Ahojte prosim vas je niečo v ovzduší? Moja dcéra štvrtý deň horúčky, má sople a kašeľ, dnes sme boli u dr hrdlo ciste aj dýchanie, nedala jej ani antibiotika...nasadila len isoprinosine, nikdy za 4.5r. nemala toľko dni horúčky, vždy max 1.5 dňa 😔
@danielahamar nie nebolia, ani pri cikani sa nesťažuje, lebo uz som myslela aj na zápal močových ciest
Prepac, co je to za otazku, ze co je v ovzdusi? Co by malo byt? Dieta ochorelo. Bud prechladlo, alebo chytilo od ineho choreho dietata.
Moj syn je chory za posledny mesiac druhykrat, tentoraz nastastie len sople a pokaslieva, predtym drhol. Mladsi mal 4 dni nad 38, soplil, drhol. No... je prechodne obdobie, rychlo a nahle sa oteplilo, vsetci su vyletneni, rychlo prrchladnu. Aj dospeli
A to jej nerobila ani CRP? Nevzala moc? Nič? Naša dr ak teplota trvá viac ako tri dni bez iných priznakov rieši vždy toto.. ak bude teplota aj zajtra tak zober moc, choďte tam znova nech jej vezme aj crp a uvidíte..
@jana_eyre_2 ona ma kašeľ aj sople, moc jej chcela vziať ale dcérke sa nedalo, ak to neprejde do piatku rano mame prísť
@patricka aha, prepáč ja dnes nejako nepozorne čítam..
Pred víkendom určite lepšie ist zase.. pije dostatočne veľa? snáď vám to zajtra prejde..
Práve dnes som ukončila OČR s drobcom, marodovali sme 2 týždne (!) a predtým bol ešte 4 dni doma s drahým počas home.office. 6dní teplota, kašeľ aký ešte nikdy nemal. CRP pod 1, tak nič len Sinupret a Stoptussin. Kašeľ mal vlhký, no nemohol odkašľať, tak som po 5 dňoch kúpila ACC. Žiadna zmena. Po 12 dňoch mu konečne dala dr. Sumamed (drobec má 4 roky a bral ATB druhýkrát v živote). Už po dvoch dňoch to bola neskutočná zmena. Podotýkam, že pár dní pred ochorením sme boli u ORL, aj na alergo a všetko je v poriadku. V triede vypadlo v rovnakom čase 11 detí (z 20). Testy na C19 negat, hrdlo čisté, len hlieny a kašeľ. Nepomáhal ani domáci smrekový sirup, ani cibuľa, ani jazvečia masť na prieduškách 🤷🏻♀️
@tina5959 nie vždy sa dávajú atb pri teplote. Naša mala teploty a iba sme ostali doma a sledovala som ju. Je iné keď je dieťa apaticke, nespolupracuje, neudrží očný kontakt, ťažko dýcha a iné problémy vtedy treba riešiť lekára. Pri teplote my dodržiavame kľud na lôžku, pitný režim, vitamíny.
@tina5959 ja to chapem, ze niekedy je tazsie odhadnut situaciu. Len my ako mamky svoje deti pozname, vieme ako sa spravaju, ked su chore a ked je to len "nadcha" prechladenie" Je dobre si odsledovat situaciu a spravanie dietatka, ci sa zmenilo spravanie, ci bolo viac unavene, apaticke, bolo tiche? Ak vie odpovedat, pytat sa ho kde ho bolí alebo aj pri hre s dietatom sa clovek vela dozvie. Niekedy deti vedia nacitit aj situaciu v rodine a tam sa uz ide do psychosomatiky.
@tina5959 ak mava dieta casto anginu, treba si pozriet aj psychosomatiku. Tá hovori o angine u deti, ze je prejavom smutku a bolesti z chovania rodicov alebo inych blizkych ktore dieta nevie, nedokaze vyjadrit, ale nelasku citi. Toto by sa dalo odsledovat pri castych anginach u deti.
Nebolia ju uši náhodou?