Ahojte,stretli ste sa s takým správaním?
Dcéra 19 mesiacov,keď sa jej niečo nepáči alebo nedostane čo chce začne mi trhať vlasy.
Čo mám robiť? Ako jej mám povedať aby pochopila že to nesmie?
Daj si čiapku, ostrihaj sa na krátko. Keby som Ti ja začala trhať vlasy, čo by si urobila? Začala by si po mne vrieskať, možno sa začneš brániť a vrátiš mi to. Nemáš žiadne nápady?
@loliki myslím ako takému maličkemu dieťaťu to ukázať bez toho aby som jej fyzicky ublížila
Vezmi jej ruku a povedz jej nie. Vysvetli dodatočne, že jej to nemôžeš dovoliť, lebo ťa to bolí.
normalne potiahnut aj ju za vlasy aby to citila, inak to nepochopi ze robi nieco zle. urcite jej tym nesposobis celozivotnu traumu, to skor tym ak to nespravis.
moja mi "trhala vlasy" pri kojení, čím bola nervóznejšia tým tie vlasy ťahala intenzívnejšie. dospelo to až do štádia že aj po odstavení bez toho nedokázala zaspať, a nepomohlo ani ke´d som jej to nedovolila. našťastie to vekom ustúpilo, a aj teraz ako veľká drnda /8 r/ to pri zaspávaní chce robiť tiež, ale to jej už nedovoľujem, vždy jej poviem nech s tým okamžite prestane
19 mesiacov uz nie je male babatko, uz vie, ze ak da ruku k horucemu hrncu, popali sa a viac ju tam neda. Preto ked ta potiahne za vlasy, musis ju bud capnut po rucke, alebo potiahnut tiez. akcia - reakcia. Inak ju to neoducis. Nemas ju fyzicky tyrat predsa, alebo jej nejako ublizovat, ale inak jej to nevysvetlis. Deti do veku okolo 5 rokov nie su schopne empatie, proste ich mozog sa vyvija a tohto este nie je schopny, preto do tohto veku deti nevedia pochopit, co je to ublizit inemu. Chapu len to, ked nieco spravia a dosledok citia ako fyzicku bolest, tak su potom opatrnejsie a viac to nerobia.
Ja som svoju dceru nikdy nebila a doteraz si pamatam, ako som ju jedinykrat v zivote capla po zadku ked do mna silou kopala a neprestavala ani po x upozorneniach. Viac ma nikdy nekopla. Dnes ma 10 rokov a je to stastne sikovne decko, nijako jej to neublizilo 😉
@simonah73 co je na tom a čo je teba do toho? Každý nech si urobí jak mu je dobre… čo koho po tom?
@vikusjk trosku Ti musim oponovat, nie kazde dieta po jednom capnuti prestane.... Kazde ma inu povahu, naturu, niekotre je viac tvrdohlave... Ak by som mala pristupovat k mojmu, ze mu mam capnut za kazdym,, ked ma potiahne, ustipne atd... tak ho capem 24 hodin denne ako fackovacieho panaka... Maly bude mat rok a pol, ale momemtalne je vo faze, ze to bude skúšať aj 3500x po upozorneniach, a za kazde nie ma hystericky zachvat placu....
@trgypadl ďakujem aj za takúto skúsenosť lebo mi pomáha pochopiť našu situáciu. Tiež to máme takto - 500 x poviem a nič robí si svoje. A potom keď nedovolím niečo,hneď riadny rev ... Vysoké C..
Zrkadli jej chovanie....trha ti vlasy? Ty jej nemusíš zrovna vytrhnúť vlasy ale silno potiahnuť môžeš...ak ti ani po 1500x nerozumie že nesmie, daj jej ukazku, lekciu v praxi....si detí čo si dajú povedať, sú detí čo aj keď sa postavis na hlavu a urobis salto aj tak idú svoje....ja mám tri deti(a som plesata a šedivá keby si nedám rady)a naozaj sa mi osvedčilo zrkadlenie, dcéra dobre tuho stipala a nedokázala pochopiť že má to bolí...tak som ju aj ja pár krát ustipla(aj muž co on na také není) a prestala...samozrejme ju to bolelo ako nás...
Ano to aj nas niekedy place ako leby sme ho drali z koze, nezainteresovany clovek, si musi mysliet, ze ho doma bijeme. Hlava nehlava a pomaly vola socialku. Verim, ze to je obdobie, zatial moc nerozprava, takze aj to je pre neho frustrujuce, lebo si nerozumieme. Zas by som. Klamala ak by. Som povedala, ze som mu necapla po rucke, ci zadku, ked uz bol strop... Alebo vratila potiahnutie vlasov, stipanie.... Ale ak by som mu mala robit cely den zrkadlo, tal to je u nas neustaly plac, krik, rev..
u nás zrkadlenie v žiadnom prípade neuspelo - práve NAOPAK, keď som capnutie vrátila, tak mi d*bol ešte raz a silnejšiu "však keď maminka môže, tak aj ja" 😀 nie na každé dieťa to platí. vieš čo pomohlo? ČAS 😎 už nebije a keď v zápale hry capne, tak sa vráti ma pohladkať 🙂
@simona139469 a ty si si ulavila?
Vlasy do gumicky a razne nie, chytit ruku a pohrozit.
začni jej trhať aj ty vlasy, povedz jej, že ťa to bolí, že je neposlušná, a že ty jej to budeš tiež robiť....skús, koľko jej to vydrží...