Dcéra 2 roky si logla šampónu asi glg, čo ste robili v takom prípade ?
Stalo sa vám to už ?
Púšťa bublinky? Či to rovno trávi? Syn zjedol aj tie trblietky z voňavého vrecúška z Ali a prežil.
Nič. Nedávaj jej piť.
Nic, ak sa nepovracala, este ju moze maximalne tak prehnat, ale nemusi, glg je malicko. Otravit sa urcite neotravi, netreba robit nic, mozes jej vyplachnut usta aj podat trochu vody.
@anavixy nevracia, napila sa trochu vody a pustila som jej rozprávku že aby nešla ešte spat, sem tam sa jej grgne
@hiro nepúšťa, trochu si grgla pár krát, dala si vodu
Tak to je fajn, pri vracani treba davat pozor aby jej nevosla pena do dychacich ciest, ale myslim si, ze ten glg samponu nejaku velku sarapatu neurobi. 🙂
Vodu jej nedávaj. Aby to nepenilo. To je nebezpečné. Nie samotný glg šampónu.
@anavixy áno to viem, volala som na toxikologiu tiež mi povedali o tej pene, no dúfam že to bude v poriadku strašne ma to vyľakalo aby nemala nejakú otravu alebo sa niečo nestalo.
Trosku začala prdkat tak mozno ju preženie z toho
@koniarova na toxikologii mi povedali že trochu jej mal dať zapiť, to som dala a inak som jej vodu zobrala
pri poziti takychto veci treba dat Espumisan (alebo podobne, co sa dava babatkam, su rozne pripravky proti kolike) -znizuje to penivost. Mame toto za sebou, otrava ani tak nehrozi, ako skor zapal pluc, ale to by muselo byt tej peny tak viac (zda sa, ze u vas to nie je nejake dramaticke, takze by to malo byt ok), takze vodou zapijat teraz co najmenej.
No tak ako? Prežila dcera? 🙂 Všetko v poriadku?
@thirstymonk áno 😄 prvú takúto skúsenosť mame za sebou tak dúfam že na dlhu dobu bude zas pokoj
1. Hned si vyhladaj na internete cislo Narodneho toxikologickeho centra a uloz si ho do mobilu. Je tam 24-hodinova sluzba, ktora Ti povie, co je nebezpecne a co nie, ked dieta pozije, ci uz by to bol nejaky liek, drogeria... atd. To by mali rovno v porodnici mat niekde na nastenke alebo aspon kazdy pediater, aby si toto cislo vsetci rodicia hned ulozili. Ja som sa o existencii tejto sluzby dozvedela tiez snad az pri 2. alebo 3. dietati.
2. Pri vypiti niecoho, co tvori bubliny (jar a pod.) to nebezpecne byt moze, v zavislosti od mnozstva napr. V tom pripade je idealne podat espumisan, mnozstvo ale neviem.
3. Stat sa to moze kazdemu. Jedine, co mozes teraz urobit, je zavolat si na tu linku a potom si hlavne popresuvat taketo rizikove veci mimo dosahu dietata. Zial, clovek si to uvedomi casto az po prvej takejto epizode. Moj si odchlipol z laku na nechty, ma skoro prekotilo. To som este ani nestihla zaregistrovat, ze uz vobec do toho suflika dociahne... no on bol vynaliezavy.
4. Snad uplne najnebezpecnejsia vec v domacnosti s detmi su tie male okruhle baterky (dokazu velmi rychlo rozleptat pazerak a pritom su velmi lahko vlozitelne do ust), tie mam, odkedy to viem, ulozene tak, ze aj ja tam dociahnem ledva na spickach.
@mamatroch Ja s tym zazračnym toxikologickym centrom mam len zle skusenosti...
@thirstymonk mne vzdy ochotne a dobre poradili 🤷
@mamatroch No mne vždy zdvihol dajaky podraždeny debil a väčšinou sa na mne vyvršil. Raz sa nam stalo, že typek šiel z byte het a zabudol vypnuť plyn. Otvoril som dvere, v poslednej chvili som povedal žene, že smrdi plyn, nech nesvieti... dopadli by sme jak ta bytovke v prešove... no a kym sme vetrali, pani manželka (vtedy ešte frajerka) sa nadychala. Zavolal som tam teda, ten degeš ma vysmial, že či sme si nikdy nedychli kus plynu. No lenže o dve hodiny ženu brala sanitka na kyslik do nemocnice... Takže asi toľko moja skusenosť.
Potom som raz volal ešte kvoli hubam, strovil som dajaku pizzu, či čo a tak mi bolo zle, že to vyzeralo jak uplna otrava hubami. A tiež rovnako vysmech, namiesto dobrej rady...
Nič. Ako vošlo tak vyjde.