Dávate deti do skoly aj s kašľom? Syn zacal v piatok kaslat, teraz občas odkasle. Ma vlhký kasel. A trochu upchaty nos.
nechaj ho doma...stav sa mu moze este zhorsit..ved ho mozes ospravedlnit na 5dni
nie..... radsej som ja ostala doma ako nechat deti ochoriet mamickam co to maju tazsie a nepadne im moc dobre ostat doma s detmi kvoli soplu a kaslu.... dieta sa z toho dostane doma si najlepsie odpocinie vyzdravie a stav sa mu nezhorsi a nemusi to po celej triede roznasat a ked uz boli vacsie ze sami doma mohli byt tak k doktorke a ostalo sa doma, mna by svedomie hryzlo poslat chore dieta medzi zdrave deti
ja dávam , pokiaľ nevykašliava žlto zelené hlieny tak ide . A aj keď majú nádchu , nepovažujem to za chorobu .
Ano aj ja som bola taka mamicka keď chodil do skolky hneď keď zacal mat soplik som ho nechala doma. Ale teraz je prvák a nechcem aby za každú hlupost vymeskaval
Dávam, pokiaľ nemá teploty, zafarbené hlieny chodí do školy
V skole davam , pokial vladze behat, tyzdnove vymeskanie je dost problem nech si vravi kto chce co chce ale skola nie je skolka
No len tvoje dieta ma vlhky kasel od piatku. Dnes je nedela. Silno pochybujem, ze je zdravy.
ked to budu,takto robit vsetci rodicia,tak sa vam budu v kolektive choroby stale tocit...ked si pride domov s tym,ze decka kaslu a smrkaju a su v skole,ide ma porazit,lebo viem,ze za chvilu to chyti aj on...
Pokiaľ nemá teplotu, nejde ju rozdrapiť od kašľa, ide do školy ... kedysi som už pri najmenšom sopli nechávala doma, podchvíľou OČR, vyzdravela, vrátila sa do toho "semenišťa bacilov", o pár dní zas doma ... iné matky šupnú ráno dieťaťu liek od teploty, sirup od kašľa a pošlú ho ... takže už to neriešim, pokiaľ ju nejde rozdrapiť od kašľa, nemá teplotu, ide, už nie som tolerantná, keď ostatní na to se.ú.
@jarmila2010 no nám sa netočia , možno preto že postupne všetci získavajú imunitu . Celkov triedy mojich detí sú zdravé. Nikto tam nerieši nejaké sople a pokašliavanie, deti behajú ešte aj v oktobri v tričkách po vonku .
Nie, nedavam dceru do skoly, ked je chora, ma kasel, sopel, alebo celkovo, ked sa neciti dobre. Ani mne sa nepracuje dobre, ked nie som zdravotne ok, tak preco by som ju davala do skoly, kde musi byt sustredena, rozmyslat atd. Stale mame moznost 5 dni ju ospravedlnit sami, takze to vyuzivam, ak je na to dovod samozrejme. Lekarku kontaktujem v zavislosti od stavu.
Ja mam strach lebo viem ake to bolo v skolke. Bol tyzden v skolke a potom dva, tri tyzdne doma kym sa vyliecil. A zase dookola. Teraz mi vravel že vela detičiek v škole kašle. Kludne by som ho nechala doma ale mam strach ak bude tak casto chorý ako bol v skolke, toľko predsa vymeskavat nemoze. A doma je v pohode, vládze, energie ma aj za mna :D v podstate mu neni nic len kašle obcas
@vikusjk A v robote to ako riešiš? ... to máš toľko dovolenky?
Normálne pokiaľ sa vyslovene necíti zle a nedusí ho v kuse kašeľ. Tak ano ide do školy.
@subartic nasi chodia aj na prestavky von..2-3x na plavanie plavci z triedy(chodia tak od 3.rocnika)..a su osmaci,ale to ,co pisem plati...a ked matka posle syna do skoly,ze vecer,len raz vracal...a musi si pre neho hodine v skole prist po neho,lebo je mu zle,tak asi cosi nebude v poriadku...
V synovej škôlke chodia deti do škôlky choré bežne, je to tam na hlavu. Ja nedám keď vidím, že ide na neho choroba, že mu je zle a je nesvoj. Kašeľ priniesol hneď posledný augustový týždeň ako nastúpil, má ho dodnes. Okrem toho nič, sople ani boľavé hrdlo, tak neriešim, do škôlky chodí.
Dala by som dieťa do školy. Určite nemôže byť týždeň v škole a tri týždne doma. Iba kvôli miernemu kašľu,ktorý sa zlepšuje a choroba je na ústupe.
@jarmila2010 bavíme sa o soploch a kašli , čo sú bežné detské ochorenia ktoré boli , sú a budú a aj aj keď sa na hlavu postavíme všetci , ony nevymiznú žiadnym izolovaním detí doma. U nás v tiredach sa to premelie medzi sebou , získa sa imunita a je kľud . Nikdy sme na žiadnom rodičovskom neriešili zasoplené deti .
Veď sa nebavíme o deťoch s horúčkami alebo vracaním .
@dzulli1980 tak nevravim, ze je to casto, nastastie uz dcera z tych detskych "skolkarskych" chorob vyrastla a nebyva chora casto
@subartic ale to su aj ine pripady..a tiez neriesim v skole,ale hneva ma to...radsej necham dieta zo 2-3dni doma(s vikendom to je 5dni),aby som videla,ako bude choroba postupovat...nemusi byt cely tyzden
@jarmila2010 choroba často nepostupuje ak sa jedná o sopel a kašel , dieťa kašle a potom prestane kašlať. Nádcha odoznie a život ide ďalej . Ak nastúpi teplota zostane doma, ak sa začne sťažovať na bolesť na pálenie pri kašľaní ideme k lekárovi .
Ale ak je to obyčajná nádcha a kašeľ neriešim , urobím cibuľovú štavu s medom a citronom , skvelá vec, natriem hrianky cesnakom a deti fungujú ďalej bez nejakého obmedzenia.
A preco by nemohol vymeskavat? Ved ucivo prveho stupna lavou zadnou zvladnete doma. Moje dieta malo prvy rok vymeskanych 250 hodin, druhy 200. Nikto nic neriesil, pokial ucivo zvlada.
Vsetko zalezi od toho, aky kasel. To sa neda takto posudit. Kasle obcas cez den? Je to dusivy vlhky kasel? Kasle hlavne v noci? Je culy, vyzera zdravo? Moj syn ma astmu, takze ja vzdy rozlisujem kasel ci je to choroba, alebo sa prilis namahal, alebo okolo neho len nieco “preletelo”. Takze ja by som ak ma upchaty nos nechala asi 1 max 2 dni doma, ze co z toho bude, alebo nebude. Teply caj, inhalacie, ziadne lietanie po vonku, mozno sprej do nosa. To je vsetko. Z kaslu a soplu nic byt nemusi
ano ,ak nema teplotu a kaslanie nie je kazdych 5' tak ano,pravdepodobne uz s amu to nezhorsi,
Nie, nedala.