Dcéra má štvrtý deň horúčky

patricka
18. máj 2022

Ahojte prosim vas je niečo v ovzduší? Moja dcéra štvrtý deň horúčky, má sople a kašeľ, dnes sme boli u dr hrdlo ciste aj dýchanie, nedala jej ani antibiotika...nasadila len isoprinosine, nikdy za 4.5r. nemala toľko dni horúčky, vždy max 1.5 dňa 😔

danielahamar
18. máj 2022

Nebolia ju uši náhodou?

patricka
autor
18. máj 2022

@danielahamar nie nebolia, ani pri cikani sa nesťažuje, lebo uz som myslela aj na zápal močových ciest

stanulienkat
18. máj 2022

Prepac, co je to za otazku, ze co je v ovzdusi? Co by malo byt? Dieta ochorelo. Bud prechladlo, alebo chytilo od ineho choreho dietata.

mamutka
18. máj 2022

@patricka naši to isté, deti v okolí tiež. Cele týždne kašeľ, 4-5 dní horúčky. To nikdy nemavali. Podľa Dr všetko čisté, Stoptussin a Paralen a hotovo... O nervy už.

patricka
autor
18. máj 2022

@mamutka no o nervy veru, lebo ešte mam doma aj zatiaľ zdravého 2 ročného, tak ten deň je masaker

zorkahorka
18. máj 2022

Moj syn je chory za posledny mesiac druhykrat, tentoraz nastastie len sople a pokaslieva, predtym drhol. Mladsi mal 4 dni nad 38, soplil, drhol. No... je prechodne obdobie, rychlo a nahle sa oteplilo, vsetci su vyletneni, rychlo prrchladnu. Aj dospeli

jana_eyre_2
18. máj 2022

A to jej nerobila ani CRP? Nevzala moc? Nič? Naša dr ak teplota trvá viac ako tri dni bez iných priznakov rieši vždy toto.. ak bude teplota aj zajtra tak zober moc, choďte tam znova nech jej vezme aj crp a uvidíte..

macilaci
18. máj 2022

@patricka horúčka koľko?

patricka
autor
18. máj 2022

@jana_eyre_2 ona ma kašeľ aj sople, moc jej chcela vziať ale dcérke sa nedalo, ak to neprejde do piatku rano mame prísť

patricka
autor
18. máj 2022

@macilaci vcera mala 39.2 inak sa to drží tak 38.5 max

jana_eyre_2
18. máj 2022

@patricka aha, prepáč ja dnes nejako nepozorne čítam..

Pred víkendom určite lepšie ist zase.. pije dostatočne veľa? snáď vám to zajtra prejde..

endzi83
18. máj 2022

@patricka a ako sa správa dieťatko? Je apatická unavená? Dat viac piť, viac vitamínu c, ja okolo ruciek som dávala namočené kapesniky.

macilaci
18. máj 2022

@patricka
@patricka crp už mohla zobrať a podla toho sa zariadiť. Veľa veľa tekutín. A kľud. Viem ťažko 🙈 pri malých ale snažiť sa.

patricka
autor
18. máj 2022

@endzi83 skáče, beha, spieva, kreslí, ako keby jej ani nič nebolo...ona normalne pije veľmi málo, ale tak teraz sa snažím jej ponúkať častejšie aspoň po pár glgoch

ajsha123
18. máj 2022

@patricka tak u nás je zas covid rozšírený, a presne takéto príznaky. Dcera doniesla zo školy... My mame zadarmo testy, preto vieme co nám je, ale verím tomu, že kde nemajú školákov, tam ani netestujú a je to jednoducho viroza... Uz len vydržať

endzi83
18. máj 2022

@patricka určite si niečim prechádza ak má teplotu kašeľ a sople. A mandle má červené bolí ju má opuch? Ak je živá zdravá veselá, zrážas teplotu?

nikaeli
18. máj 2022

Práve dnes som ukončila OČR s drobcom, marodovali sme 2 týždne (!) a predtým bol ešte 4 dni doma s drahým počas home.office. 6dní teplota, kašeľ aký ešte nikdy nemal. CRP pod 1, tak nič len Sinupret a Stoptussin. Kašeľ mal vlhký, no nemohol odkašľať, tak som po 5 dňoch kúpila ACC. Žiadna zmena. Po 12 dňoch mu konečne dala dr. Sumamed (drobec má 4 roky a bral ATB druhýkrát v živote). Už po dvoch dňoch to bola neskutočná zmena. Podotýkam, že pár dní pred ochorením sme boli u ORL, aj na alergo a všetko je v poriadku. V triede vypadlo v rovnakom čase 11 detí (z 20). Testy na C19 negat, hrdlo čisté, len hlieny a kašeľ. Nepomáhal ani domáci smrekový sirup, ani cibuľa, ani jazvečia masť na prieduškách 🤷🏻‍♀️

patricka
autor
19. máj 2022

@endzi83 meviem mne nechce otvoriť usta, keď mala vysoké davala som nurofen na striedačku s paralenom, ale uz teraz nedavam nic keď ma tých 38, nech telo trosku bojuje a keď je živá

endzi83
19. máj 2022

@patricka chápem, že občas nespolupracuje moja má 4,5r Kašle celý deň či len ráno ? Akú ste mali noc? Sople sú číre či majú nejakú farbu?

patricka
autor
19. máj 2022

@endzi83 noci sú kľudne sem tam zakasle ale nič moc, skôr suchy, rano hlienovity kašeľ, sople ma zelene

endzi83
19. máj 2022

@patricka zelené sople sú ok, ide to z tela von, uz sa čistý, ak vie fúkať nos tak sa snažiť fúkať. A preplachy do nosa pomáhajú. Kašle z toho že jej tie sople zatekaju v noci. Dávaš ju ležať vyššie? Ešte ma teploty?

patricka
autor
19. máj 2022

@endzi83 ano fúkať vie sama, vankus ma podložený ale neleží na ňom, teraz som jej odmerala a ze 37.6...ale stáva sa mi ze digi teplomer ukáže 38 a keď dám pod pazuchu normálny tak 36.6 aj včera mi to cely den tak uz som taka zmagorena ze neviem čoho sa držať

endzi83
19. máj 2022

@patricka keď ju uz ako mamka ju vidíš hravu veselu živú tak si mýlim, ze sa lieči a to chce čas 🙏🍀 dávaš nejaké vitamíny? Od teploty e dobre, že nič nedáva už teraz telo potrebuje, aby pravovala imunita aj skrz teplotu. Nech uz máte dnešný deň lepší 👶🍀🙏

patricka
autor
19. máj 2022

@endzi83 davam jej vitamín C vitamín D, papa ovocie...no ja nedavam lieky proti teplote až keď je nad 38.5...dovtedy nic ďakujem krásne snáď bude uz lepšie

tina5959
19. máj 2022

@patricka V našom okoli angina + hnačky.
Ma tak vysoku teplotu a nema Atb? My sme 5 dni takto ťahali a to mal len deň horučku 38.2 potom nie. Ale hrdlo ho stále bolelo. Ani neprešlo. Nakoniec sme dostali atb na preliečenie.

endzi83
19. máj 2022

@patricka super, už to len doliečiť. Niekedy tie digi teplomery ukazujú rôzne. Skoré uzdravenie 👶🍀

endzi83
19. máj 2022

@tina5959 nie vždy sa dávajú atb pri teplote. Naša mala teploty a iba sme ostali doma a sledovala som ju. Je iné keď je dieťa apaticke, nespolupracuje, neudrží očný kontakt, ťažko dýcha a iné problémy vtedy treba riešiť lekára. Pri teplote my dodržiavame kľud na lôžku, pitný režim, vitamíny.

tina5959
19. máj 2022

@endzi83 Praveže teplotu mal len 1 deň. Tiež sme čakali. Ale keď ta bolest hrdla neprechadzala urobili vyter a dali atb. Angina. Priznaky boli podobne covidu- ale testy stále negativne.

endzi83
19. máj 2022

@tina5959 ja to chapem, ze niekedy je tazsie odhadnut situaciu. Len my ako mamky svoje deti pozname, vieme ako sa spravaju, ked su chore a ked je to len "nadcha" prechladenie" Je dobre si odsledovat situaciu a spravanie dietatka, ci sa zmenilo spravanie, ci bolo viac unavene, apaticke, bolo tiche? Ak vie odpovedat, pytat sa ho kde ho bolí alebo aj pri hre s dietatom sa clovek vela dozvie. Niekedy deti vedia nacitit aj situaciu v rodine a tam sa uz ide do psychosomatiky.

endzi83
19. máj 2022

@tina5959 ak mava dieta casto anginu, treba si pozriet aj psychosomatiku. Tá hovori o angine u deti, ze je prejavom smutku a bolesti z chovania rodicov alebo inych blizkych ktore dieta nevie, nedokaze vyjadrit, ale nelasku citi. Toto by sa dalo odsledovat pri castych anginach u deti.