Ahojte prvý raz riešim kiahne, dcérka ich dostala len včera, lekárka somnou riešila cez telefón, predpísala nám len diphanton 1/2 3krat denne,a kúpiť pudrovy krém,no od horúčku nám nedala nič, môžem jej dať kľudne Paralen sirup? má 5rokov ďakujem za odpovede a pomoc
@viviennka13
Ja som miesto tekutého púdru natierala s tantum verde.
Môžeš jej dať Paralen.
na horúčku pokojne Paralen ...ak má viac ako 38,5 inak nič
Dávala by som radšej Tantum Verde sprej ...nie žiadne púdre a krémy ..tie predlžujú hojenie.
Dithiaden len ak je to veľmi nutné
Ďakujem skúsim ten sprej tantum Verde,len tá horúčka má straší,pred hodinou som jej dala Dithiaden , tak neviem že či už môžem Paralen?neuskodim jej?
@viviennka13 Môžeš dať Paralen, aj keď horúčka nie je úplne na škodu ...telo sa bráni proti vírusu
Dithiaden je len "oblbovák" pozor naň - rozhodne by som nedávala 3x denne - ...dávaj len ak ju to fakt veľmi svrbí, čo by po tom spreji nemal
@viviennka13
Ten dithiaden si jej dala na základe čoho? Ten sa dáva len keď má veľké svrbenie, môjmu som nedala ani raz.
Paralen keď má teplotu nad 38,5, má?
@viviennka13 pred 2 týždňami mal syn 3,5r, vyrážky mal všade od hlavy po päty, no všade, ja dom dávala 3x denne fenistil kvapky, striekala aloe Vera first (to nepomohlo vôbec, škoda peňazí), pozor na kuahne len Paralen (paracetamol), nie ibuptofen(ten tlmí zápaly a nie je vhodný pri kiahnach) on má ešte stále zasusene chrasty. Dcéra 9m ich dostala včera takže cakam rovnaký priebeh. Pozor 5 dní sa nesmie kúpať, tekutý púder sa neodporúča
nam tDr. odporucila oplachovat 1 az 2x v hapermangane. Ktory vsak trosku vysusuje. Tak som maleho oplachovala aj v ovsenom mlieku. Ten zasa zjemnil pokozku. Kiahne sa krasne zahojili. A to ich mal teda riadne.
Dithiaden sme davali len na noc----lebo strasne ho to svrbelo.
@viviennka13 na kiahne som nedavala nic,horucky mierne a davaj pozor len nech si nezoskriabe chrasty lebo zostavaju jazvicky.
@mondolina práveže ju to svrbí preto som je ho dala,aby si to nerozskriabala
@babulka82 viem preto dávam pozor aby neskriabala
@brigit8 ďakujem pekne,a prajem skoré uzdravenie
@viviennka13 ja mam 2 deti a starsi mal malo ale velke pupaky a mladsi vela ale malickych,jednoho svrbelo druheho nie.Ale zvladnete ,nic hrozne .
Dcera prekonala Kiahne 2 týždne dozadu. Mala ich cez 100. 2 noci som dávala Fenistil kvapky. Inak nič. Každý večer sprcha čistou vodou a jemne utriet plienkovou osuskou. Každý večer čistou. Vsetko prebehlo bez problémov. Keby ma teplotu, dám paralen. Nech to dobre zvládnete
@viviennka13 my sme kiahne natierali betadinom a krasne sa uschly..od teploty mozes dat paralen my sme ju nastastie nemali..
@viviennka13 aj sudocrem je dobry a tekuty puder..od teploty..paralen -nurofen
Ďakujem vám všetkým,za rady dosť mi to pomôže veľká vďaka a veľa zdravíčka všetkým
@viviennka13 ešte mi napadlo, že syn ich mal a v ústach, mal nechutenstvo, treba dávať pozor na dehydratáciu a dávať potraviny,kt nedráždia ústnu dutinu😉
@viviennka13 samozrejme môžeš
@viviennka13 Pokial nechcete aby mala jazvy tak to nepudrujte a nesuste , bud tam natierajte prave aloe alebo sprej auricum od lavyl.sk , pokial ma teplotu do 37,2 tak staci čaj , pokial viac bud studený zábal alebo stvrtka acylpirunu + pitný režim
Dithiaden nám predpísala tak,