Dcérka je vo vážnom stave v nemocnica a po prepustení domov nesmie ochorieť

duratlicka
11. aug 2022

Ahojte, naša dcérka je vo vážnom stave v nemocnici. Po prepustení domov nesmie ochorieť, čo je nadľudská úloha.
Ak s tým máte skúsenosti, prosím napíšte mi. Možno tu má niekto dieťatko s vážnou chorobou, ktoré tiež nesmie ochorieť.
Ako ste to dosiahli?
Zvažujem kúpu UV žiariča s generátorom ozónu, lebo si neviem predstaviť, ako vydezinfikovať všetko v byte.Ako neochorieť a nedoniesť to domov, to už ozaj neviem.

adriannasvk
11. aug 2022

Vies co,mam tetu,ktora nesmie ochoriet. Ma doma ziaric,kazdy k nej moze iba s respiratorom,nikam nechodi. Kedze je to dieta asi nevydrzi zavreta v 1 izbe. Doplnat vitaminy a ak niekam ist tak s respiratorom a dat dole len ked budete niekde sami.

anjelicek26
11. aug 2022

Mrzi ma, ze si niecim takym prechadzate. Dcerku ochranis hlavne tym, ze si ty a muz a akykolvek clen rodiny, ktory s nou bude v kontakte bude pravidelne robit vytery s hrdla a nosa - covid testy, streptokok, moraxela a veci tomu podobne... ked ma velmi slabu imunitu - ochorie bohuzial od pribuzneho velmi lahko - a pritom ten priznaky choroby mat nemusi ziadne, je len pasivny prenasac...ako rodicia mimo domu nosit rusko, aby ste nic nedoniesli, vdaka bohu za dnesnu dobu, ked uz na vas nikto krivo pozerat nebude... ale momentalne je priorita vasa dcerka. Zdrava strava, vitaminy, chodit samozrejme aj tak vela von - ale mimo ludi, do prirody, primerane oblecena - ani sa nespotit nadmerne, ani nemrznut... po prichode domov ako rodic poriadne poumyvat ruky, prezliect sa, to staci... nadludska uloha to nie je, ale dost komplikovana :( Co sa tyka kontaktu s inymi detmi, to bude prakticky na nule :( Ma surodenca?

kvetinka75
11. aug 2022

zaujímajú ma odpovede, u nás bude možno taká istá otázka, kvôli liečbe, tak som zvedavá ako to rieišť

palicka
11. aug 2022

Úprimne? Neviem si to predstaviť. Generátorom možno očistiš prostredie. Ale veď ina bude musieť do školy. Vyjsť z domu, bytu… a potom, nežije sama. Skôr by som sa sústredila na liečbu problému, pre ktorý nesmie ochorieť a hladala lekárov na diskusii o odbornom stanovisku, ako obmedziť možnosti nákazy. Drzim palce!!! Určite je to ťažké obdobie. Je vízia, že sa to časom zlepsi?

valentina12345
11. aug 2022

@duratlicka my sme toto riesili nedavno. novorodenec po otvorenej operacii srdc. starsia dcera nechodila do skolky, manzel pracoval z domu, ziadne navstevy, do obchodu iba s respiratorom, vsetko dezinfikovat, ruky sme mali az popraskane z tolkeho umyvania, nas vsetkych som dopovala kadejakymi vitaminmi a pripravkami na podporu imunity. bolo to/vlastne stale je velmi tazke odbobie. s cisticom neporadim, nemame skusenost, ak je to pre vas moznost a je to na dlhsie obdobie, kupila by som.
aku diagnozu ma dcerka? velmi drzim palce🤞 aby bolo vsetko v poriadku.

kacena4
11. aug 2022

neviem ci mas aj starsie deti, ale ako pise valentina vsade s respiratorom aby ste domov nieco nepriniesli, vsetko dezifikovat aj pradlo, vsetci vitaminy na imunitu, a ak mas starsie dieta vybav mu na urcite obdobie vzdelavanie z domu. drzim palceky nech sa vam polepsi

kiki68
11. aug 2022

@duratlicka neviem ci pomoze, ale mala som takto psa. Paradoxne psa. Robili sme to tak, ze v predsieni sme po prichode vsetko zlozili, potom som sa komplet umyla, prezliekla a isla za tym psom. Nebolo to roky, ale proste Ked bol v casti liecby. Urcite nejaky ziaric na mikroby je super, prec zaclony a koberce. Ale da sa to. Hlavne musis kontrolovat to, co pride z vonku. Drzim velmi palce. Inak nase oblecko som hned prala

duratlicka
autor
11. aug 2022

@palicka Ide o to, že sa jej po Covide náhle začali rozpadať červené krvinky. Je hlboko anemická na vysokých dávkach kortikoidov. Postupne ich budú znižovať.Už to samo zvyšuje náchylnosť na infekcie a tá hemolýza krviniek sa jej môže stať pri každej chorobe. Nevedia. Nám sa ju podarilo včas dostať do nemocnice, no nemusí sa nám to podariť aj nabudúce. V nemocnici si o to, aby neochorela asi až také starosti nerobia, keď jej dovolia sa hrať v detskom kútiku. Takže asi mám zbytočnú paniku.

duratlicka
autor
11. aug 2022

@kacena4 My už sme teraz chorí, tak nám ju ani domov nemôžu pustiť. Určite kúpime tú UV C lampu s ozonátorom. Aby keď sa vyzdravieme my, mohla prísť domov. Deti majú kopu hračiek, ten ozón je jediný spôsob, ako ich vydezinfikovať.

kacena4
11. aug 2022

@duratlicka drzim palceky, my sme si tiez vela uzili s drobcom (1/2 zivota v nemocnici) ale zlepsilo sa to drzte sa

palicka
11. aug 2022

@duratlicka och, máte to ťažké. Snáď sa to časom zlepsi. Objimam Vás na diaľku!

duratlicka
autor
16. aug 2022

Malá je už doma. V nemocnici sa zhoršila epidemiologická situácia, tak usúdili, že bezpečnejšie budú naše domáce bacily.
Všade chodím s respirátorom a dúfam, že bude dobre🙂

duratlicka
autor
15. sep 2022

Neochránila som ju nijak. Po týždni v škole staršia dcéra doniesla Covid. Takže ho má znova🙁