Ahojte,dcéra nechce nosiť okuliare....je to boj keď bola malá bola s tým ok teraz odmieta ...vraj v škole si ich dáva úplne dole...čo sa môže stať keď ich nebude nosiť,jasné že nebude vidieť,zhorší sa zrak či ešte niečo??? Ideme k očnej dúfam ju prehovorí atd
@pribinak má iba 8 to je skoro....v budúcnosti ano
Mozno by pomohlo aby si vybrala ake sa jej pacia. Mozno chce len ine.
@littlehop má 3 ona vybrala...
Hm, nie som odborník, ale aj deti môžu nosiť šošovky. Nehovorím že je to ideálne riešenie, ale asi lepšie ako nemať okuliare ak ich potrebuje
@pribinak neverím že by si ich dala do očí...
Treba skúsiť, mizno budeš prijemne prekvapená
Asi je to také obdobie... Skus sa jej spytat, či by nešla do tých šošoviek... Aspoň na výmenu.
Sú aj cvičenia na oči, ako sa zbaviť okuliarov, ale to chce cvičiť na oči každý deň.
Ak v tej škole dokáže aj bez nich pracovať ako má, ja by som ju nenutila. Jasné, po tom čo zlyhá, že nech si vyberie a tak. To je len nejaká norma, ako ostro sa ma vidieť. Zhoršiť by sa jej zrak z nenosenia nemal. Ja som aspoň pol roka nenosila okuliare, také mínus 2 až 3 (nevidela som napríklad čísla autobusov, ale dalo sa) a už roky roky mám napriek tomu stále tie isté.
Pokiaľ ide o slabé dioptrie (pod 1,5) tak by som to nechala tak. Ak dokáže pracovať bez nich v škole bez problému tak by som to neriešila. Možno pomôže zmena rámu, vybrať nejaký ľahky, veľmi tenky rámik s väčšími sklíčkami, aby dcéra nevidela pod a nad sklíčko a aby jej farebný rám nerobil žiadne sfarbenie. Do šošoviek by som nešla, pretože aj napriek starostlivosti a dôkladnej hygiene sa dá chytiť zápal alebo podráždenie očí a u tak malého dieťaťa by som to neriskovala.
Zacala som nosit okuliare ked som bola druhacka na ZS,nic lepsie ako sosovky sa mi nemohlo stat ale zial kvoli rastucemu oku su az od ca 15rokov,aspon tak tvrdila vtedy ocna.mozno sa situacia odvtedy zmenila.ak ma slabe diopritrie (ca do 1) vie fungovat aj bez nich,nad 1 uz sa oci dost namahaju a moze z toho mat bolesti hlavy,migreny,zhorsenie dioptrii a pod..
ani ja som ako malá nechcela okuliare, dalo sa to aj bez nich, ale napr. som nevidela mestá na mape... Inak moja spolužiačka si dávala šošovky. boli sme malé deti.
Ja som dostala okuliare v cca 10 rokoch, tiež som nechcela nosiť, hanbila som sa za ne, skladala ich a zrak sa zhoršoval. Potom som nosila šošovky, dosť skoro, možno od 11tich, už si presne nepamätám, ale zrak sa zhoršoval tiež, takže to asi bolo dané, alebo dospievaním, ktovie, ale teda nie nenosenim. V dospelosti po ustáleni dioptrií som bola na laserovej operácií.
A aký má dôvod? argumentuje niečim?
Môj syn tiež nosil okuliare od 1tr. stale sa na niečo sťažoval, stale mu vadili, nechcel ich nosiť. Potom ich viac nenosil ako nosil a čuduj sa svete, oči sa mu napravili a okuliare nosiť nemusí. Oko sa vyvíja nejakú dobu, a tým nosením a nenosením sa oči trénujú, čiže je možné, že sa napravia. Záleží aj akú má chybu.
Neposmieva sa jej v škole niekto za okuliare? Či proste sa sama sebe nepáči, keď ich má? Ak to druhé, tak jej navrhni, že keď bude staršia môže skúsiť nosiť šošovky. Moje spolužiačky tiež od 15-16 rokov menili väčšina okuliare za šošovky.
Šošovky ?