Dávajú sa Fenistil kvapky pri kašli?

22. nov 2024

Ahojte. Dávajú sa fenistil kvapky pri kašli?v privalovom letáku to nie je ale sesternica že prečo dcére nedám🤔

anavixy
22. nov 2024

Nie, davaju sa len na utlmenie dietata. Tym sposobom to moze pomoct pri suchom dusivom kasli, ked dieta nevie spat - uspia ho, inak na kasel nema opodstatnenie.

pribinak
22. nov 2024

Naša pediatrička nám odporúča na noc. Kvapky dieťa stlmia, aby sa vyspalo

taktotedanie
22. nov 2024

Ano pediatricky casto predpisuju
Aj sliznica trochu odpuchne ak su sople atd
Myslim ze niesu nejake guidelines ktore vyslovene odporucaju podavat fenistil ale uprimne tiez to podavam svojmu diettu

maryetta
22. nov 2024

Menili sme uz parkrat lekarku (kvoli stahovaniu) a kazda nam odporucala aspon na noc fenistil. Na odpuch sliznice. Nasim to teda pomaha dost.

alienkami
22. nov 2024

Fenistil je antihistaminikum - uľahčuje dýchanie tým, že zmierni opuch sliznice. Keď boli dievčatá malé, tak im dr. pri chorobe bežne predpisoval Fenistil alebo Zodac kvapky. Aj pri ATB. Možno ako poistku, ak by mali alergickú reakciu.

lonely66
22. nov 2024

áno, je to odporúčané

pininka1
23. nov 2024

Nedam dopustiť na fenistil, či sople, či kašeľ, u nás zaberaju, nieje z nich ani ospala

autor
23. nov 2024

Ďakujem 😊som čerstvá mama tak neviem ešte moc tieto veci ☹️

stanulienkat
23. nov 2024

Sú to antihistaminika- ako píšu dievčatá vyššie. Nie, nedávajú ich pediatričky na utlmenie vasich deti. Pediatričky ich predpisujú na to, že znižujú opuch sliznice hrdla aj nosa. Pri chorobe býva táto sliznica opuchnutá, bráni dýchaniu. Vždy keď som chorá, alebo aj dieťa, vždy nasadím akékoľvek antihistaminika. Výrazne to zlepšuje priebeh ochorenia a skracuje ochorenie. Pediatričky vám to nepredpisujú na to, aby ste mali pokoj od dieťaťa, aby bolo spavé. My napríklad po antihistamínikách spavi nie sme nikto z rodiny. Keď nedôverujete lekárom, ktori šesť rokov študovali a majú za roky praxe bohaté skúsenosti, nechápem prečo k nim chodíte.

autor
23. nov 2024

Ale veď ja som ešte nebola u pediatra, pýtala som sa kvôli tomu lebo sesternica mi to hovorila a nevedela som či je to pravda.

kris_tin257
23. nov 2024

Fenistil kvapky je antihistaminikum treba to podávať menší deťom, keď sú deti väčšie nahrádza sa to iným antihistaminikum ako aerius či xyzal... Pomáhajú na odpuchanie a tým pádom sa deťom lepšie dýcha

lenka188
23. nov 2024

Davaju sa na "kasel", ktory je sposobeny tym, ze zatekaju hlieny a to dieta drazdi na kasel. Je to antihistalminikum, stahuje sliznice, tvori sa menej sopla, menej zateka a tym dieta menej kasle. Nedavaju sa na utlmenie dietata 🙈 a nedavaju sa na skutocny kasel kedy dieta kasle kvoli zapalu napr. priedusiek.

barbora854
23. nov 2024

Áno dávajú sa na skludnenie kašľa

januela29
24. nov 2024

@autorka Ano dávajú sa aj na utlmenie kašľa, sle hlave aby sa dieťatku aj lepšie dýchalo pri opuchnutej sliznici... od kasla sunpre deticky vhodne ine lieky napr.Stoptusin, Solnucol.... nám pediatrička Fenistil kvapky predpisuje keď je mala chorá, tiež mám prvé dieťatko, ale toto by ti vysvetlila aj pediatrička na čo slúžia kvapky fenistil ak by ti ich predpísala... a určite sa treba poradiť s pediatrom koľko kvapiek jej môžeš dať lebo do jedného roka je dávkovanie 2kvapky na kilo váhy a musíš to rozdeliť na 3 denne dávky čiže určite by som fenistil nedávala svojvoľne lebo mi to niekto odporúča...