Dcéra má 13 rokov a ešte nemá menštruáciu

7. apr 2022

Dcéra ešte nemá menštruáciu, má 13 rokov. Dr.povedala, že ak ju nedostane čaká ju vyšetrenie u gynekológa. Mali Ste to niektorá u Vašich dievčat? Ako to lekári postupovali?

deti95060810
7. apr 2022

ja som to riešila s dcérou v tomto veku u pediatra... vraj mám čakať, času je ešte dosť.

joesvk
7. apr 2022

Ja som mala 1.menštruáciu až niekoľko mesiacov po 14. narodeninách.

pribinak
7. apr 2022

Tak závisí to napr aj od toho akú má váhu, či sa u nej vyvíjajú aj iné druhotné pohlavne znaky.

autor
7. apr 2022

@deti95060810
@joesvk nám lekárka povedala, že až do 6 mesiacov nedostane, tak smer gynekológ ....v tomto veku, že už väčšina dievčat má, a vychádza sa z veku matky, kedy dostala, ja som mala 13

lucik194
7. apr 2022

prosim ta ziadna panika. moze dostat aj 15 rokoch a stale je to v pohode, urcite by som ju na gyndu do 15 rokov kvoli tomu netahala 🤦🏻‍♀️

cyberk
7. apr 2022

v 13tich by som fakt nestresovala.. vsak pride neboj, asi nie je vyzrela na to ju este mat 🙈

81anina
7. apr 2022

ja som dostala ked som mala 14 rokov a jeden mesiac. Myslim si ze preto neskor lebo som aj malo vazila 41 kg. Ma este casu dost nestresovala by som sa tym

sid515
7. apr 2022

V 15. A taktiež by som 13 ročnu ky gyn. neťahala.

xiaomi_
7. apr 2022

no ked tak by jej urobil len sono cez brucho, max vysetri cez konecnik nic viac ..... len cakat, pripadne zavolaj svojmu a spytaj sa

nurielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. apr 2022

Veď ja som doteraz ani nestresovala, len ma dr.prekvapila, že už by mala mať. Vyvíjať sa dcéra začala tak od septembra. U gynekológa nam povedala, že jej urobia sono, či je všetko v poriadku.

autor
7. apr 2022

@nurielka si ma potešila, že aj v 16 môže prísť.

lenkakravcova
7. apr 2022

Ja som dostala po 14 tke, a to som nebola ani posledná v triede. 🙂
Do 16r je to ok. Potom už sa to rieši u lekárov.

xiaomi_
7. apr 2022

ja mam 40r a nepravidlenu mam doteraz

termartom
7. apr 2022

Moja dcérka tiež v 16

autor
7. apr 2022

Ja mám strach z toho, aby jej nedali nejaké hormóny na vyvolanie menzesu.

abbey1
7. apr 2022

V tomto veku by som určite vobec neriešila. Má ešte času dosť. Slušne doktorke odmietni.

sojorez
7. apr 2022

Mama v 12, ja v 15... Ma cas, pokial nema obtiaze, netahala by som ju po lekaroch.

drahusa333
7. apr 2022

Tak v 15tich by som sa asi spytala ci netreba vysetrenie ale v 13tich....ma este cas

pinkgirl
7. apr 2022

A aj keď ju pošle dr.na ženské, veď nechoď. Úplne stačí počkať kým na to jej telo bude pripravené a menštruácia príde. To sú zase nejaké lekárske štatistiky na strašenie rodičov, že kedy čo má mať dieťa. Každý jedinec je individuálny vo vývoji 🙂.

deginko
7. apr 2022

Ja som dostala v 15.. moja sestra ešte neskor

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
7. apr 2022

To je nejaka blbost, ze sa vychadza z veku matky? Ja som dostala v necelych 11r a moja mladsia v 14r. (starsia skor)

yanni
7. apr 2022

Absolutne to este neries. Ja som dostala v 15tich a uplna pohoda. Som zdrava a mam niekolko deti. A menstruaciu ako svajciarske hodinky. Naopak, mam soluziacku zo ZS a jej mama taka hyperaktivna, zacala to u nej riesit tak v 12tich. Este si pamätam ako jej moja mama grávela, nech ju netaha po doktoroch. Nedala si povedat. Vyvolali jej. A roky mala problemy. Doslova si to každý mesiac vylezala.

jaskolka
7. apr 2022

13 ročné dievča v pohode ešte nemusí mať menštruáciu. To nie je pravidlo, že dcéra bude mať rovnako ako matka. Moja mama napríklad dostala v 15 rokoch, sestra 14 ročná a ja 12 ročná
Každe telo je iné, vôbec by som to neplasila, do 16 minimálne,ma čas.
čo nasilu jej potom chcú dat hormóny, či čo? Kebyže 19 ročna nemá menzes, ok, nepoviem. Ale 13 ročnej fakt nechať to na prírodu

lucijalucy
7. apr 2022

Ja som dostala prvú ms keď som mala 18 rokov. A žiadne haló z toho nebolo. Každý dospieva v inom veku.. nikde nie je napísané že musí dostať ms napríklad v 12stich 🤦🏻‍♀️

autor
7. apr 2022

Baby, ja som to sama od seba neriešila. Dr. ma na preventívnej prehliadke upozornila, že ak menzes nedostane do 6 mesiacov, tak ju preventívne pošle na sono ku gynekológovi. Mňa by to vôbec nenapadlo, však ešte je čas, som si myslela. Vystrašilo ma to, a tak som chcela poznať Vaše skúsenosti s neskorou menštruáciou. Obávam sa, že či je všetko v poriadku, ale na druhej strane vyšetrenie je prevencia. Uvidíme ako sa neskôr rozhodnem, určite nechcem nič zanedbať, ale ani nič siliť, predbiehať a vyvolávať.

aceris
7. apr 2022

divne, ze z veku matky. Moja mama ah sestra mali od 12 a ja az v 16. Znama dokonca v 18 a nikto to nikdy neriesil. Myslim si ze uplne zbytocne stresovanie.

spadnutaslivka
7. apr 2022

Nedala by som jej vyvolávať takto skoro. Zbytočný zásah do hormónov. A zvážila by som, či je vaša detská doktorka v poriadku.

slovakboy
7. apr 2022

Moja spolužiačka urastena a veľmi pekna dostala menštruáciu až keď mala 16 alebo 17. Už to riešili aj baby v triede keď ju nemala. A všetko ok. Ale mohla si aj vymýšľať z nejakeho dôvodu.