Dávkovanie Nurofenu pre deti od troch mesiacov

katuska571990
31. okt 2013

Ahoj mamicky,chcela som od vas malinku radu.mam 5mesacnu dcerku lekarka mi predpisala nurofen vraj jej ho mozem davat ked bude mat teplotu alebo pri zubkoch.sem tam ho pouzivam,mozno 2 ci 3 krat do tyzdna.upokoji sa zneho a je jej lepsie.lenze uz sme vypili jednu flasticku a nacla som uz aj druhu.v navode je napisane ze by som mala podavat maximalne 3dni.tak a vedlajsie ucinky su nepekne.tak neviem co mam robit.prosim vas o radu.dakujem

jonas17
31. okt 2013

@katuska571990 no a tie vedľajšie účinky ti nevadia? číže, ak by sa dieťa otrávilo, nevadilo by ti to? alebo čo vlastne chceš? nadopovanú bábiku, ktorá poslušne leží v postieľke? len čo zamrnčí, utekáš jej dať niečo na ukľudnenie? prepáč, ale ja si nemyslím, že je vhodné dávať nurofen vobec, ani pri teplote, a 5 mesačé dieťa už vypilo jednu fľaštičku? a načali ste druhú? skús si o liekoch niečo prečítať a dvakrát uvažuj, kým nejaký použiješ...pretože potom sa to už nebude dať vrátiť späť...

erika26
31. okt 2013

no veru si tiež myslím že je to dosť, je normálne že dieťa mrnčí, pokiaľ nemá teplotu nad 38,5 tak nič nedávaj a skús ju nejako zabaviť. Ved ju nemôžeš mať nadopovanú len aby si mala pokoj. No a hlavne si na to zvykne a čo potom? Juj veru by som rýchlo schovala tú druhú fľaštičku a viac sa venovala (hrala, čítala, spievala) s malou. Verím že to nie je ľahké ale liekmi to nerieš

mamainprogress
31. okt 2013

@katuska571990 upokoji sa pretoze ju nadopujes chemiou. Nurofen je nesteroidne antireumatikum. Podavanie liekov je toxickou zatazou pre vnutorne organy, hlavne pecen a oblicky, ktore nie su do 2rokov dietata plne vyvinute. O jej zdravom vyvoji rozhodujes ty, tu a teraz. Urcite si nezacala dobre, zacala si priam katastrofalne.

katy1979
31. okt 2013

2-3x do tyzdna nurofen? Hmm a myslis ze to je spravne? Si predstav ze sa ruzovymi tabletkami krmis tiez tak casto? Ak dieta vyslovene nereve od bolesti ci nema vysoku horucku tak by lieky mali ostat na policke.

matozazzo
31. okt 2013

tolkokrat do tyzdna? My sme uzivali nurofen, len ked mala teplotu nad 38,5... a to mozno tak 3x do roka... ona uz musi byt z neho nervozna! 5m by som ani nurofen od teploty nedala, len paralen cipok.
Pride mi to, ako ked davaju mamicky detom diazepan, len aby boli kludne a spali :( Takze pokial mas zdrave dietatko (nie ment.postihnute, kde hrozia epil.zachvaty alebo ine), tak by som nurofen uplne, ale uplne vylucila...

simonkazga
31. okt 2013

nurofen len preto, lebo dieťa je mrzuté určite nie! Existujú aj homeopatiká napr. Viburcol. Určite lepšia voľba ako siahnuť hneď po ibuprofene.

alami
31. okt 2013

@katuska571990 ak ju bolia zúbky, potieraj ďasienka gélom na zúbky (dostaneš v lekárni) a teplota, pri ktorej môžeš dať nurofen je od 38,5°C nameraných v konečníku. Pri nižšej teplote sa lieky od teploty nepodávajú. Takúto teplotu bude mať dieťatko pri chorobe, teda možno raz za pol roka. Mimo toho takéto lieky deťom nepodávame. A už vôbec nie tak maličkým. Chytro to odlož a nechaj len pre prípad potreby, aby si jej neublížila 😉 🙂

alena16
31. okt 2013

@katuska571990 Jedna flasa by ti pri podavani 3x tyzdenne mala vydrzat viac ako 3 mesiace a kedze ste uz nacali dalsiu, tak dakujem pekne, pises teda blbost, ze jej to davas 2-3x tyzdenne. Ja si myslim, ze raz denne jej to supnes urcite, chuda dieta predavkovane, nadrogovane...

katuska571990
autor
31. okt 2013

Tu prvu flasticku sme mali 3m a teraz som jej dala z novej len raz.bola som u lekarky snou a vravela mi opat ze jej mozem podavat.mojej malinkej sa venujem hram sa snou citam je blaznim sa vsetok cas travim stale snou,nikdy by som jejneublizila je to moj pokladik.mne nerobi problem byt snou celu noc hore aj ked pomrvci.nechcem aby len leskala,prave naopak sa tesim ze je taka ziva.velmi ju lubim.predtym som jej davala hryzatko,aj gel som jej kupila na zubky aj hracky atd.len lekarka mi poradila nurofen,ked som jej vravela za zubky.polovicka ma obvinuje a neviete ani ako to je.mam len jednu a casu mam stale dost nanu aj budem mat.som stastna ked sa jej venujem.potom nechapam preco mi to lekarka dala.vsak ona je nato aby mi pomohla,nie skodila.ale aj tak dakujem za rady.asi ju nebudem pocuvat.

jonas17
1. nov 2013

@katuska571990 verím, že všetko robíš, ako najlepšie vieš. ale nie všetko, čo povie lekár, musíš urobiť. v prvom rade musíš používať svoj rozum, ked lekárka povie, že máš dávať nurofen tak často, tak treba trošku porozmýšľať a vážne sa zamyslieť, či to bude to najlepšie, čo urobíš. nie slepo poslúchať...ked tvoje dieťa ochorie, ty si za neho zodpovedná, tý s ním budeš trpieť, ty nebudeš po nociach spávať...nie lekárka...a dokonca jej to ani nedokážeš, že ti to fakt povedala...drž sa dievča, neboj, naučíš sa 😉

katuska571990
autor
1. nov 2013

Dakujem🙂uz dom flasticku aj odlozila.lekarka mi vravela,ze od koho mam take hluposti ze jej to nemozem davat.mali sme slabsiu vymenu nazorov.ako citam dalsie forum o detickach , tak moja lekarka velmi malo veci ovlada.dakujem vsetkym aj tebe jonas17

michalag
1. nov 2013

@katuska571990 Nato ze mas 5 mes. dcerku je to az prilis 1 cela flasa (nam to vydrzi velmi dlho a to mam 3 deti). Nechcem sudit ale skor chces aby bola kludna a preto ju napchas sirupom. Ak ma nejaky problem tak to ries bud s pediatrickou alebo ju vymen za inu, lebo toto je dobra blbost, aj ked ja si skor myslim ze si to zle pochopila. Nie su to cukriky 😠
Sirup/ cipky nurofen ok ale pokial ma horucky, ja dokonca nedavam ani pri zubkoch. Nas najmensi ma teraz horucky nad 38,5 tak davam kazdych 7 hodin a pokial nema do 38,5´C ani nedavam nbech telo trochu bojuje ale aj to treba obcas prestriedat Paralenom (mne sa ale neosvedcil pri starsich, kedze vobec alebo velmi dlhom case zabral)

miku1
1. nov 2013

@katuska571990 Pokiaľ dieťa nemá teplotu nad 38,5 st. tak žiadne lieky nepotrebuje. Určite by som nurofen nedávala tak ako ti to vravela lekárka. Zrejme by si sa v rámci zachovania dobrého vývoja svojej malej, mala radšej poobzerať po novom lekárovi.

jonas17
1. nov 2013

@katuska571990 ja keby som počúvala moju lekárku, tak moja dcéra má v sebe už možno aj 5 antibiotík. na sopel, na kliešťa, jej je proste jedno, aké je crp, lebo prístroj nemá, tak dáva lieky na všetko. a nehovorím o trifede, ktorý bol nedávno stiahnutý z trhu. vidíš, lekári ho predpisovali každému dieťaťu a nakoniec sa stiahol...keby nebolo Modrého kona a plno diskusií o nom, možno by som tiež pred rokmi netušila, aké je to svinstvo..tak hlavne veľa čítaj, o všetkom..o chvíľu začneš s prvými príkrmami, tak aj toto si prečítaj, ako postupovať, lebo pediatri radia dosť divne 😉