Dcéra má čierny maz v uchu

jane0852
30. dec 2015

Pred casom sa mi dcerka (4) zacala stazovat ze nepocuje, dnes prisla zamnou ze ma nieco v usku. Pozrela som do ucha a zlakla som sa...ma v nom cierny usny maz...uplne akoby gulicka...od malicka jej bolo z uska citit usnym mazom, casto som jej uska cistila, lebo mala vela mazu.. ale toto?? Mate s tym skusenosti? Ako jej to vyberiem? Treba ist na usne?

mimikas
30. dec 2015

@jane0852 ja by som to nechytala a zajtra isla na usme

mata1001
30. dec 2015

Sice skusenost nastastie nemam,ale urcite by som sla k usnej...

ada274
30. dec 2015

Kup kvapky aurecon tusim tak sa volaju. Su s peroxidom, maz rozpusti a vysumi von do zvukovodu. Nakvapkaj pockaj 15 min potom usko vytri a zopakuj cely postup tolko krat kym sa zvukovod neuvolni. Neboli to vobec. Treba byt trpezlivy a malu zabavit tak aby lezala a kvapky jej nevytiekli. Zvladnete to aj doma.

sedem
30. dec 2015

@jane0852
@ada274 neviem, ci mas zdravotnicke vzdelanie a reda problemu rozumies, ale ak nie, co si myslim, kedze si vysvetlenie problemu neponukla, tak by som asi bola opatrna a radsej by som do usi nic nedavala a navstivila Dr... nic v zlom 😉
Ked si das do googlu "cierny maz v uchu", najde ti niekolko linkov, kde je nieco popisane, tak skus pozriet 😉

jane0852
autor
30. dec 2015

Mala by u lekara mala traumu na cely zivot...uz teraz sa trasne boji lekarov a tam by ju museli drzat styria aby sa mohli co len pozriet do uska...je velmi bojazliva...odkedy jej brali krv

ada274
30. dec 2015

@sedem vlastna skusenost s dcerou, postup konzultovany s lekarom. Viac nemam co dodat.

jane0852
autor
30. dec 2015

@ada274 dakujem za odpoved, mali ste to tiez az take tmave? Mne to pride ze sa jej to tam nahromadilo az preto nepocuje...nechcela by som k lekarke s nou ist? Len sa bojim aby som jej neublizila...

janka743
30. dec 2015

nieje to náhodou zaschnutá krv? nemohol jej prasknúť bubienok? bojí - nebojí čo je dôležitejšie??? zdravie alebo jej panický strach... aby si si nevyčítala že si jej neposkytla svoju pomoc... možno sa bojíš jej reakcie viac ako ona...prekonaj to a vyber sa s ňou lekárovi...

jane0852
autor
30. dec 2015

@janka743 vdaka, mala pocuje, len telku stale dava hlasnejsie a vravi ze nepocuje dobre... preto u nas ide telka dost nahlas ☺ ma to v oboch usiach...mozno to nie je cierne..len tmave hnede...

ada274
30. dec 2015

@jane0852 ale ano lekara nevynechaj. Tie kvapky sa pouzivaju pri upchatom zvukovode, ublizit sa nimi neda. Zvukovod sa uvolni. Pchat donho nebudes nic, len vytries to co vyjde von. Ale ak mas pred tym respekt tak potom rovno navstiv lekara a pripadne volaj na detsku orl v mieste bydliska.

lucia20
30. dec 2015

@jane0852 ja s tym mam bezne skusenosti. Moja druha dcera ma nadmernu tvorbu mazu. Vecer umyjeme uska a rano jej doslova vyteka von a ako keby sme ani necistili. Bezne mava taketo sulceky, gulicky a ine patvary v usku. Ked je to vidiet, jednoducho vezmem pinzetu a opatrne , ale fakt opatrne jej to vybwriem. Pouzivammpri tom celovku, aby som dokonale videla kam idem. Niekedy je to vacsie ako 1cm. A tvrdeeee. Orl povedal, ze sa s tym nemusi nic robit. Myslim s tgorbou mazu. Chcem ta len upozornit, ze my s katuskou zohrate. Katka pekne drzi a vie ze sa nesmie pohnut.....

lucia20
30. dec 2015

@ada274 neviem, ci si to niekedy videla, tym ta nechcem urazit.... ale z vlastnej skusenosti viem, ze to je tak tuha hrudka, ze to ziadne kvapky nerozpustia. Jedina moznost je to vybrat. To je fakt strqsne tvrde. Ani v servitke to nejde rozpucit.

lucia20
30. dec 2015

@ada274 teraz citam, ze vlastna skusenost... tak som nic nepovedala. 😀 mozno ste to nemali az take ako my.

jane0852
autor
30. dec 2015

@lucia20 dakujem, a cim jej to vyberas? Nasa ma tiez vkuse spinave uska a stale cistime... tiez som na to myslela ze jej to vyberiem

jane0852
autor
30. dec 2015

@lucia20 aha uz som precitala pinzetou...

loginexistuje
30. dec 2015

@jane0852 tu si precitaj http://www.detskaorl.sk/?p=174

kludne skus aj pinzetou ak je to tuhe a dcera vydrzi sa nehybat chvilu najhorsie je to cistit vatou tycinkou tak sa jej to este viac pozatlaca

inull5
30. dec 2015

Aj my s tým máme problém
U nás majú deti veľmi úzke zvukovody,von to nevyteka,ale stvrdne to tam..A ako píše mamina vyššie,žiadne kvapky toto nerozpustia..ORL doktor mi zakázal čokoľvek striekat do ucha a tiež vatové tyčinky zakázal..bodaj by to aj u nás bolo možné vybrať pinzetou..

jana_eyre
30. dec 2015

Moj syn mava velmi tmavy maz v uskach, chodievame aj na orl, tam mu usi vzdy precistia.. Vraj ho ma moc husty, neodporucaju cistit tycinkami (iba usnicu a to co uz trci von z dierky) ale chodit raz za cas na cistenie k dr.. A vsetky volnopredajne pomocky na cistenie vraj podla dr nefunguju, alebo malo.. Ale to neviem posudit ja, ja som to este nikdy neskusala.. Radsej zajdi k obvosnej ona bude vediet posudit ci vas ma poslat na orl..

lucia20
30. dec 2015

@inull5 vies co... dcra ma tiez brutalne uzky zvukovod, ale zistili sme, ze ked potiahnem usko do spravnej polohy, akokeby sa to otvorilo a vtedy sa tenkou spickou da dostat trosku a zqchytit ten strucik... kolkokrat si vravim, ze skoda, ze nemame ten liegik co ma orl na roztvorenie uska

lucia20
30. dec 2015

@jana_eyre nepomahaju. Ja som to skusala kym sme navstivili orl a nic nam to nepomihlo. Neviem ake drahe spreje.... a dr mi tiez povedal ze to je zbytocne. Ze mam len utriet to co vytecie von a neriesit... tak to tak 3obime.

maja923
30. dec 2015

@lucia20 teda, ja som si myslela, že čo za divný zvyk to máme doma :D mne aj sestre otec takto vyberal ,,to žlté z uší". Tenučkou pinzetou, tiež si uši tak natiahol aby lepšie videl a tal nás pod lampu. Jemu to zase jeho mama robievala. Nie je to naozaj nič bolestivé a vedeli sme, že ak sa máme pohnúť (že potiahne chĺpok, čo jemne štiplo) máme ísť do určitého smeru aby nám neublížil. Boli sme ešte prcky 5 ročné mylsím a nikdy sme nemali nijaké problémy s uškami. Preto som prekvapená, lebo každý na mňa kukal ako puk :D

ada274
30. dec 2015

@lucia20 nie nemali, urcite to nebolo take ako popisujes. Co sa da robit kazdy s niecim bojuje.

lucia20
30. dec 2015

@maja923 vies co... ja som si teraz tiez vravela, ze ked sem napisem, ze dcere vyberam pinzwtou cosi z ucha, ze ma tu ukrkaju. Tak som rada, ze tvoja babicka mala take genialne napady ako ja. 😂😂😂😂 malu to v usku tlacilo a behat furt na orl by ma nebavilo... malej skm to robila uplne ako malilinkej, mozno necele tri rocky mala. A tak uz je vycvicena co a ako. Najskor sa bala, nevedela o co ide a twraz sa mi uz vykoti na kolena a drziiii...

zuzka276
30. dec 2015

Ja som si raz čistila uši a z jedneho som vytiahla čiernu paličku. Zľakla som sa čo to je. Zistila som si, že to bola zaschnuta krv asi som si poškriabala bubienok alebo zvukovod . Ten maz mohol byť v kombinacii so zaschnutou krvou. A preto bol čierny.

ladybaby
30. dec 2015

Chod na ORL, mojmu 4r synovi to vybrala lekarka. My sme si to doma ani nevsimli, bol na ORL kvoli inej veci a cistila mu uska a vytiahla velku mazovu gulicku. Zlepsil sa mu aj sluch. Vraj mame s nim raz do roka prist na precistenie.

jeennyv
30. dec 2015

@jane0852 dobre by bolo orl vysetrenie, ale burow kvapky do ucha su stara klasika, tym nic nepokazis, ale inak ja mam cierne sopliky z prasneho prostredia, som nosova, cize moze to byt vselico, ale ja by som sla k lekarovi, prosto treba priatelny pristup a ved detsky orl by to mal zvladat a inak s tou pinzetou, mne sa rozpadla vatova tycinka pred mesiacom v uchu, tiez som si ju sprtala pinzetou a povyberala ciastocky, ale sla som pri istotu kvoli tomu ze mi stale v uchu sustalo na pohotovost, no a doktor mi povedal, ze take zasahy do ucha nie...mozno to necitit, ale ucho je z toho vyrazne podrazdene....

maja923
30. dec 2015

@lucia20 áno mne to bolo príjemné tak, že som pri to zaspávala...ale fakt je dôležité aby vedela ako sa pritom správať - že sa nemá mykať a tak 🙂

jane0852
autor
23. jan 2016

Zdravim, takže nakoniec sme utorok boli na ušnom a pani doktorka malej striekala do uška striekačkou vodu a tá jej vyplavila kamienok ako velký hrach! Z druhého jej to ani nechcelo vyjst tak ideme zase pondelok, a mame si kvapkat kuchynský olej. Ziadne kvapky. Tak som zvedava. Aj som si to cudo odfotila tak pridavam foto

jane0852
autor
23. jan 2016
jane0852
autor
23. jan 2016

Bolo to ako kamen :(