Dcérka má jedno očko menšie

inviav
11. júl 2013

Nájde sa mamička, čo má skúsenosť s takouto vecou. Moja dcérka má 2 mesiace a už od narodenia má jedno očko menšie. Zo začiatku vyzeralo ako opuchnuté, ale nehnisalo jej. Boli sme na očnom a tam nám povedali, že očká má v poriadku. Myslíte, že sa jej ešte môžu upraviť, aby boli rovnaké? Ak má niektorá v tomto skúsenosť, tak dokedy sa to upravilo?

jakojka
11. júl 2013

@inviav ako myslíš menšie? My sme inak tiež riešili očká našej dcérky, keď bola taká malinká. Zdalo sa nám, že to jedno má viac otvorené, druhé menšie. Teraz je to úplne v poriadku. Tiež sa nám zdalo, že má jedno opuchnuté. Pokiaľ ti na očnom povedali, že je to v poriadku, tak určite je, neboj 🙂

maminalenka
11. júl 2013

aj moja ma jedno mensie, ale narodila sa s torticollis, poctivo sme cvicili Vojtovku, vsetko sa napravilo, len to ocko je sem tam vidiet, ze je mnesie, aj to si musite vsimnut poriadne, kto nevie nevsimne...dr.skonstatovala, ze predsa nik nema obe polky tvare rovnake. Ja uz to neriesim, je zdrava a hotovo.

adriana1978
11. júl 2013

ahoj, aj moja mala pri narodení, jedno očko menšie ako druhé. Trvalo to zhruba do 2-3 rokov a postupne sa to upravilo samé. Nezaťažuj sa tým, pokiaľ vidí dobre a bez problémov, všetko je v poriadku. 🙂

inviav
autor
12. júl 2013

@jakojka ano, presne tak som to myslela, ze jedno je akoby menej roztvorene...tak dufam, ze to dopadne tak ako u vas a upravi sa to 🙂

tatko_bebe
12. júl 2013

Ak sa Vam to nezda treba ist k neurologovi a poradit sa. Vyslovene si pytajte u pediatra odborne vysetrenie u neurologa a vysvetlite mu preco. Vacsina pediatrov takto defekty moc neriesi.
Neurolog so specializaciou na pediatriu -nie vs maju, Vam vs vysvetli a budete aspon vediet na com ste. Moze sa to upravit same, alebo aj nie, dolezite je aby ste s tym nieco robili, Vojtova metoda velmi pomaha ak by slo o nejaku malformaciu

inviav
autor
29. júl 2013

@maminalenka a to ako v nemocnici zistili? davala hlavku len do jednej strany? nasa ju dava viac na pravo ako na lavo a doktorka povedala, ze jej ju mam polohovat, ze ona sa nauci..tak snad hej..no a to mensie ocko ma na lavej strane..u vas to ako bolo?

pragmaticka
29. júl 2013

moj synovec to mal tiez no po case sa mu to vyrovnalo..trvalo mu to asi 3-4 mesiace. Okrem toho aj moj muz to ma a je to uplne v pohode. tym ze nosi okuliare , si to normalny clovek velmi nevsimne, len ked sa mu niekto hlboko pozera do oci, tak si ten rozdiel moze vsimnut, ale tak nato som tu ja.. 😉

jika80
29. júl 2013

Aj moja dcérka má ľavé ocko menšie, ale neriesim to. Ona to zdedila asi po mne a ja som to u seba zistila až na svadobných foto 🙂takže pohodicka

maminalenka
29. júl 2013

@inviav v nemocnici nezistili, len povedali, ze dcerka mala velmi malo miesta v brusku, ze polohovat staci, ale povedali mi zlu stranu, ja som si to vydupala u detskej, nech nas posle za ortopedom, sa mi to nezdalo, a az tam zistili torticollis,a aj to polohovanie, co nam povedali v nemocnici, ze to je zle, este sme jej tym uskodili, ona mala ocko mensie a vlastne cela polka tvare bola trosinku padnuta, ja som to vobec nevidela, az dr.ma upozornila...tiez mala lave ocko. Tak pol roka sme 4x denne cvicili vojtovku, to polohovanie nepomahalo, lebo cim bola starsia, tym viac odmietala byt na strane, na ktoru som ju napolohovala. Tiez na pravo ju viac davala.
A, ze keby sme nezacali cvicit a ostane jej to, tak uz len operacia...krk.Chvalabohu uz je to dobre, ocko sem tam vidiet, ze je mensie, ale len kusocek, ale, ze s tym sa neda nic robit. To si musi vsimnut len clovek, co sa vyzna, zatial nik nepovedal z okolia, ze je mensie.

inviav
autor
30. júl 2013

@pragmaticka my budeme mat 3 mesiace uz o tyzden a zatial sa jej to moc nevyrovnalo, ale ked ma ocicka dokoran roztvorene, tak to takmer nevidno..ved uvidime, co povie ocna..v septembri ideme na kontrolu...mozno uz dovtedy to uz ani vidno nebude

inviav
autor
30. júl 2013

@maminalenka vdaka..skusim sa ohladom toho poradit s pediatrickou na dalsej poradni...som rada, ze vam to pomohlo...zelam vsetko dobre 😉

maminalenka
30. júl 2013

@inviav nemas za co, hlavne aby ste to mali dobre a za vysetrenie popripade u ortopeda nedate nic. Ja som s malou u ocneho ani nebola, chodili sme len na fyziatriu. Drzim palce aby bola mala zdravunka.

inviav
autor
20. aug 2013

@maminalenka no tak zrejme asi aj my budeme mat torticollis...ocko sice už je skoro rovnaké a aj sme ju polohovali na ľavý stranu, ako nam kazala doktorka, ale v nedeľu sa nam z ničoho nič začala stavať do ľavej strany, keď leží na chrbte a pozerá do hora...inak sa vie otáčať do oboch strán...a keď ju dám na brusko, tak sa doľava otočí len velmi obtiažne...na neurologiu ideme az o dva týždne, čo už bude mat skoro 4 mesiace...kedy ste vy začali s vojtovou? A ako dlho ste ju cvičili? Doteraz bolo vsetko ok a teraz toto :/

maminalenka
21. aug 2013

@inviav no, to je smola, ale neboj sa, da sa s tym nieco robit. my sme zacali cvicit, ked mala dva mesiace, cvicili sme pol roka, zo zaciatku 4x denne, neskor stacilo 3x denne a ked boli horucavy tak aj 2x denne. Cvicili sme myslim 2-3cviky, doktorka chcela aby sme cvicili dlhsie na mesiace, len ja som musela nastupit do prace a nik nemal odvahu cvicit s malou dalej. Ono cim skor sa zacne, tym lepsie pre dieta, 4mesiace nie je az tak neskoro, to zvladnete.
Ja teda ako mozem povedat, aj viacero dr.mi hovorili, ze cvicenim vojtovky je dieta motoricky zdatnejsie, aj pevnejsie, aj celkovo napreduje dopredu,aj psychicky...co mozem potvrdit...je to sikulka velka.
Hlavne sa neboj, ked vam bude pri cviceni plakat, dietatko to neboli, ono len musi robit pohyby, ktore su mu proti srsti, tym, ze ma napr.skrateny sval a pod., lebo je zvyknute len do jednej strany. A ten plac je signalom, ze cvicite spravne.
Mam kamosku, ktori po dvoch cviceniach prestali cvicit, lebo sa jej to zdalo ako tyranie dietata a dieta ma 21mesiacov a nechodi...takze, len vydrzat, vysledky sa dostavia, nie hned, ale po mesiaci uz budu badatelne.

janka2501
22. aug 2013

ahoj aj my mame jedno ocko mensie, a moje obe dcerky to maju, u tej malinkej to je teraz viac vidiet, ale u tej starsej skoro vobec, myslim si ze sa to casom napravi...chodimn s detmi na pravidelne ocne prehlaidky, a keby bolo nieco horsie,tak by mi dr uz povedala.... 🙂