k sebe... ze zatial to nemusime riesit u ortopeda,dr.si to bude priebezne sledovat,ked prideme napr.s chorobou..

okataivana
17. sep 2015

ploche nohy?pokial dieta ma na to predispozicie tak sa třeba tym zaobírat cim skor.moj syn ma tiez ploche nohy, a vymenny listok som si vyziadala na vlastnu zodpovednost od mojej zlatej pediatricky. sli sme ku ortopedovi, ta na nas nakricala ze ploche nohy nemozeme mat,lebo syn nemá este tri roky.
klenba u detí sa tvorí do troch rokov, ale ked dieta ma vo vienku ze bude mat plochu nohu tak netřeba cakat a radej ist ku ortopedovi
ten vam odporuci proetetiku topanky, cvičenie, chodenie po spickach, třeba vela sportovat, chodit na odrazadle, po skalach, po nerovnom terene, aby svaly na nozickach spevnovali.
teraz ideme na rehabilitaciu,kde nam ukazu cviky tak uvidíme jako bude dalej
po vlastnej skusenosti, by som riesila skor ortopedicku obuv jako vlozky. nosíme topanocky cca tri tyzdne, to by mal nosit aj po byte, a zatial vidno male zmeny.
VELA STASTIA..... při lieceni..

kurciatko23
17. sep 2015

Lepsie je ist k lekarovi, lebo existuje viac typov plochych noh : priecne, pozdlzne.... moja mala ma pre istotu obe 🙂 spominala som to obvodnej uz dacvno, vzdy ma odbila, ze malu pozorujem, ze to sa do 3 rokov neriesi a teraz chuda nosi take vlozky, ze jej mam problem kupit topanocky, aby sa do nich dali dat

deehra
24. sep 2015

Ahoj, záleží aj na veku malej, určite nič nekupuj sama. To nie je sranda, ortopéd presne určí či vôbec, čo a ako 😉