Dávate v horúčavách bábätku aj vodu?

michaelaaa37
13. jún 2017

Ahojte mamicky rada by som sa s vami poradila ci davate v tuchto horucavach babatku aj vodu, nas malicky ma skoro 2mesiace a niekedy si vypyta mliecko za hodinu po dojceni len mi skor pride ze je smadny ale nevie kedy prestat a potom trpi na bolesti bruska....prosim poradte mi a ak davate tak kolko a aku vodu (plne dojcim)

zooeynka
13. jún 2017

Ved ponukni za lyzicku prevarenej a uvidis ci bude chciet...

divozienka26
13. jún 2017

@michaelaaa37 bolesti nemusia byt z mliecka ale trebars z vit D moje tiez papalo stale a bolesti nemalo. Kludne ponukni vodu ale babatku netreba ak plne kojis

pininka
13. jún 2017

My sme boli minule na jednej akcii,bolo horuco a mala si pytala aj kazdych 15 minut a presne ze potom len grckala,co jej bolo tazko. Ja davam po kvapkach na lyzicke a chce,dobre ze nezhltne aj lyzicku.

michaelaaa37
autor
13. jún 2017

@pininka takze nie z flasky?

evittam
13. jún 2017

@michaelaaa37 Ja som dávala aj vodu aj čajík od cca 2.týždňov - mám "zimné deti". Nevidím dôvod nedať - obe deti boli dojčené. Dieťa je aj smädné ako každý nielen hladné. Normálne som dávala z fľašky. Žiadne problémy nenastali. Urob hlavne podľa seba a svojich pocitov. 😉 Ja som sa nikoho nepýtala či môžem alebo nemôžem dať trochu vody, čaju. Akurát som to oznámila pediatričke, že dávam.

pininka
13. jún 2017

@michaelaaa37 netreba davat flasu ked kojis, lebo zisti ze jej ide lahsie. Moja vsak flasu nechce ani vidiet, ani cumel. Premiela to v ustach a vypluje, takze je to zbytocne jej vobec ponukat.

pininka
13. jún 2017

@evittam aj ja som tak dvom starsim davala,ale zial len mensi uz potom prsnik nechcel a odstavil sa mi na 5 mesiacov. Ale suhlasim,ze treba dat, aj moja pediatricka mi sama povedala,ze treba trochu dat,hlavne ked je velmi horuco. Od fenikloveho caju mi fajne prdeli a nemali koliky,ale malu teraz velmi nafukuje,tak jej davam len vodu.

lorela
13. jún 2017

@michaelaaa37 V horúčavách sa odporúča častejšie prikladať - materské mliečko je nielen od hladu, ale aj od smädu 🙂.
Ak ťa pocity predsa len prevalcujú, tak skús prevarenú vodu pár kvapiek po lyžičkách alebo jemne striekačkou.

evittam
13. jún 2017

@pininka Tak jasné, každé dieťa je iné. U oboch mojich som nemala žiadny problém čo sa dojčenia a fľaše týka.

evittam
13. jún 2017

@lorela Každého názor a vec ako sa zariadi ale potom dieťa bude na matke "nacucnuté" stále. Čo tiež nie je to najlepšie riešenie.....Ale ako som už napísala - ako si kto zariadi tak to má.😉
Ja som dávala prsník každé 2-3 hodiny.

lorela
13. jún 2017

@evittam Brala som do úvahy, že bábätko má len 2 mesiace. Keby malo rok a dva mesiace, píšem niečo iné 🙂.

yanni
13. jún 2017

@evittam nebude. Aj taky maly ludsky organizmus sa po case dokaze prisposobit pocasiu.
My zijeme v krajine, kde je teplo cely rok, v lete 50 stupnov, teraz mame uz 45-46.
Deti boli plne kojene. Najmladsia je tiez letna.
Plne kojene deti nepotrebuju nijake ine tekutiny. MM je aj od hladu aj od smädu.
Nikdy nemali problem. Nenanucili sa a neboli nacucnuti. Copana sa postupne oddstavila sama. 17 mesiacov som kojila a nikdy nebila vkuse nacucnuta ani ma nemala ako upokojovaci prostriedok.

Ono nech si rovi ako kazdy uzna za vhodne. Ale tak malemu dietatu (kojenemu) netreba nic okrem MM.

evittam
13. jún 2017

@lorela Ja som dojčila dvojmesačné - obe deti - tak ako píšem. Neviem na čo by som im dávala prsník každých 10 minút alebo pol hodiny keď tam nič nie je.....Určite nie preto aby si zo mňa spravili cumeľ. Ale ako som už napísala - každého osobná vec.
V roku a dvoch mesiacoch dieťa už MM nepotrebuje...Má plnohodnotnú stravu. Mne sa obe deti samé odstavili v 10.mesiacoch. Napr. už 5.mesačné spali celú noc - večer MM, ráno MM. 😉

evittam
13. jún 2017

@yanni Ja ti tvoj názor neberiem. Bohužiaľ poznám dosť mamičiek, ktoré vyťahujú cicek každú chvíľu aj pri dvojročnom dieťati. Môj názor a skúsenosti som napísala. Moje deti mali MM ako stravu, tiež samozrejme od smädu ale nedávala som im prsník každú polhodinu. Hotovo. Keď boli smädné dostali vodu.

lorela
13. jún 2017

@evittam Ani ja nie som zástancom dojčenia do bezvedomia a školského veku dieťaťa. Ale téma je o 2 mesačnom bábätku.

evittam
13. jún 2017

@lorela Veď v poriadku. Ja som sa už vyjadrila - aj svoj názor aj svoje skúsenosti.

lucibka
13. jún 2017

@michaelaaa37 ano mozes davat, dojcensku vodu alebo cajik, normalne lyzickou. Dojcim druhe dieta, mame teraz 7tyzdnov a tiez mu teraz obcas dam pomedzi kojenie zo 2 lyzicky vody, ked sa mi vidi, ze je smadny, je horuci a nervoozny, alebo sa mu stikuta. Lebo keby som prikladala co hodinu, tak potom je to u neho kolotoc dokola s bruskom...grgnutie, stikutka, brusko, potom unava,atd.U chlapcekov su castejsie problemy s bruskom, kto take problemy nema, tak moze kojit aj kazdu polhodku...