Dcéra po adenoidektómii rozpráva úplne nezrozumiteľne

iveta70
1. jún 2014

Dcera ma takmer tri roky, pred operaciou velmi pekne rozpravala a po operacii, ktoru jej robili pred 10 dnami je to velmi zle. Vobec jej nie je rozumiet, uz sme z toho nestastni a nie len my ale aj ona sama. Stale dookola sa je pytame co hovori, nerozumieme jej...:( Na kontrole ORL lekar povedal, ze to je normalne, ze sa to upravi, ale nepovedal kedy...uz sa mi to zda dlho. Ma niekto podobnu skusenost? Dakujem.

cta
2. jún 2014

@iveta70 myslím, že 10 dni je ešte maličko na to aby hovorila čisto a peknea pokiaľ doktor vraví že ej to vporiadku. Treba tomu len čas. Ved ani človeku ktorému operuju nohu hned po 10 dnoch neskáče. Takže trpezlivosť a čakať. Inak treba vziať zošit a nech píše keď niečo chce povedať. Nenuť ju do toho daj tomu čas

monikags
2. jún 2014

My sme to absolvovali v januari, tiez dcerka zle rozpravala, velmi som sa bala, ze sa to nezlepsi, ale doktor tiez hovoril, ze je to normalne a chce to len cas, no a po 3 tyzdnoch sa to uz zacalo zlepsovat kazdym dnom 🙂

sonice
2. jún 2014

@iveta70 je to anestezou! snáď to prejde, môže to trvať aj tri mesiace. Ja po anestéze nebola 3 mesiace schopná vytvoriť súvetie bez zajakávania. Nevedela som mená ľúdí, ktorých som poznala roky,...

sonice
2. jún 2014

Baby ospravedlnujam sa, uz ani neviem citat :D, citala som apendektomie,..

iveta70
autor
2. jún 2014

@cta Mimka ma necele tri roky, tak toho moc nenapise. Navyse je z toho hrozne nervozna, ze jej nerozumieme, ale fakt jej nie je vobec rozumiet...

iveta70
autor
2. jún 2014

@monikags nerobili ste nejake dychove cvicenia? Lekar nam povedal, ze ak sa to nezlepsi tak nas posle k logopedicke na cvicenia...

monikags
2. jún 2014

@iveta70 nie, aj moja Monika ako som pisala, katastrofalne rozpravala, aj som si dva dni poplakala, ze co ak jej to tak zostane, ale potom ked sa to uz po cca 2 tyzdnoch zacalo rychlejsie hojit, tak to bolo lepsie a lepsie...uvidis, chce to len cas...

iveta70
autor
2. jún 2014

@monikags dakujem za povzbudenie, lebo tiez mi je do placu.... zdrave dieta , ktore na svoj vek velmi pekne rozpravalo a teraz toto...:( Dufam, ze to naozaj pojde len k lepsiemu, dakujem za vasu pozitivnu skusenost...🙂

monikags
2. jún 2014

@iveta70 uvidite, to chce len cas, dcerku to urcite este boli, tak preto je aj opatrnejsia v ro☹pravani, navyse niektore hlasky sa tazko vyslovuju, tak aj intonacia hlasu je ina...takze hlavu hore, vsetko sa vrati do starych kolaji 🙂 len treba obcas trochu napominat, aby si neosvojila zle navyky v rozpravani.