Dcérka bojuje s kolikami

16. sep 2023

Pocujte mna to uz nebavi. irituje. dcerka ma.2mesiace a od 3tyzdnov koliky. Uplne natlakovane brusko... Boli sme.aj na odberr stolice aj na sone bruska. Meteorizmus. to vieme. Co s tym robime:
masaze cvixenie espumisam coliprev probiotika.biogaia saabsimplex. Je plne dojcim ja som vylucila zo stravy vsetko mliexne sytene napoje.strukoviny kapustu cerstve ovocie a zeleninu hocico z coho by naduvalo proste dost vela veci nejem. A to moje dieta sa puci place neda sa s nou ist ani poriadne von ani vyspat ani trenovat brusko ani nic. Davame jej aj teple obklady na brusko. Zazil toto niekto? Pomohlo mu nieco?

kp7333
16. sep 2023

Kamilkovy caj a rektalna rurka. Nic ine nepomahalo.

kukulienka83
16. sep 2023

Zažili...Len vydržať...🍀

1234321
16. sep 2023

Poznáme, aj my sme to zažili, 4 mesiace každý deň presne v tu istú hodinu. Bolo to náročne obdobie, mne bolo ľúto, že maly plakal a ja som mu nevedela pomôcť. Nosili sme ho na rukách, masirovali bruško a dali ležať tak aby mal hore nôžky. Tieto 3 veci dookola

hennyinnsbruck
16. sep 2023

By som vsetky tie kvapky dala prec 🫣

autor
16. sep 2023

@hennyinnsbruck tie kvapky striedame skusame. nie vsetky naraz to len menujem co sme uz vyskusali

autor
16. sep 2023

@kp7333 a ten kamilkovy caj kolko akym sposobom? bol kojeny? a ta rurka pomahala odist stolici ci vetrom ? lebo jej stolic aodchadza pravidelne a az moc.. rozumej 20krat denne

autor
16. sep 2023

@1234321 keby v jednu hodinu ale u nas su to aj cele dni

autor
16. sep 2023

@kukulienka83 prosim kedy a akym sposobon to ustupilo? dakujem

jankalukasova
16. sep 2023

Ja som si tým prešla so synom. Trvalo to do siedmeho mesiaca. Najviac pomohlo, keď som ja pila s každým jedlom feniklovy čaj. Ale nezabralo to vždy. Boli lepšie a horšie dni. Mám kamarátku, ktorá to tak mala tiež, ona to s kojením vzdala a išla na UM, im to pomohlo ale nemusí to tak byť vždy. Mne to lekárka neodporúčala.

autor
16. sep 2023

@jankalukasova och neznasam fenikel ale ak by to pomohlo... tak to spravim samozrejme. naozajxaz siedmy mesiac? myslela som se ked sa lepsie nauci hybat plus prikrmy se snad 4ty mesiac to ustupim vacsina ludi vravi se 3ltreti mesiac

jankalukasova
16. sep 2023

Nemusí to byť Tvoj prípad ale áno. U syna to skutočne odznelo až v siedmom mesiaci. Keď nie fenikel, tak skús rascovy čaj... Všeobecne pridaj rascu do stravy.

jankalukasova
16. sep 2023

A skús to s tým feniklom povedzme 48h a sleduj, či nastane zmena. No a teda malý strávil prvý pol rok života v nosiči. Jednak mu to pomohlo, a už som mala doma staršiu dcéru, ktorá má potrebovala, tak som nemohla celý deň riešiť vreštiaceho syna. Ten nosič pomohol ale zas sa nebudem tváriť aké to bolo úžasné. Bolo leto, on stále píl mlieko. Aj to mu pomáhalo, lebo keď papá, tak sa čreva viac pohybujú, ukludňoval sa tým... Ale aj sme sa strašne potili, ublinkol si... No proste humus. Mali sme medzi sebou bambusovú plienku ale aj tak. Ale tak pomohlo to. A keď bolo úplne zle, tak sme sa vyzliekli a obaja sme šli do teplej vane, ležal na mne na brušku, väčšinou prisatý a ja som na neho púšťala teplú vodu, hladkala ho a mojkala. To pomohlo vždy.

anavixy
16. sep 2023

A baby calm kvapky ste neskusali? Tie tiez obsahuju fenikel a dalsie rastlinne vytazky.. ja len ze pozor na tieto cajiky aby nebolo este horsie. ABKM to teda nie je? Eliminacnu dietu drzis dostatocne dlho a dokladne?
U nas to trvalo 5m, nebolo to az taketo zle ako u vas, ale teda tiez som dufala ze 3m a hotovo, ale bohuzial nie…
A rektalna rurka vie dobre pomoct prave aj s nafukovanim, urcite vyskusajte. Drzim palce 🍀

ildiko36
16. sep 2023

Ano mali sme to do 4mes, este tak pomáha rektalna rúrka, kúp si ten oranžovy to vieš vyvariť a z novu použivať.Ja som to po pouzity nechala kus stat v horucej vode , potom som to vycistila,so striekackou prepachla a normalne som to dala vyvaviť v hrnci čo som len na to mala.Potom som dala do plastovej nadoby ktoru som este s cistymi rurkami v mikrovlne este daak 3-5min presterilizovala.
My sme davaly babycalm a probiotika, sab simplex nedavaj a skus vynechat vid D par dni.

xtina1711
16. sep 2023

Koliky koncia v 3.mesiaci..my sme si to zazili mala za to nemihla bola aom trpezliva ..kazdy vecer kvapky uz nazov baby calm a krem pupik a cvicit masirovat brusko..doslova nadenked mala tri mes to preslo len bud kludna a trpezliva tym jej pomozes najviac

doominicka
16. sep 2023

Mne moja mamka všetky tieto lieky čo máš aj ty v popise vyhodila ,do dvoch dní kolika zmyzla ... pri druhej dcérke som už nedávala nič Max rúrkou pomáhala a bruško masírovala a prešlo všetko samo ... žiadne kvapky nič . Mala som ponaučenie .
My keď sme boli deti malé sme žiadne také vymoženosti nemali,ako teraz a sme tu .
Moja mama keď zbadala čo všetko dávam pri prvej dcérke hneď ma z ******LA či som normálna a všetko vyhodila .... A pomohlo to . 🙏

kukulienka83
16. sep 2023

Prešlo to asi po 4.mesiaci...potom už len sem tam, tak do pol roka... tiež som žila iba na.piskotach, a staršom maslovom chlebe... príšerné obdobie. Verím vam to.zufalstvo a držím palce nech to rýchlo prejde

kp7333
16. sep 2023

Kamilkovy caj pre babatka kupis v lekarni alebo v dm-ke. Davaj trosku medzi kojenim. Rektalna rurka je prva pomoc pri krcoch, pomoze uvolnit vetry.

beata_k
16. sep 2023

V prom rade nestriedaj vsetko. Mne sa osvedcil espumisan. Ale to musis ozaj poctivo pred kazdym dojcenim. Nie len cas od casu. A kup si pre dospelych. Mozu ho aj babatka. Ide tam 5 kvapiek. Kvapkat 25 u detskeho ma nebavilo. No a rektalna rurka. Neboj, reci o tom aku na nej bude zavisla su somariny. Nebude.