Dcéra sa škriabe po celom tele. Čo je môže byť?

zvonkohra
24. apr 2011

Ahojte maminky..Chcem sa spytat ci si niektorej s vas vase dietatko neskriabe-neskriabalo cele telo...pred casom to bolo len v noci ale uz to robi aj cez den a obcas sa tak doskribe na jednom mieste ze jej ide krv 😒 ....nema vyrazky ani suchu pokozku...prasok ten isty,jedlo podobne..veci s bavlny tak ja uz neviem....idu dcere robit aj odbery na pecenove testy no dr vravel ze to asi nebude to pretoze by mala aj ine priznaky a na alerg.nas objednali az o 3 mesiace a to sme obvolali asi 6 amb. 😝

miika
24. apr 2011

Ahoj, moj druhorodeny ma jemnucku pokozku a akonahle je neobleceny, hned sa zadne skriabat na nohach, niekedy fakt do krvi - najhorsie je to vo vani pri kupani a ked sedi na nocniku. Ale je pravda ze on ma taku hrozne suchu grabatu kozu na stehnach a hlavne na lytkach a ma to aj na ramenach. Ziaden krem nam na to nezabera, da sa povedat, ze ked mu to nakremujem, skriabe sa o to intenzivnejsie a to su pritom specialne kremy od pediatricky na suchu pokozku...
Prvorodeny mal tiez take suche nozicky a vyrastol z toho... Pri druhom to teda uz tak intenzivne neriesim, aj ked uznavam, ze moze mat nejaky ekzem alebo alergiu a ja si myslim ze to je to iste co mal starsi bracek...