Dcéra je pozitívna na covid

zuzkamrkva21
13. dec 2023

Dobrý deň, dcéra bola dnes pozitívne testovana na Kovid domácim antigénovým testom. Je aj chorá, má teploty, kašle. Je potrebné to hlásiť pediatričke že je pozitívna? Budem rada ak mi napíšete vaše skúsenosti 🙂

bloger
13. dec 2023

@zuzkamrkva21 Určite je dobré ju na to upozorniť.

jazula
13. dec 2023

Nie je to povinne, ale naša pediatrička o tom chcela vediet, aj o priebehu, robí si za svojich pacientov prehľad.

25daniela
13. dec 2023

@zuzkamrkva21 moju to tiež zaujíma

tinka_1807
13. dec 2023

@zuzkamrkva21 je možno fajn jej zavolať, alebo napísať len informatívne, aby to lekárka zapísala do karty. Ale väčšinou Covid do par dní prejde.

dzulli1980
13. dec 2023

Prvýkrát, to bolo vyše roka dozadu, som volala, Dr. spravila dcére záznam v karte, teraz 2 týždne dozadu mala dcéra zasa covid, už som nevolala ... teraz sa to už berie ako "obyčajná" viróza.
@zuzkamrkva21

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
13. dec 2023

Ja som volala, lebo dcera bola najprv doma s nadchou tyzden a po tyzdni sa jej to este zhorsilo, tak sme robili test a vysla pozitivna, tak budeme potrebovat ospravedlnenku. A mame chore aj 11 mesacne babo, plus 3 rocny ma kiahne. Cakala nas prehliadka, kde nejdeme, takze volat som musela tak ci tak.

zuzkamrkva21
autor
13. dec 2023

Ďakujem pekne za vaše rady, ja som nakoniec zavolala aby som niečo nezanedbala a ma si prísť potom len pre ospravedlnenku keď už bude ok a ma sa pretestovať predtým, než pojde do školy, ma byt negatívna 😊Ináč mali ste niekedy situáciu že ste boli stále pozitívne aj napr po 10 dňoch doma ale už ste boli úplne fit? Neviete čo bude nasledovať ak už bude fit ale bude stále pozitívna? Pretože tie testy niekedy ukazujú aj 3 týždne po prekonaní covidu pozitivitu…

luliu
13. dec 2023

@zuzkamrkva21 neukazujú pozitivitu tak dlho. Keď bude zdrava, dáš ju do školy, osobne nevidím dôvod testovať, ak už nebude mať žiadne príznaky a bude fit

zuzkamrkva21
autor
13. dec 2023

@luliu Hej no veď aj ja ale lekárka tak povedala… lebo keď som mala ja covid minule tak fakt mi ukazoval test pozitivitu aj keď som už nemala príznaky…