Hranicne hodnty panvicky oblicky alebo moc v oblicke. Neviete mi niektora poradit ze co to vlastne znamena? Moja dcerka ma moc v oblicke o velkosti 8 mm...doktorka nas stale len preobjednava ze sa to samo strati ale stale je to rovnake sice oblicka rastie no stale to ostava na tych 8 mm....
ahoj
máte pravdepodobne vezikoureterálny reflux (VUR) 4.stupňa kedy sa moč z močovodu vracia až do obličky, podľa toho koľko moču sa vracia do obličky môže nastať rozšírenie obličkovej panvičky, čo môže spôsobovať problémy a už je trochu nebezpečnejšie. Každopádne neviem ako vám to zistili, ale mali by ste podstúpiť cystografiu.
simuska ahojky
tak tvoja doktorka je riadne nezodpovedna 😠
ono to nieje až take hrozne ale prevencia musí byť
môj Tobi ma obličkovu panvičku väčšiu 6mm nakoľko je od narodenia sledovany na nefrologickej ambulancii, brali mu moč na kompletny rozbor zatim je všetko ok, len ma vysoky odpad vapnika
preto je sledovany aby sa mu nerobili kamene
doktorka vysvetlila všetko a ozaj to nieje dobre podceňovať lebo môže mať infekcie, časte zapaly močoveho mechura čo dufam, že tomu predídeme
takisto obličky sa do 6m vyvíjaju tak je fakt lepšie sledovať stav
aj som bola prekvapena keď sa ma pytala ako davkujem vigantol že tie vitamíny sa viažu lepšie ak sa mliečko odstrieka na lyžičku tak sa kvapnu kvapky a šup do pusy
môjmu Tobimu zistili tento stav v pôrodnici nakoľko on sa narodil veľky 4400g a 55cm 😉
skus sa na nefrologiu objednať pre pokoj aby ste si boli istí, že je všetko oki
držkam prstíky 🙂
Ahojte maminky. Aj moja malá mala po narodení moč v pravej obličke. Diagnóza hydronefróza 4 stupeň. Ale od narodenia sa jej to chvalabohu zlepšilo o stupeň. Hrozila nám operácia a nachodili sme sa po nemocniciach. Teraz má už 3 mesiace a hoci jej stále kontrolujú moč, zatiaľ sme OK.
Moc v oblicke mal na kontrole vetdy aj moj maly... Mne doktor len povedal, ze ak bude mat horucku, tak mu bude treba skontrolovat aj moc. Takze si hlavu nelamem. Aj mne povedal, ze to "dozrie". A kedze horucku este nemal a aj tak by som sla s horuckami k lekarovi, nechavam to tak.