Dcéra má kiahne. Môžu sa iné deti nakaziť aj odo mňa?

5leni12
20. nov 2013

Ahojte,chcela by som radu. Mam synovca a jeho otec sa boji ze ked s nim pridem do kontaktu tak sa nakazi odo mna,je to mozne? Alebo ak on ako rodic pride do kontaktu s mojou dcerou,moze ochorenie doniest domov? Dakujem.

tari
20. nov 2013

Ak si ty už kiahne mala, tak určite nikoho nenakazíš, pretože infekčne sú iba pupáčiky, takže nosičom je iba ten, kto ich má 😝 Ak si ich ešte nemala, tak teoreticky by si mohla nakaziť, lebo 1-2 dni pred výsypom je už osoba infekčná 😠
Ale inkubačná doba na prejav ochorenia je cca 21 dní. Ak tvoja dcérka bola so svojim bratrancom tesne pred výsypom, je možné, že o 21 dní to bude mať aj on 😠

bronia13
20. nov 2013

podla mna sa to dankait a vraj ak to dostanu chlapci v neskorsom veku mozu ostat nepladn....

jolinka
20. nov 2013

@5leni12 jeziiis...to tiez moj svagor nechcel prist k nam, ze to dostanu jeho deti 😝 😝 😝
Dospely sa nenakazi, ak prekonal niekedy kiahne...a kedze sa nenakazi a nemoze mat ani infekcne vyrazky ktorymi sa siri virus kiahni...tak ani on nemoze nakazit svoje deti. Jedine v pripade ze nemal kiahne v detstve.

jolinka
20. nov 2013

takisto ani ty nemozes nakazit synovca ak si prekonala v detstve kiahne...

ved to by znamenalo ,ze vsetci otcovia a mamy co maju doma deti s kiahnami by museli povinne ostat doma aby nikoho nenakazili 😝 😝 😝 😝 🙄 🙄 🙄
Nase 4 deti mali kiahne po sebe 5 tyzdnov ...no uz vidim muza ako pyta od sefa 5 tyzdnov volna, ze ma doma kiahne 😀 😀 😀 😀 .

5leni12
autor
20. nov 2013

Aj som si to myslela,len som si chcela byt ista 🙂 dakujeeem..