10-ročná dcéra má ateróm na kraji líca tesne pod uchom, je to taká 1cm hrčka hneď pod kožou, spravili jej všetky vyšetrenia - krv, ultrazvuk, boli sme u viacerých lekárov, v podstate sa nejedná o nič vážne, ale odporučili nám to vybrať - na Kramároch. Dospelým to robia lokálne, ale deťom len v celkovej narkóze - čo ma dosť odrádza od operácie. Manžel má takýchto - on to volá tukových hrčiek na tele viac, niektoré mu aj vybrali a zhodou okolností má tiež pod uchom presne ako dcera už roky, možno celý život. Dr. na kramároch tiež jednoznačne nepovedala, že to musí jedine von, navyše treba ratať s 2cm jazvou na líci, ale rozhodnutie je len na nás. Máte nejakú podobnú skúsenosť?
Dievcat skuste sa spytat plastickeho chururga. Oni zvyknu pouzit "nenapadnejsie" miesto aby to vybrali. Moja dcera si v detstve rozbila celo. Na traumacke jej tam chceli vysit "rebrik" co som nedovolila a vzala som ju rovno na plastiku. Tam jej to pani doktorka pekne zosila plastickym stehom a teraz uz nic nevidno. Teda z blizka ano, ale je to len ciarka.
@nikolet_89 áno, vidím, mojej dcere to vobec nie je vidno, len na ohmat, tak neviem....Na kramároch ma upokojovala dr., že do narkozy davaju denne niekolko detí aj babatka, že su tam odborníci. Ak cloveku ide o život alebo vážny zdravotný problém, jasné že iná možnosť neexistuje, ale v našom prípade fakt neviem čo robit
@rikarika ja viem ze idem trochu od veci, ale pokial to nieje z nejakeho zdravotneho hladiska, tak by som malu uspavat nedavala, mne maleho uspali na kramároch a tie papiere čo som musela popodpisovat, keby som nemusela, tak to neurobím
@rikarika s manzelom som sa dohodla ze pockame ak ma ist do narkozy je jedno ci bude mat 2 alebo 10 pokial sama bude chciet tak ju dame pripadne ak sa deti budu smiat tak to podstupime no pride mi teraz zbytocne postupovat rizika narkozy ked nejde o zivot..
@rikarika ahoj dali ste vybrat ten aterom?Nam ho dnes diagnostikoval chirurg ako ohraniceny, mame ho na zahlavi a tiez nam odporucil vybrat,(ze to moze zacat rast a narobit sarapatu) nam ho vyberie lokalne, pytal sa cit o mala zvladne ma 7 rokov, tak hadam ano. Ja sa len bojim tych vysledkov, aj vam to davali na histologiu?Ake vam to dopadlo, zbavili ste sa toho uplne?
mám aterom od narodenia teda 50 rokov na vlasovej časti hlavy,dáko nebol čas to riešiť,mne to nevadí,aj som sa s tým vydala 😀 tým chcem povedať,že by som v prípade dieťaťa ešte počkala....
@oliinka dobrý deň chcem sa opýtať ci to malej vybrali,ak áno ako to zvládla čaká to aj náš, ale naša to ma na čele a za pol roka je to riadne viditeľné, tak je potrebné to odstrániť
@zuzicka189 nie zatial sme to nedali vybrat.Nechcem ist do celkovej narkozy a v lokalke nechcu vybrat
@oliinka v utorok nás to čaka môžem vám potom napísať, ako to prebehlo a ako sa ma mala ak chcete 🙂
@zuzicka189 ano budem rada.Drzim palce
@rikarika ahoj aj moja dcerka to ma ak je toto vyzera to ako tukovy vacok cca 1cm pod uskom...nieje to moc dobre vidiet ale ked sa dobre pozries tak to zbadas...tiez rozmyslam co s tym, ale ak je pravda, ze by bola potrebna narkoza tak neviem ci sa nato dame :/