Dcéra sa neustále špára v nose. Pomôže jej detský psychológ?

arabesqe
16. okt 2024

Dobrý deň moja dcéra sa stále spara v nose. Na vyšetrenie bola je negatívna na parazitov nemá ani soplik.vsetko v norme. Pediatricka povedala že ide o zlozvyk. V škôlke sa sťažujú pretože ževraj za ich prax ( staršia pani učiteľka) sa ževraj ešte z takým sparanim nestretla. Dcéra je schopná si strčiť prst do nosa veľmi hlllllboko. Netuším čo tam hľadá. Keď vyberie šušeň zmoli ho v prstoch a smeje sa. Tresty ani capnutie po zadku po rukách nepomáha slovné dohováranie tak isto nič.... Riešim to dlho no bezvýsledne. Myslíte že pomôže detský psychológ? Prípadne nejake rady a tipy ....
Už neviem čo snou ako to riešiť... Bojím sa že pokiaľ jej to pretrvá tak ju kolektív neprijme dobre alebo bude mať problemi a to nehovorím o Tom koľko bacilov alebo teda o Tom koľko infekcií si tam môže zaniesť. Dcéra má 3roky darmo jej to vravím ....prosím o radu ako ste to riešili

viestta
16. okt 2024

Ak je to len zlozvyk, tak odputat pozornost ale neupozrnovat na to co robi. Poslat nieco doniest, zavolat k sebe... Prerusit tu cinnost.

monicka987
16. okt 2024

mala som spoluziacku, co to robila este v prvom stupni zakladnej skoly aj to davala do ust a teraz ma vysoku skolu. a vela deti to robilo, tak neviem co ucitelka prehana a zvelicuje. myslim, ze z toho vyrastie

arabesqe
autor
16. okt 2024

@viestta nedá sa... Ona sa schová pod stôl pod stoličku kdekoľvek len aby to urobila

annm81
16. okt 2024

@arabesqe Ja neviem, ale len mne sa zdá, že doniesť 3(!)ročné dieťa k psychológovi kvôli špáraniu sa v nose, je značne prehnané? Tiež neverím, že postaršia učiteľka v škôlke sa so šparaním v nose nestretla. Máš malé dieťa, deti sa bežne na verejnosti špárajú kde-kade, treba na tom pracovať, vysvetľovať logické dôvody, ponúkať vreckovku. A osobne, hoci nie každý s tým bude súhlasiť, som deti učila, že ak už majú niečo v nose, čo nejde vysmrkať, nech idú do kúpeľne, umyjú si ruky a pomocou vreckovky si to v súkromí vyberú, vreckovku aj soplik zahodia, umyjú si znova ruky a môžu sa vrátiť k ostatným.

1mina
16. okt 2024

Mne to príde tiež značne prehnane...je to proste zlozvyk, neviem poradiť ako sa ho zbaviť, moje deti to tiež robia sem tam aj keď nie nejak extrémne, ale pamätám si ako sa smiala jedna učiteľka v škôlke že ťažko vybrať fotku na stránku z podujatí kde sa žiadne dieťa nespara v nose 😂

monicka987
16. okt 2024

a mozno to aj kdesi vidi, tato, dedo... treba aj tych mozno upozornit az to pred nou nerobia..lebo deti opakuju vsetko a pride im to vtipne

andulka1988
16. okt 2024

@arabesqe naša má 5 a tiež sa špára v nose. Buď ju upozorním alebo jej hovorím fuuuj . Niekedy zo srandy dám preč jej prst a dám jej do nosa môj a prestane . Ale ma ani nenapadlo ísť k odborníkovi.

tykat
16. okt 2024

@arabesqe tak prve co by som dala skontrolovat su parazity (mrle, hlisty). Sice to znie divne ale moze to byt jeden z priznakov.

ina2405
16. okt 2024

@tykat píše, že parazity negatívne.
Autorka pokoj, pani učiteľka trošku dramatizuje. Že nestretla za celú prax 🥴 A tak ako píše @viestta, odpútať pozornosť treba a nech je zamestnaná hneď niečím iným, nekomentovať. Pre ňu je to asi sranda a ešte aj vidí, že s tým púta pozornosť.

ariannazara
16. okt 2024

Môj malý tak okusoval nechty z ničoho nič začal, u nás nechty nikto neokusuje už som bola na prášky..až raz som ho postrasila ze keď neprestane bude mať z toho obrovského chrobaka v bruchu 😂 tak sa zľakol ze odvtedy ruku do ust nedal. Neskúšala si ju nejak postrasit?

elzena2
16. okt 2024

Namoc jej prsty do niecoho, čo jej bude smrdiet alebo trochu stipat, ak si ich strci do nosa. Na nechty predavaju taky horky lak, ak si ich dieťa ohryza. Určite nejakú smradlavu vodicku vymyslis aj sama.

1ryba
16. okt 2024

Posyp jej prst chilly paprikou a garantujem, že viac si nos špárať nebude.

thirstymonk
16. okt 2024

Ty vole, ja mám vyše 30 rokov a furt sa šprtám v nose, keď nikto nevidi a čo teraz :D Každé druhé decko si šprtá v nose, takže to nie je nič hrozné.