Dcéra 2x vracala a mala horúčku

gabikaa96
24. feb 2023

Dcérka včera 2 krát vracala večer a mala horúčku z ničoho nič 39. Dnes cez deň iba zvýšená teplota, volala som lekárovi sestrička povedala že lieky na teplotu, diéta a keď sa nezlepší v pondelok prísť. Lenže teraz už mala aj hnačku a je posiata červenými drobnými bodkami, myslela som na kiahne ale nie sú to pľuzgiere iba drobné fľaky. Má niekto skúsenost čo to asi je?

1mina
24. feb 2023

Moja ma teraz sarlachovu anginu - tiez mala horucky, potom bolest hlavy, hrdla, vracala a vyhadzala sa takymi.flakmi brusko krk ruky nohy... Na hrdielko sa nestazuje ?

gabikaa96
autor
24. feb 2023

@1mina nie, ale vidím na nej že sa jej ťažšie prehlta

1mina
24. feb 2023

@gabikaa96 a su to teda cervene fliacky nie bodky ako petechie ?

gabikaa96
autor
24. feb 2023

@1mina áno červené fľiačky nie bodky

katkasmacka
24. feb 2023

Ahoj,tipujem to na sarlach. Nasa mala nedavno- Horucka,bolest hrdla,kasel,vracanie a vyrazka svrbiva. Vysypana bola najprv hrudnik,neslor cele telo,na tvari bodky nemala ale mala take zacervenanie okolo oci.

1mina
24. feb 2023

@gabikaa96 tak to su velmi podobne priznaky ako mala dcera. Ona tiez najprv hrdlo ze len troska, potom prisla zo skolky prehnalo ju, potom vyskocila teplota a hned.plakala ze hrozne boli hlava brusko vsetko mozne. Druhy den rano sa takymito fliackami osypala, akurat sme sli k dr a ze sarlachova angina. Doma potom aj vracala. Na vasom mieste by som isla na pohotovost ak nie dnes tak zajtra doobeda. Je to na antibiotika a mojej malej bolo hrozne kym zabrali

gabikaa96
autor
24. feb 2023

@1mina ďakujem pekne, tak zajtra pôjdeme