Dávkovanie Paralenu a Nurofenu pre 4-ročné dieťa

27. jún 2024

Prosím pošlite mi dávkovanie paralenu a nurofenu tu tabuľku koľko dávať,lebo v pribalovom su vraj nižšie dávky.Syn 4 roky 17 kg.vdaka

lubkovaandrejka
27. jún 2024

Davkovanie nurofenu je vaha delene 2, takze 8.5ml v tvojom pripade.

lubkovaandrejka
27. jún 2024

A paralen ma dobre davkovanie uvedene. Podla vahy by som dala 9ml 🙂

magimi
27. jún 2024

Nurofen/ibuprofén/ibalgin vseobecne 20-30mg/kg/ deň rozdeliť do 3-4dávok
Pri nurofene jahoda/pomaranč pre najmenšie deti je to
1-1,5ml/kg/deň zase rozdeliť do 3-4davok
Dávkovanie polovica váhy je najvyššie možné a môže sa dať potom len 3x denne
Paralen 10-15mg/kg/ dávku maximálne 4x denne

autor
27. jún 2024

@lubkovaandrejka a môžem použiť aj nurofen silnejší? 4 ml? Ten čo je od 6 r

autor
27. jún 2024

Bola taká tabuľka len jeden neviem najst

magimi
27. jún 2024

Silnejší nurofen - Ak chceš dávať každych 6 hodín, tak 3 ml, ak každých 8hodin tak 4 ml

anavixy
27. jún 2024

4 rocnemu uz hlavne nedavaj sirup od 3m. Davaj ten silnejsi sirup o sile 40mg/ml a davkuj VAHA : 4. Ten slabsi sirup o sile 20mg/kg sa davkuje vaha : 2. Alebo su rozne zuvacie tabletky, tabletky… Davkovanie v letaku podla vahy je SPRAVNE, pri paralene/panadole je tiez spravne. Jedine co nie je spravne je davkovanie na krabicke, lebo je podla veku a podla veku sa lieky davkovat pri horucke nesmu.
Tabulku najdes napr na ig na profile pediatricka denjas.

autor
27. jún 2024

@magimi chcem.striedat po 4hodinach s paralenom

anavixy
27. jún 2024

Tak davaj podla vahy, to je davka na tri podania za 24h, vaha: 2 pri slabsom a vaha:4 pri silnejsom, jednotliva davka 10mg/kg vahy, mozne podat 3x denne (maximalna denna davka 30mg/kg).

magimi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
27. jún 2024

@lubkovaandrejka ako môžeš dávať takéto rady? Bez toho aby si sa spýtala aký Nurofen má? Toto platí len pri jednej konkrétnej koncentrácii, pre úplne malicke deti. Neplatí to pre ten silnejší Nurofen. Rozum mi zastavuje, takto radiť.....

anavixy
27. jún 2024

@magimi ale ved to je zbytocne poddavkovanie. Ked chce striedat s paralenom, tak dava 3 davky toho a 3 toho, naco ma dieta poddavkovat? Radsej nech da plnu davku tj 4ml silenjsieho Nurofenu a je predpoklad, ze to zaberie lepsie/na dlhsie a nebude mozno nutne ani striedat po 4h. Sama pises, ze ak kazdych 8h, tak ma dat 4ml a kedze strieda po 4 tak Nurofen dostane po tych 8h.

magimi
27. jún 2024

@anavixy áno, máš pravdu, zle som to vypočítala

lubkovaandrejka
27. jún 2024

@luliu no tak prepac, nurofen sirup je od 3 mesiacov do 12r, ako som mala vediet,ze chce dat 4r dietatu sirup pre 6 rocne? To mi vobec nenapadlo. Keby davkovala ten sirup, ktory je od 3m, tak to davkovanie je spravne..

lubkovaandrejka
27. jún 2024

@luliu a vidis,ze sama sa potom pytala ci moze dat silnejsieho 4ml, co je spravna davka a autorka to vie, tak neviem,co riesis.