Dcéra (3r) ma takýto začervenaný pupok. Už dlhšie, ale vždy som to čistili s betadine. Nikdy sa nesťažuje, že ju to bolí. Treba ísť s tým za lekárom, alebo mam na to dávať niečo?
Ďakujem
(Nemôže to byť pruh?)
Prvá foto- je to voda (po sprche), inak to je suché
predtým ho taký nemala? moja dcéra mala taký, ale od narodenia, zle jej to zviazali. nazvali to novorodeneckým pruhom. ako 8-ročná bola operovaná, už má pupok OK. takže asi by to aj mohol byť pruh.... ideálne by bolo zájsť k lekárovi, pre istotu.
len ešte dodám, že narážam na jeho vzhľad, nie na to začervenanie, to môže byť spôsobené zapotením možno...
@panelacikova ďakujem za reakciu
Práveže ho taky nemala. Mala tam peknú jamku. Už minule som doktorke spomínala, že sa mi to nepáči a vysmiala ma, že to určite nie je pruh, ale budeme to sledovať...
Akoby sa tlačil von. Je to niečo nebezpečné, alebo je to bežný stav a stačí to opäť spomenúť pri najbližšej návšteve lekára?
Ja som prehnane úzkostliva, všetko na nej sledujem. Riešim každú vyrážku každú bodku, nové znamienko, keď kychne už stresujem. Riešim každú škaredu kaku, farbu moču. Neotravujem lekára so všetkým, to by som mu volala každý týždeň. Preto sa radšej chcem poradiť, či je to dôvod, alebo nie je to nič strašné.
autorka, netuším, nakoľko je to nebezpečné, ale pruhy sa "riešia". zrejme to nebude životu ohrozujúci stav, neviem, nie som lekár. i tak by vás mala poslať na chirurgiu, nech na to pozrie odborník a rozhodne, či to "má čas" alebo to vôbec netreba riešiť alebo je to akútnejšie. ja teda nemám lekárku nejak extra úžasnú (teda dcéra), ale o tom pupku mi už v 2 rokoch dieťaťa hovorila, žeby bolo dobré to "spraviť", aby nevznikli neskôr nejaké komplikácie. ale dostali sme sa k tomu až o 6 rokov neskôr. dnes má 12 a pupok je v pohode. lekári sa vyjadrili, žeby to vôbec nemusel byť problém, ale aj mohol. už nepamätám presne, kvôli čomu. ja som to dala urobiť aj z estetického dôvodu, aby v puberte a dospelosti nemala nejaké znížené sebavedomie.
a čo sa týka úzkostlivosti, bola som kedysi rovnaká. dôvod? vytúžené dieťa po 15 rokoch, odkedy som po prvýkrát túžila mať dieťa. plus od počiatku nejaké (chvalabohu drobné) zdravotné problémy. dnes fungujeme s nálezom na mozgu (našťastie 3 roky nemenný - teraz ju čaká MR po novom roku), fungujeme s liečbou proti srdcovým arytmiám (tiež si preskákala chudera kadečo, kým jej liečba sadla), fungujeme s večne upchatým nosom a chorobami (chytí všetko, čo prejde okolo nej - ja nápodobne). no čo už. už som akosi otupela. už to beriem tak inak. ale keď bola malinká, tiež som bola veľmi ustráchaná, takže ti dokonale rozumiem. nemáš možnosť dať to posúdiť inému lekárovi? hoci aj svojmu dospeláckemu, ak by bol ochotný? aby si mala aj iný názor. prípadne tu, na MK, je skupina zdravotníci, možno tam by to vedeli podľa foto posúdiť.... vyskúšaj
@panelacikova ďakujem, skúsim aj tam.
To ma veľmi mrzí, čím všetkým ste si prešli. Až keď ma človek dieťa, vtedy pochopí, čo je to strach. Veľmi prajem dcérke, aby z tých všetkých chorôb vyrástla. Naozaj nie je nič dôležitejšie, ako zdravie. To si ani neviem predstaviť, čím ste si museli prejsť. Ten strach musel byť obrovský, hlavne tie čakania za výsledkami!!!
Ďakujem, nápodobne. to všetko som nepísala, že sa ľutujem, hoci boli chvíle, keď som myslela, že sa zbláznim. napríklad 4 hodiny totálneho chaosu srdca, kým ju hospitalizovali a nasadili nejakú liečbu.... píšem to preto, aby som ťa povzbudila, že človek akosi všetko prekoná a ide ďalej. verím tomu, že poriešite ten pupok, určite by som to nenechala tak, iste sa opýtaj aspoň tu, na MK v tej skupine, čo si o tom myslia... či tam je chirurg alebo aspoň nejaká zdatná sestra chirurga, to netuším.. zubár ti o tom veľa nepovie, ak sám nemá osobnú skúsenosť. ale tak hádam natrafíš na niekoho, kto sa vyzná.
To nemusí byť ani pruh, jednoducho má viac vyčnievajúci pupočník, len kozmetická vec. Stačí to ukázať pediatrovi, alebo chirurgovi, pri najhoršom vás pošle na usg, aj to len ak je abilista, alebo neskúsený.🤣
Pri umyvani a dezinfekcii pupceka treba poriadne roztvorit zarezy... Vyumyvat poriadne v zarezoch a vysušiť,,,,, mozu sa premnozit bakterie alebo plesne a pupcek moze mokvat, zacervenat. Ak sa vam zda, ze pupcek vycnieva, alebo zmenil tvar, konzultujte to pri najblizsej kontrole u pediatra, v pripade tazkosti aj hned
@panelacikova ďakujem. Rozumiem. Vôbec to nevyznieva, že sa ľutuješ. Ďakujem za skúsenosti
Aspoň 2x za deň jej to vyčistí liehom - ma to zapálené....