Dcérka má 7. deň kiahne. Môže ísť na návštevu k ľuďom, ktorí kiahne mali?

dukokatka
30. dec 2015

24.12 dcerka dostala kiahne mozem ist na navstevu k ludom co uz kiahne mali?Ja som uz tiez kiahne mala.

dominika6
30. dec 2015

@dukokatka
to nepočká návšteva o pár dní neskôr?
nikdy nieje istota,že zúčastnení mali kiahne,alebo ich nedostanú..
bud zodpovedná..

iukas
30. dec 2015

ak maju oslabenu imunitu, postaci aj z vianocneho stresu, mozu druhykrat z tohto virusu dostat pasovy opar. veeeelmi neprijemne a niekedy aj veeeelmi nebezpecne. ja som kiahne mala poriadne ako dieta a druhykrat som virus schytala, ked mala mladsia dcera tri mesiace presne pred vianocami, asi od niekoho na vianocnych nakupoch. lekarka ma potesila, ze deti urcite nakazim virusom kiahni, som sa ich aj bala dotykat. .

mircalla
30. dec 2015

Urcite by som to nerobila - a ani by som v ziadnom pripade neprijala navstevu s kiahnami, i ked by sme ich uz mali

jana_eyre
30. dec 2015

no, ja by som nesla - nejde len o ludi co uz kiahne mali, ale aj o tvoju dceru..

moze byt u nich este nejaky nerozvinuty virus, mala ho moze dostat a vsetko sa skomplikuje.. taktiez pasovy opar nie je nic prijemne - mal ho moj muz a nespomina na to rad.. dostal to od spoluziaka, ktoremu nosil ulohy ked mal kiahne, ze lebo ved moj muz uz kiahne mal.. potom si polezal doma dva tyzdne lebo ho bolel cely bok..

este tyzden pockaj..

dukokatka
autor
30. dec 2015

ok tak nepojdem nikam

papricka33
30. dec 2015

Prid na navstevu k nam 🙂 Ja by som aj prijala, keby si maly odkrutil kiahne teraz.

1tatiana137
30. dec 2015
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

opatrne, s navstevami by som urcite pockala este

sissy27
30. dec 2015

@dukokatka tu nejde ani tak o tých druhých, ako práve o tvoju dcéru, ktorá má oslabenú imunitu a môže sa nakaziť ešte niečím iným, stačí obyčajná viróza, ktorá vám priebeh kiahní pekne skomplikuje... zas tie návštevy hádam nie sú také neodkladné...

lauricka
30. dec 2015

@dukokatka nie, myslim, ze dieta ma byt este v klude doma a liecit sa... 😕

gviera
30. dec 2015

Určite by som s ňou nešla na návštevu, má oslabenú imunitu, aspoň 2 týždne by mala byť doma pri nekomplikovanom priebehu kiahní. Keď nebude mať teplotu, po 10 dňoch môžete ísť tak na 15-30 minút na čerstvý vzduch - na prechádzku - ale radčej do prírody, nie medzi ľudí /aby nechytila nejaký vírus/ a primerane teplo by mala byť oblečená, nesmie sa spotiť, a pridala by som jej imunoglukán - na posilnenie imunity. Aj keď sa to nezdá, kiahne detský organizmus veľmi vyčerpajú, a ak sa pridruží nejaká viróza alebo prechladnutie, tak dochádza ku komplikáciám, preto dieťa potrebuje pri nekomplikovanom priebehu kiahní aspoň 2 týždne kľudu v teple doma.