Ahojte syn je bez teplot a je zachripnuty a soplik len troska. Je to prva choroba tak neviem ci dat nieco alebo nie. Asi ho boli hrdlo, lebo mu menej chuti papat.
Dava sa nieco ci vobec?
Nedavam. C. D. Take tie obyčajné veci na podporu imunity.. Viac nutim pit. Ovo a zele.. ;D
Koľko má rokov? Je rozdiel 4 roky alebo pol roka. Ale morská voda do nosa, kalciový sirup, šalviovy čaj a vitamíny nič nepokazia.
@petamich ma 8. mesiacov coskoro 🙄
@ivangeline nechce prikrm ani omylom 🥺
@nikpa ano zabudla som napisat, bude mat 8. mesiacov 🙊🙈
Jasne ze nieco davaj!!!
Kalciovy sirup, solmucol sirup, morsku vodu do nosa, odsavat vysavacom a dat nasivin pre deti, ak zacne kaslat tak stoptussin
Fenistil kvapky
ja by som s tym solmucolom v tomto veku opatrne, male dieta nevie efektivne kaslat a narobi viac skody ako uzitku. Nasicin max na tyzden, odsavat nos, inhalovat vincentku/fyziolog. To je u 8mesacneho akurat.
Kalciovy sirup nema ziadne data o ucinnosti.
ale ak ma len trochu sopla, preplachnut nos striekackou s nejakym fyziologom alebo libenarom, ak treba, tak nasledne odsat a ak ani to nestaci, tak nasivin. Nasivin sa aplikuje az do cisteho nosa
@taktotedanie aj ked bude mat iba 8. mesiacov?
@pininka1 nie su na alergie?
@kika193 skusim naparit soplika pomenej, skor je hrozne moc zachripnuty, sem tam zakasle a fest sa poti 🙈
teplotu nema ...
Do nosa kvapkat Nasivin pre dojcata, nechat posobit, potom zvlhcit Libenarom, odsat sople a znova preplachnut Libenarom. Na zatekave sople su dobre Fenistil kvapky ale tie su na predpis.
@kp7333 tak to robi vela halvne starsich pediatrov a je to zvykova medicina, ale s novymi poznatkami nema nic spolocne. Podobne ako pamycon do nosa, kalciovy sirup... Fenistil je antihistaminikum s utlmujucim ucinkom, ktory je nebezpecny hlavne u niekolkomesacnych deti. V odporucani rinologickej spolocnosti EPOS to rozhodne nenajdete...
@kika193 aha to som tiez nevedela, napr. nurofen sirup je aj od bolesti hrdla tak clovek uz tiez nevie co moze a co nie, ale nechdem sa divat na dieta ako sa trapi a nespinka, ked 2 ml sirupu mu moze ulavit 🤷♀️
nebojte sa, to prejde. Bezna nadcha takto vyzera a chce to cas. Skuste to, co som Vam napisala a za par dni bude lepsie 🙂 (naparit nad hrncom? pozor na popaleniny)
inak ak sa Vam dieta zda v nepohode, mozete podat paralen v adekvatnej davke (10-15mg/kg) aj proti bolesti, nemusite cakat na vystup teploty.
@kika193 ja si tiez myalim ja nie som zastanca liekov pre dospeleho nieto pre deti ale ak to ma pomoct je to lepsie ako trapit ho 🤷♀️
Samozrejme! Chces aby dostalo z tych hlienov horucku a zapal pluc?
takto ale vobec nechcem, aby moje rady vyzneli. Lieky su v liecbe nenahraditelne, ale treba vediet, kedy ktore a na co. Na virusove ochorenia respiracneho traktu (co je 90%) priamo ucinne lieky neexistuju (antivirotika), ale verte, ze by bolo uzasne, keby take nieco bolo. Zostava uz len symptomaticka liecba, ktora zmiernuje priznaky a teda utrpenie choreho, pretoze pointa je, ze respiracny trakt sa musi z poskodenia virusom dostat sam. A tato liecba je jednak pre 8mesacnych chudobnejsia ako pre 3rocne batola, druhak taha za kratsi koniec - napr kasel ako jeden z reflexov sa neda len tak vypnut, pretoze sliznice sa musia samy zregenerovat, no matky skolkarov vedia, ze by za tuto pirulu platili zlatom :D
Liecba bolesti bez debaty.
Nie len, sú aj na stiahnutie sliznice, ja to mam overené u 3 deti, keď im nasadim, sopliky sú preč, nám to stále doktorka predpisuje
@kika193 naša doktorka ma 40 rokov a predpisuje fenistil kvapky a keď ich mam pocas 10 rokov overené, že vždy pomôžu a vyhneme sa antibiotikami, tak ich budem používať. Aj keby neviem aká asociácia neviem co napísala.. na to tam je dávkovanie, aby sa ani menším deťom nič nestalo. Nám napr pamycon nikdy nepomohol, používame uniflox.
Antihistaminiká majú naopak, veľký význam pri nádche, lebo pomáhajú na odpuchnutie slizníc.Dcera, brala ditiaden a kalciovy sirup, pri každej laringitide, plus inhalovanie vincentky.
kalciovy sirup na hrdlo