Ahojte, dcéra dnes dostala teploty z ničoho nič. Večer už mala 39 po podaní sirupu a obkladoch jej stúpla skoro na 40..
Išli sme na pohotovost a po skoro 3 hodinách čakania sme dostali radu od doktora dávať sirup-rada ktorá stála 3 hodiny plaču a 10 €
Prosím poraďte mi ako zraziť horúčku :( ďakujem
Najlepsie ak mas citróny rozkrojiť na polovičku a priložiť na chodila a daj ponožku alebo studena sprcha.. zábal do studenej plachty.. viac ma nenapada mne pomáhajú tie citróny. Drzim palceky snáď sa podari ..
@ankare Ďakujeme
@ninusa221 Ďakujem pekne , vyskúšam ❤️
Alebo tie citróny aj na kolieska kludne😇
Skus ešte tie zábaly. Plienku alebo uterák namoč vo vlažnej vode a zabal hrudník. Potom dieťa zabal do suchej deky. Takto nechaj pár minút kým plienka prestane chladiť. Potom vymeň. Nedávaj zábal ak má studené nohy alebo ruky. Skús inú formu lieku, nie sirup. Čo dávaš nurofen? Skús niečo na báze paracetamolu nie ibuprofenu. Daj paralen alebo panadol. Poriadne si pozri či dávaš správnu dávku lieku pretože je zvykom podávať málo a dieťaťu to potom nič nerobí.
@kkovacovak Ahoj, striedam nurofen sirup a Panadol čipky
Nestriedaj. Koľko čoho dávaš a koľko kg má dieťa?
@kkovacovak Striedala som kvôli tomu aby som mohla dávať už po 4 h keďže má stále ku 39 teplotu a neklesa jej , na nurofene píše 2,5 ml tak som takto dávala, dcéra má necelých 11 kg
To je málo. Je poddavkovaná. Nurofenu sa dáva 10mg/kg každých 8 hodín. Predpokladám že je to nurofen 20mg/ml. Tým pádom má dcérka dostať 5,5ml nurofenu 3x denne.
@kkovacovak Presne tak a ak ani zábaly nepomôžu, tak sprcha. Ale pozor, nie hneď prudko studenú, začať vlažnou, uvidíš ako bude tolerovať. Ja som ako dieťa raz takto skončila v sprche, nič iné nepomohlo.
To čo píšu na nurofene je základná najnižšia dávka. Ak má ale dlho problémy a teplota sa nehýbe má sa podávať nurofen takto
Skúšala som aj vlažnú spprchu no nepomohlo teplota sa jej dvihla o pol stupna, ruky má teplé..
Ďakujem Vám veľmi, budem vedieť že jej dať vyššiu davku
Ďakujem Vám ❤️ vyskúšam teda dať vyššiu dávku a hádam horúčka klesne
Dobrý deň, vhodné na zrážanie teploty sú sprchy. Nedávať obklady. Možno striedať ibuprofen s paracetamolom s odstupom 3hodiny. Odhliadnuc od liekov - tymianový krém zráža teplotu ak sa natrie na chodidlá a tie sa zabalia do ponožiek. Prajem skoré uzdravenie.
@01matrioska je jedno či je obklad alebo sprcha. Vybrať to ktoré dieťa lepšie toleruje. Sprcha je pre ne agresívnejšia. Lieky určite nestriedať po 3 hodinách 🤦♀️ Už keď to musí byť tak minimálne po 4 hodinách. Dnes sa to však odporúča výnimočne. Skôr treba lepšie lieky dávkovať a nedávať malé množstvá. Preto potom máme pocit že liek nezaberá a musí sa striedať.
Nam raz nepomohlo ani toto zvysene davkovanie, teploty sli do 40 uz po 3 hodinach od podania tej vyssej davky. Vtedy mi doktorka poradila davat dokonca sirup Nurofen a Panadol cipok naraz. Nerobila som to tak, ale davali sme zabaly a vlazny kupel.
Po 3 dnoch zacali teploty ustupovat a maly sa vyhadzal, bola to siesta choroba a potom po 2 dnoch klud.
Ja radšej raz ospechujem ako dávať každé 4hod lieky. Vždy to veľmi rýchlo zaberie. Sprchuj vlažnou vodou od nôh smerom hore ale len po plecia, hlavu nie. A sprchuje sa len keď nemá dieťa studene končatiny. Čo sa dávkovania nurofenu týka súhlasím s
@kkovacovak tiež nám to takto bolo povedané na pohotovosti.
Ked sa obsype, tak siedma choroba. Teraz je toho vela. Obaja synovia 40tky a na 3ti, 4ty den obsypani
@kkovacovak dobrý deň, ja mám informáciu, že obklady nie sú vhodné. Že je lepšia sprcha alebo vlažný kúpeľ s postupným ochladzovaním vody. V tých 3h to bol preklep, chcela som napísať 4h. Bola už pokročilá hodina, ďakujem za opravu 🙂
Tak s teplotou trvajucou par hodin sa na pohotovost nechodi. Oni tiez nevedia z coho je,ani crp to tak skoro nezisti. Mohli ste si usetrit cestu. Inak by ma zaujimalo,ako ste davali tie obklady,pretoze ak nie su urobene spravne mozu sposobit zvysenie teploty az sok ☝️ Ziadne obkladanie koncatin, ci hlavy studenymi obkladmi,ale vlaznu plachtu dat popod paze,cez trup, prekryt uterakom a po 15min.vymenit. Nedavat subezne aj lieky od teploty,aj obklady a hlavne NESMU byt studene koncatiny,ale to uz vies.
Ďakujeme za všetky rady. Dcéra má covid
Tak nech ste z toho čo najskôr vonku. Skoré uzdravenie 🙏
@kkovacovak Ďakujeme ❤️
Aké má príznaky okrem horúčky? Je aj niekto z Vás chorý?
No a prave toto je to, preco chodit hned s teplotou na pohotovost nie je dobry napad. Bud sami schytate nieco horsie,alebo nakazite inych. Snad v cakarni s vami aspon ine dieta nebolo🙏 Skore uzdravenie✊
S teplotou sa nechodí na pohotovosť a už vôbec nie s covidom 😉
Nie je prehriata? My sme to mali 2 roky dozadu. V byte 30 stupňov, keď horúčavy pominuli, z. Izli aj tepkoty
Octove obklady na nožičky s vlažnou vodou a dať na nohy alebo ponožky namočiť a obuť stiahne horucku. Aj zemiak sa dava
Skoré uzdravenie!