Prosím vás ako mam dcére pomôcť? Uziva NasoNex do nosa od Orl lekara,ale od vtedy akoby bola taká upchata , dutiny,sople jej nejdú vôbec, občas urobí tak ,,uhm,,uhmm,, ako keby chcela odkašlať ale nejde jej. Má 4 roky.Kriči extrémne nahlas, vraví že počuje dobre,ale už mňa z nej bolia uši. Má zväčšenu mandlu a kontrola až o 2 mesiace
Však máš odpoved má zväčšenú mandľu, tá blokuje aj cirkulácia vzduchu, preto má akokeby zaľahnute v ušiach, nepočuje sa a kričí
Mandla zvacsena, to je jasne... ale moze to byt aj v kombinacii s inym problemom, ako som uz pisala.
Jednoducho - kvôli zväčšenej mandli môže mať zalahnutie v ušiach, preto kričí,kedze v skutočnosti nepočuje dobre.S mandlou súvisia aj tie ďalšie príznaky, neodporúčali vám vybratie?
@jaskolka ďakujem, zatial nam dali len sprej kortikoidny a po kontrole sa uvidí.
nemusi to sivisiet s mandlou. moj syn odmalicka huhne, akokeby nepouzival nos, akokeby ho mal zapchaty. ale ked mu poviem, aby dychal nosom, je uplne volny. nosnu mandlu uz nema, ale vobec sa to nezmenilo. stale je huhnavy a podla mna nejako blokuje podvedome nos pri rozpravani alebo co. netusim. nikto nevie.
To bude na 99%nosna mandla.
Ahojte. Mandla je von uz mesiac a problémy stále rovnaké. Čo mám dalej absolvovať? este aj ochorela . Teraz keď je vonku 30 stupnov
@ktochytavzite
@mrkvicka060
@jaskolka
@ailiba
A to kricanie orl riesil?
@ivuska027 mali jej robit aj ten zakrok v usku ale ked robili kontrolu tak už tam nemala nič, vraj bolo ucho v poriadku . Tak asi je len zvyknutá tak kričať. Trapi ma to rozprávanie nosom, huhnanie a sople.
Skús jej dať ešte premerat sluch. Robili aj to?
@ivuska027 bola plánovala myringotomia ale všetko bolo ok aj usi aj sluch tak to nerobili
To je mi ľúto... No, mozno si musi zvyknut. Ja by som ju skusila upozornovat, a pockat, civsa to neupravi. Vsetko chce svoj cas. Ked ma uska v poriadku, tak je to uz len zvyk.
@ailiba ďakujem ♥️
Moj syn ma tiez taky problem, len nekrici... U alergologicky ste boli? Napr.taka alergia na roztoce je celorocna zalezitost, alebo PEP test.