Dávate si na noc budík, keď má dieťa zvýšenú teplotu?

lylyjana
3. feb 2022

Zvyknete si davat budik na noc aby ste premerali teplotu aspon bezdorykovym teplomerom ak ma dieta (1.5r) zvysenu teplotu, cca 37.2?

anjelicek26
3. feb 2022

Deti do troch rokov maju normalnu - beznu - telesnu teplotu do 37,5... takze nie...

dominika_sk
3. feb 2022

To nie je zvyšena teplota ale normalna. Ja sama mam vždy 37,1°C 😅 ale ano, keď maju 38 a viac davam si na noc budik na každych 1,5h

dzina007
3. feb 2022

nie. vecer teplota 37,2 nemusi nic znamenat. moj ju ma takto na vecer bezne okolo 37-37,1.
Budik som nastavovala pri mladsom ked mal horucky 39 pretoze lieky mu drzali len 3 hodiny.
Kazdopadne neviem asi fakt nejaky ten 6 zmysel ale ja sa nejako sama zobudim ked synovi zacne stupat teplota aj ked je v inej izbe. pocujem podvedome ze inak dycha.

tehula2016
3. feb 2022

Budik?Ked na dieta nieco lezie alebo ma vecer pred spanim teplotu resp. ked je uz chore nepotrebujem ziaden budik..mam to v sebe naprogramovane ze proste vstavam sama od seba 3x za noc a kontrolujem teplotu..bezne dni spavam celu noc,ale pri chorobach deti sa nejak automaticky zobudim..toto som este nepocula ze si zena musi davat budik..ked viem,ze mi decko asi bude teplotovat tak nemozem spat ako drevo..ved to sa neda..

deedol
3. feb 2022

pri takej nizkej nie. ked to smeruje k 39, dam mu pred spanim liek, potom som este hore, takze kontrolujem, ci zabral, a ked idem cca o styri hodiny neskor spat, premeriam (keby som uz spala, tak si dam budik). ak zas stupa, dam zas liek, ale vacsinou uz netreba. v noci potom este raz premeriava muz 🙂

nikpa
3. feb 2022

@lylyjana 37,2 u 1,5 ročného je normálna teplota, pokiaľ sa mu nebude zvyšovať, dala by som si raz za noc budík aby som ho skontrolovala ale inak buď v klude. Naši keď majú teplotu tak si dávam každú 1,5hod. budík. No aj tak nezaspim a furt odbieham do detskej a chytám ich aspoň za čelo 🙄 ale teda toto hovorím už o horučke, keď majú nad 38,5

jana_eyre_2
3. feb 2022

Takú teplotu vôbec nesledujem, nie je to teplota.. zažila som u detí už aj febrilne kŕče, teploty 40tky, dlhé, hnusne, vysilujuce..

Teplota proste je keď je 37,5, horúčka 38,5 a vyššie.. nízsia teplota je dobrá teplota, nerieš, nestresuj a dobre sa vyspi 😉

veronikazuko
3. feb 2022

Kľudne si nastav budík ak si niesi istá,že sa prebudis sama. Nie u každého človeka je normálna teplota do 37,5. Ja osobne keď mám 37,2 už pomaly zvraciam a cítim sa na umretie🤷

pau_linka
3. feb 2022

@lylyjana ano, ja si davam budik, ak sa mi nieco nezda. Syn napriek lieku proti horucke raz v noci dostal febrilne krce, takze musime byt v strehu, bolo to strasne ☹️

asocial
3. feb 2022

@lylyjana ked su deti chore, vzdy spim s nimi a v noci skusam, ci nemaju teplotu. Starsi ma 9. Budik nepotrebujem.

zuzkaa1991
4. feb 2022

@lylyjana nedavam si kedze mam krehky spanok a spi mala.so mnou ked je chora takze sa otocim chytim ju....ale väčšinou ak ma teplotu tak nespime obe kruti sa kym neklesne teplota(po podaní obklady nurofen)

simsalabim
4. feb 2022

Nie, nikdy som si nedavala, mam v sebe interne senzory 😇, zobudim sa, ked je zle.

nika12323
4. feb 2022

Nie nikdy som nedávala , vždy som v noci zle spala keď som vedela že malej niečo je takze som sa sama budila aj každú pól hodinu a merala jej teplotu či jej klesla 🙂

strongi
4. feb 2022

Áno, pre istotu vždy dávame. Keď je dieťa v nepohode nemohla by som riskovať, že budem spať a neustriehnem teplotu, keby náhodou vystúpila.

katus226
4. feb 2022

Vždy pri chorobe si davam budik. Áno aj ja som mala v sebe naprogramovane zobudit sa, ale za posledný polrok som ostala total vycerpana. Kedysi ma zobudil najmensi pohyb, zvuk, teraz nic. Takze budik a najhoršie je, že niekedy ma nezobudí ani ten. Uz neviem čo robit, dcerku nemozem mat pri sebe na posteli, musi byt na monitore dychu