Zdravim mamicky.
Mam 4mesacnu dceru. nekojila som vobec, od zaciatku mala papa umele mlieko.zacali sme nutrilonom HA, lebo to dali v nemocke...lenze mala neustale revala,bolelo ju brusko, bojovali sme s prdmi a s kakou po kazdom papani 2hod a ked sa ukludnila tak uz vyhladla a zacli sme znova...no, to nechcem rozoberat, skratka skusili sme zmenit mlieko vtedy mala 1mesiac aj nieco. zmenili sme na Hipp bio combiotic. vsetko super, prestalo ju boliet brusko,krasne kakala,spinkala...vsetko ok...ked si aj sem tam grcla tak ozaj len sem tam,skor vynimocne. no ale co stvara posledne cca 3tyzdne to uz nechape...v jednom kuse grcka...bud grcka alebo doslova hodi tycku.ci po jedle hned, ci za par minut,za hodinu,dve...ja nestiham menit podbradniky. dost sa mala aj jeduje,je celkovo taka nekludna,zle spi...som myslela ze jej asi pojdu zuby ale nema ani dasna opuchnute, nic...no neviem ci jej v tom zaludku vobec nieco ostane...takze nechapem. a zacinam zvazovat zmenu mlieka. no sa mi nezda ze ked doteraz jej bolo dobre tak zrazu nie je??? ked sa opytam dokiny tak mi povie ze to je normalne...pre nu je normalne vsetko...🙂 ja tiez nechcem nejak experimentovat s malou no ale toto sa mi uz ozaj nezda. este doplnim ze sme skusali menit mnozstvo...tyzden menej,tyzden viac...ziadny rozdiel...aj ked som jej dala malinko, co viem ze jej absolutne nestaci,este aj z toho bola schopna grcat.
Som zvedava na vase nazory a rady....
Baby ak mozem odporucit,nedajte sa odbyt nech vas posle na gastro.nam pri dcere tiez povedala dr.ze je to normalne,v 3mesiaci som uz mala nervy v tahu,svagrina nam poradila ist na gastro.objednali sme sa a zistila nam alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka,tak sme pili do roka nutrilon allergy care do toho sme sipali nutriton to nam davali na predpis,a k alergii sa pridruzil aj reflux 2 stupen,z toho zviknu deti gracat velmi.musim poklopat alergia zatim uplne zmizla a reflux mame 1stupen.
nie je to normalne, pytaj sa na gastro, na zaklade toho ti moze predpisat bud nutrilon allergy care alebo nejake bezlaktozove, moju trapilo to iste, grcala priam gejzirom a to vyskusala kadeco a nakoniec sme ostali pri allergy care nutrilone a je to super, vsetko je v poriadku
ak by ta nahodou odbili a nevybavila to gastro odporucam vyskusat allergy care da sa kupit aj bez receptu, zmena by mala byt okamzite, teda ja som na svojej videla zmenu okamzite po prvej davke, vazne, ziadne koliky, ziadne grcanie
@zszudorova Ahoj, môže to byť alergia (ako píšu baby) alebo reflux, ale môže to byť aj zvýšený tlak v hlave - osobná skúsenosť bohužiaľ ☹ Merajte hlavičku, či sa nezväčšuje, ak áno, hneď to riešte s detskou lekárkou. Držím palce, nech vám to rýchlo zmizne 😉
Ahoj moje deti tiez tak grcali hlavne pri betke to bolo na nervy sto krat za den prezliekat a kazdych desat minut znova ogrcana mne z nutrilonu dostali bacila cize revali 2x viac ako pred tym a + grcanie ... Skusala som bebu mlieko a ani to nechceli presla som na kravske a o 2 tyzdne bolo po grcani ...
podla mna to nie je normalne, a presne, chod da gastro, reflux a alergiu alebo neznasanlisvost by mali urcite skontrolovat. Nemyslim si, ze treba menit znacku mlieka, ked jej doteraz vyhovovalo, to nebude tym. Kravske nedavaj.
@zszudorova podla toho co pises si myslim, ze by to mohol byt reflux, nasej malej sa tiez takto zacal prejavovat az niekedy v stvrtom mesiaci, dovtedy vela negrckala.....na gastre nam povedali ze mala skryty reflux, preto byvala nepokojna, vracalo sa jej mliecko ...po stvrtom mesiaci zacala aj grckat, rovnako ako tvoja, po jedle, po pol hodine, hodine, dvoch, prudom....nieco hrozne, uz sme nevedeli ako s nou manipulovat, nic nepomahalo...urcite by som isla na gastro, aspon ti to potvrdia a budes vediet na com si, poradia....nam sice nic nepomohlo, museli sme si tym jednoducho len prejst...teraz je to uz nastastie v poriadku 🙂
@googlinqa a ked mi mala z nutrilonu kolikovala?-ale ozaj otrasne...su aj nejake ine mlieka taketo podobne?
na koliku, bolesti bruska a pod su velmi dobre krapky Sab Simplex. To, co sa opisuje moze byt alergia na mlieko ako take, cize je uplne jedno, ake mlieko z UM zvolite, bude to stale to iste. totoma aj nas maly suses, 1 mesacny. neustale place, stale ho brusko boli, boli uz aj hospitalizovany, ale neviem, ako im to vyriesili.
@zszudorova my sme mali podobny problem, hnacky a vracanie, uz viem naisto ze to bolo z Hipp mliecka ale nam sa to stalo po prechode z jednotky na to dalsie od 6 mesiacov. Podla mna nema logiku aby jej bolo dlho dobre a potom zrazu zle, aj ked prve a druhe mliecko su tiez dost podobne zlozenim a stalo sa...
@zszudorova je aj Beba AR pre grckajuce babatka a je aj taky prasok ktory sa primiesava do ineho mlieka,napr aj materkeho,ale zabudla som nazov,ale v lekarni budu vediet ked sa spytas,ale na tvojom mieste by som sa pytala na gastro pre istotu.Syn nemal potvrdeny reflux a grckal do roka,po roku to prelo same. Zas mladsi ten mal skryty reflux,nevrackal,ale mala casty zapal hornych ciest dychacich a nakoniec prisli na to ze zo skryteho refluxu a tak sme mu davali Bebu AR ale moc ju teda pit nechcel.
Pri refluxe je dolezite polohovat aj v kociku ho mam vyssie,aj mala ma reflux nasa najmensia.Ta bola jak grcajuca Barbie 😝 som si myslela ze ani nepriberie co to vyzeralo ze viacej dala zo seba von ako do seba dostala,ale pribera a krasne a prestala aj vrackat ,teraz uz ani cajik nevyvrati. dokonca sme nemuseli ani na gastro.Niekedy je to naozaj iba o tom ze z toho vyrastu.
spytaj sa v lekarni na ten prasok,ak ma to napadne ako sa to vola tak ti napisem,ale skleroza 😀
Sab mame doma.nepomohol.nepomohlo vtedy nic len ta zmena mlieka. a preto sa teraz cudujem ze v obdobi kedy uz obycajne grckanie a zazivacie tazkosti ustupuju nam prave nastupili. ako nezufam nejak este stale lebo mala prospieva,inak jej neni nic...len vela grcka alebo rovno grcia,je nekludna aj pocas dna aj pocas noci...spavala celu noc do 6-6:30 od tej osmej a teraz buntosi o 4...a mam pocit ze sa budi na hlad lebo stiahne flasku jak keby tyzden nejedla.
a inak,aj ked sa napapa tak este aj tak do polhodiny jej v brusku ,,zblnka,, alebo skrka alebo jak to mam nazvat.predtym som si nic take nevsimla. neviem no sak asi pockam,tento tyzden chcem zacat s prikrmami,mozno sa to este casom upravi.este som rozmyslala aj nad tym ze jej na noc dam nieco hustejsie,nejaku kasicku alebo co...citala som ze je to zbytocne zatazujuce a ze babtku staci mlieko na noc a ked sa budi tak nie na hlad....no neviem neviem....ja tiez ked sa naveceram tak sa niekedy zobudim v noci na to ze som hladna...co tie babtka nie su ludia alebo co?ja neviem, kazdy tvrdi ine...aj ti ,,vedci,,. sak nech sa dohodnu no nie?hehe
@radusiq veru aj ja mam podobnu skusenost pri Hipp mliecku,jedno z deticiek co u nas bolo prislo malo teo mlieko Hipp a potom po polroku vracanie hnacky a bolesti a nakoniec sme presli na nutrilon a tiez sme to nechapali ze zo zaciatku ho pil a znasal uplne v pohode a zrazu problem.
aspon viem ze nie sme jediny 😉
@zszudorova ano z nutrilonu jej bolo zle, aj z beby, nutrilon Allergy care ma kompletne rozstiepenu mliecnu bielkovinu, HA nie
@zszudorova Ahoj, my mame presne to iste. Zajtra idem k lekarke a som zvedava ,co nam povie, snad nas neodbije ako ta tvoja . Najprv sme mali sunar, ale od neho mi kolikoval. Teraz ma bebu pro 1 . Myslim, ze to mliekom nebude, skor si myslim, ze moze byt v nasom pripade mozno alergia. Maly nie je nekludny, iba po papkani, ked ho vezmem odgrgnut, pekne si odgrgne a ked ho po par minutach vratim naspat, tak mi place. A aj 2 hodky po papani vie hodit riadnu tycku. 😢