Ahojte,chcela by som radu. Mam synovca a jeho otec sa boji ze ked s nim pridem do kontaktu tak sa nakazi odo mna,je to mozne? Alebo ak on ako rodic pride do kontaktu s mojou dcerou,moze ochorenie doniest domov? Dakujem.
podla mna sa to dankait a vraj ak to dostanu chlapci v neskorsom veku mozu ostat nepladn....
@5leni12 jeziiis...to tiez moj svagor nechcel prist k nam, ze to dostanu jeho deti 😝 😝 😝
Dospely sa nenakazi, ak prekonal niekedy kiahne...a kedze sa nenakazi a nemoze mat ani infekcne vyrazky ktorymi sa siri virus kiahni...tak ani on nemoze nakazit svoje deti. Jedine v pripade ze nemal kiahne v detstve.
takisto ani ty nemozes nakazit synovca ak si prekonala v detstve kiahne...
ved to by znamenalo ,ze vsetci otcovia a mamy co maju doma deti s kiahnami by museli povinne ostat doma aby nikoho nenakazili 😝 😝 😝 😝 🙄 🙄 🙄
Nase 4 deti mali kiahne po sebe 5 tyzdnov ...no uz vidim muza ako pyta od sefa 5 tyzdnov volna, ze ma doma kiahne 😀 😀 😀 😀 .
Aj som si to myslela,len som si chcela byt ista 🙂 dakujeeem..
Ak si ty už kiahne mala, tak určite nikoho nenakazíš, pretože infekčne sú iba pupáčiky, takže nosičom je iba ten, kto ich má 😝 Ak si ich ešte nemala, tak teoreticky by si mohla nakaziť, lebo 1-2 dni pred výsypom je už osoba infekčná 😠
Ale inkubačná doba na prejav ochorenia je cca 21 dní. Ak tvoja dcérka bola so svojim bratrancom tesne pred výsypom, je možné, že o 21 dní to bude mať aj on 😠