moja dcera uz od cca 6 mesiacov mala take zvlastne trhnutie telom, ked sa zacala tesit, postupne sa to zmenilo, ze sa chyta za vlasy, ked ma radost. teraz ma skoro 3 roky a zacala dost casto hovorit hm, hm...stretli ste sa niekto s niecim podobnym? asi ju s tym zoberiem k lekarovi, len liekom by som sa v takomto veku rada vyhla. dufam, ze to casom prejde 😔
mne to tiez pripomina tourettov syndrom, hlavne,to ako sa to vyvija. Takze urcite k lekarovi a radsej plasit zbytocne,ako to podcenit.
ja som sa na to liecila 20 rokov a vystriedala som milion liekov... ziadny ma nevyliecil nakoniec mi povedali ze nemusim brat lieky... ze to aj tak nema zmysel
@maurizia Mohlo by to prejsť. Ale treba ju vždy pri tom nejakým spôsobom rozrušiť a trpezlivo upozorňovať, že robí tieto nežiadúce pohyby. U môjho sa to prejavovalo pri činnostiach na ktoré sa veľmi sústredil. Poradili mi, že je nutné ponúknuť ho vtedy vodičkou, ovocím aby sa pozornosť rozptýlila trošku. Aj to hmkanie mal. Trvalo asi 3 mesiace kým som ho to odučila.