Dcéra vykakala čípok. Mám jej podať druhý?

hrasocek12
17. jún 2020

Ahojte som prvorodicka a sme po ockovani prvom.. Malej som podala cipok ako nakazal lekar ale do 10min ho vykakala 😒 myslite ze sa nieco z neho vstrebalo alebo jej mam dat dalsi? Potrebujem poradit lebo s tymto nemam vobec ziadne skusenosti a na obale pise ze nurofen capiky davat po 6-8hod od podania prveho a maximalne 3x za 24 hod.. Mala ma 4 mesiace 😥

kp7333
17. jún 2020

@hrasocek12 no ak ho vykakala, tak kludne znovu. pripadne namiesto cipku dat vypit nurofen sirup.

lucilaines
17. jún 2020

Ja by som pre istotu dala teraz Panadol. Tie sa mozu navzajom kombinovat a budes kludnejsia.

lucilaines
17. jún 2020

Ale inak ak nema vyslovene horucku, tak nemusis davat nic, az ked vystupi.

hrasocek12
autor
17. jún 2020

Dakujem velmi pekne 🤗

hrasocek12
autor
17. jún 2020

@lucilaines dakujem velmi pekne 🤗

ildiko36
17. jún 2020

@hrasocek12 my sme stále davali tento náplast po očkovani a syn nikdy nemal maly horúcku.keď vyšiel čipok daj další alebo si urob kúpeĺ a postupne pridávaj studenú vodu, ako vychladne voda tak stiahne aj teplotu

markaterka
17. jún 2020

Má horúčku, je nespokojná?

hrasocek12
autor
17. jún 2020

@ildiko36 tie som jej akurat o 8mej nalepila na nozicky ☺️ tiez mi ich odporucali ☺️

hrasocek12
autor
17. jún 2020

@markaterka nespokojna to ano bolia ju nozicky 😐 ale teplotu nemala lekar mi nakazal dat jej kazdych 8hodin 1 cipok nurofenu preventivne- 1vy som jej dala ked sme prisli ako nakazal a druhy o 8mej ale ten cely vykakala hned 😐 a treti v noci o 4tej jej mam dat a potom vraj uz nic ak nebude mat teplotku

markaterka
17. jún 2020

@hrasocek12 no ja som nedávala ani preventívne lieky. Až keď som videla, že im nie je dobre.
Už jej nedávaj nič teraz. Iba ak by veľa plakala.

zuzubb007
17. jún 2020

Ak nemá teplotu nedávala som ani jednému dieťaťu cipok načo zbytočne zaťažovať telicko

bona69
17. jún 2020

Ani my sme nadávali, až keď bola teplota vyššia ako 38°, súhlasím že už nič nedávaj keď nemá teplotu,

ildiko36
17. jún 2020

@hrasocek12 to nam hned nalepila doktorka po ockovaní a druhe som ani nemusela dať

hrasocek12
autor
17. jún 2020

@markaterka ja som dala len kvoli lekarovi lebo mi to povedal tak som pocuvla ale mate pravdu ak jej nic nie je len ju nozicky bolia a nema teplotu tak jej uz nedam, len ked bude mat teplotu

hrasocek12
autor
17. jún 2020

@ildiko36 mne lekar nenalepil tie naplaste, oni davaju gazu a nanu daju octanovu mast a to dal na tie vpichy.. Ja som vecer ked som ju prezliekala do pyzamka odlepila tu gazu s octanovou mastou a utrela som jemne a nalepila tie naplaste na nozicky

evik159
17. jún 2020

preventivne znamena, ze jej das jeden cipok - nie, ze ju budes teraz dva dni kazdych osem hodin dopovat 🙂 hlavne, ak nema vobec teplotu a v zasade je ok ;)

lindusss2016
17. jún 2020

@hrasocek12 pre boha, ze nurofen preventivne 😱 no ja zasnem, co ti to povedal... musis brat s rezervou take reci, liekom sa treba vyhybat a dat len v nutnom pripade a nie preventivne, to akoze preco? Citala si si mozne neziaduce ucinky nurofenu? Pre telo je to velka zataz, hlavne pre oblicky. Nie su to cukriky, treba s tym opatrne... ked ma horucku, tak samozrejme podaj antipyrerika, ale inak nie. Moje deti nikdy nedostali liek proti bolesti alebo " aby lepsie spinkali".

bobricek1979
17. jún 2020

@hrasocek12 a prečo si dala mala teplotku a koľko?

hrasocek12
autor
18. jún 2020

@lindusss2016 ved to ja neviem je moja prva a prvykrat som take riesila on mi povedal ze na ockovani je najhorsia ta bolest ktoru dieta citi ze mam dat nurofen cipok hned ako pridem domov potom dalsi o 8hodin a dalsi o dalsich 8hodin. Ze 3 nurofeny cipky jej mam dat preventivne od bolesti a teploty.. Tak som dala hned ako sme prisli domov a vecer ale to hned vykakala a mala som dat o 4tej rano ale to som nedala uz, ani teraz nema teplotku a na nozkach ma chladive naplaste tak je jej lepsie 🙂

lindusss2016
18. jún 2020

@hrasocek12 na ockovani je najhorsie zlozenie vakcin a ich neziaduce ucinky, mal ta radsej poucit o tom. Ze je dieta otravene z bolesti, to si zial budetr musiet este niekolkokrat pretrpiet pri roznych urazoch a chorobach ale patri to k zivotu. No zatazovat organizmus liekmi navyse, ked ani nie su potrebne, to je poriadny nezmysel. Viem, aky je to pocit, ked si este "novacik" v materstve a ze sa spoliehas na doktorov, ale treba si citat, studovat, nielen slepo verit a hlavne nie takym, co na kazdy prdik daju nurofen a atb...

fiafia
18. jún 2020

@hrasocek12 preventívne lieky? To je teda.... My sme dávali studené obklady. Nurofen by som dala ozaj len pri zvýšenej teplote alebo viditeľných bolestiach či nepokoji. Viem čo prežívate. Moja malá mala vždy reakciu, teploty, plače, nespavosť som celkom rada,že to nejaký čas nemusím riesit. Inak cipok druhy by som nedala. Mne sa stalo nie raz,že po podaní do pár minút sa pokakala ale vždy teplota šla dolu tak stihol i za chvíľu zabrať. Ak by bolo veľmi zle striedať s paralenovimi cipkami. Držím palce