Dcérka chrčí v nosohltane. Čo s tým?

rybka13
28. dec 2012

ahojte, dcerka ma 9 mesiacov, ked bola novorodenec, v noci chrapavala, lebo vraj mala makku nejaku nosovu prepazku, tak som doverovala doktorke a neriesila to velmi a naozaj sa to po 3 mesiacoch zlepsilo, akurat som ju davala do zvysenej polohy. Ale asi ked mala 6 mesiacov, tak zasa v noci chrape, resp. chrci, ked ju kojim tak je to az rusive pre nu, ze nemoze zaspat dobre, ako chrapti a aj hockedy cez den ked normalne dycha, tak citim alebo dokonca pocujem ako chrci.. neviem ani rozlisit, ci je to nosohltan, alebo priedusky. Je pravda, ze od septembra ked sme zacali kurit v byte tak sa to zacalo, a casto mava aj sopliky, ale vacsinou jej moc hlienu ani nejde odsat z nosteka a napriek tomu chrci niekde vo vnutri. Samozrejme ze som bola u pediatricky, aj na poradni som to zdoraznila, ale ked ju doktorka pocuva, tak hovori, ze dychanie ma ciste.... nema ani teplotu... ale znepokojuje ma to, lebo to uz trva dlhe tyzdne... tak fakt neviem ci sa to zlepsi v lete alebo co 😔 Obavam sa, ze to moze byt alergia, alebo nebodaj naznak astmy, sama trpim alergiou na pel. Skusala som jej cistit nostek Physiomerom aj Libenarom, ked mala viac soplika tak aj kvapky nasivin a otrivin som dala, ale chrci stale... ak viete, poradte prosim co by som mohla viac urobit, vdaka.

martinano
28. dec 2012

Ja som mala toto iste s dcerkou tlacila som na doktorku aby jej spravila testy, z vyteru vysiel poz.bakteria, po prelieceni to uplne ustupilo

alena0305
29. dec 2012

Deti chrápu aj vtedy,keď majú zväčšenú nosnú mandľu - ale to sa stane vtedy keď je dieťa často po sebe choré a zahlienené - mandle opuchnú a zväčšia sa a bránia odtekaniu hlienov - a musia sa dať vybrať. Ale to musí pozrieť krčná - no neviem či sa to dá aj tak malým deťom.

ingulik
29. dec 2012

My máme to iste...po novom roku s tým zájdem za dr tak dám vedieť čo povedala nám

minnie55
29. dec 2012

Vyzerá to na zväčšenú nosnú mandľu. Mali by ste ísť na vyšetrenie k ORL.

lolis
29. dec 2012

náš malý tak chrčal a boli to nosne mandle, museli sme dať vybrať, po operácii sa to zlepšilo