Ahojte, dcérke sa včera objavili fľaky na hrudníku, myslela som, že je to nejaká alergická reakcia na nový domáci úbor, ktorý som zabudla oprať. Do rána jej všetko zmizlo a tak šla ráno do škôlky. Keď sa prezliekali po spánku tak sa jej podobné fľaky objavili tentokrát na chrbátiku a niečo aj na tvári. Nie som si vedomá, že by sme jej dali niečo nové okrem toho úboru. Neviete čo by to mohlo byť?
leteku syn mal podobné niečo v škôlke, a to bola alergická reakcia na sardinkovú nátierku. daj fenistil kvapky, keby sa to zhoršilo tak choď na pohotovosť.
Myslíte, že môžem dať aj kvapky fenistilu keď berie aerius? to je tiež na alergiu tak aby som ju nepredávkovala.
ja by som nemiesala dva druhy antihistaminik, ale nie som odbornik 😎
@leteku môžeš dať, my sme tiež tak brali na odporučenie alergologičky, aerius daj na obed a ráno a večer fenistil - toľko kvapiek, koľko kg váži. Teraz by som sa ani nezamýšľala, z čoho to má, daj ten fenistil, to by jej malo zabrať a možno sa to už neobjaví. Ak by hej, tak potom sa začbeš zamýšľať.
nedávala by som určite dvoje antihistaminík...
ja by som nedala fenistil ani aerius ale dithiaden...
No dithiaden nemám 😒
len moj laicky pohlad - vyzera to na žihľavku... antihistaminika by mali zabrat, ale sla by som na Vasom mieste aj k lekarke na odborne vysetrenie....
Takže naša záhada vyriešená - alergická reakcia na ústnu vodu listerine - detská. Po jej vynechaní sa nám vyrážky už neobjavili 😉 . Ďakujem za rady
dobry den aj mojej malickej sa vyhadzali take fliacky ma to už 3 dni a furt to ma rovnake no nahach na rukach jej to odisl otroska kolko to asi trva dakujem za odpoved monika ☹
@monikabanbulka moja dcerka minuleho leta mala take na rukach apotom na lickach .isli sme na kozne amala tusim 5tu alebo6tu chorobu.nieje to nic vážne ale možu sa pritom vyskytnuť aj horučky.ja som si myslela ,že ma alergiu na slnko kedže to bolo v leteapo par dnoch som snou išla k lekárovvi.skoč aj ty
no mi sme boli na pohotovosti povedali ze to je alergia s jedla tak nam dali fenistil kvapky mala na na rucickach a na nozickach take cervene flaky niektore take vetsie ine mensie. horucky nemala
@monikabanbulka Ahoj, moja dcérka to mala pred 2 rokmi v lete, skončili sme na dovolenke v nemocnici na 5 dní, nešlo jej to zmiznúť, nepomáhali infúzie a ani nič iné, bola to nejaká alergická reakcia, doteraz sme neprišli na to z čoho, potom sa to ešte o rok zopakovalo, a teraz sa jej to urobilo - ale to už vieme, že to bolo od slnka. No predtým asi z nejakého jedla - pravdepodobne z tofu syra.
My sme brali aerius, lebo fenistil nám už nezaberal
.
@monikabanbulka A zabral jej ten fenistil? Ma to uz vyliecene? Mojej malej sa to tiez urobilo. Sice jej to mizne rychlo, ale nove sa objavuje.
ahoj zabral jej fenistil kvapky do tyzdna uz nemala nic
Aj u mojej dcerky sa to teraz v lete objavilo a davam len fenistil a aerius. a pozeram že sa to objavuje viac u dievčat?
@leteku mne sa taketo flaky vyhadzali potom co som si zafarbila vlasy jednou farbou., mne sa ale vyhadzali na bokoch - na dotyk to bolo velmi horuce. Podaj jej nejake antihistaminikum (prip. fenistilove kvapky) a pockaj ci sa jej to znova nevyhodi. urcite je to reakcia na nieco (jedlo, prací prasok...)