Dali by ste školáka so zvýšenou teplotou do školy?

tomi16
24. apr 2015

Urcite sa všetkym stane, že dieta je večer v poriadku a rano vstane a ma zvyšenu teplotu 37, 2. Je to len malicko zvyšena, nepošlete ho do školy? Aby si dieta nezvyklo fluktuovať ked mu len trosku stupne ... Prosim o nazor

madana
24. apr 2015

37,2 C??..to je teplota??...moze to byt tym,ze clovek po prebudení ma zvysenu teplotu,lebo je vyhriaty z teplej postele.Moze to byt aj slabym pitnym rezimom atd..Ale ak nie su ine priznaky,tak podla mna to nie je dovod na vynechanie zo skoly .Ano ak je takato teplota dlhodoba-chronicka,treba to riesit lekarom- to ano,pytala si sa vsak ak to trva len jeden, dva dni...Takze moja odp.znie NIE JE dovod !

janickacrazy
24. apr 2015

No záleží od dieťaťa, napr. ja osobne sa cítim úplne najhoršie pri takejto relatívne nízkej teplote, som ako obarená. Ráno by teplota vôbec nemala byť, ja môjho syna pri takejto teplote nechávam den doma a ked to neprejde, tak šup k lekárovi. Teplota býva najvyššia večer, takže väčšinou ked je ráno 37,2 tak večer stúpne na 38 a viac. Ja vždy na synovi vidím, či mu fakt niečo je alebo nie, stačí sa pozrieť na oči, ak sú také bez života, tak viem, že dačo nanho lezie.

h2
24. apr 2015

Záleží na tom, či je dieťa choré, cíti sa zle, alebo mu nič nie je, len má trošku zvýšenú teplotu. S tou teplotou to býva veľmi individuálne, napr. ja nemávam zvýšenú teplotu takmer nikdy, už ako dieťa, keď sme boli so sestrou naraz choré, jej vyletela teplota až na 40 a ja som nemala ani 38. Aj teraz som zhodou okolností chorá, som na PN-ke, mám angínu (doktorka: to máte teda ale poriadne zapálené!), beriem antibiotiká. A keď som si pred 3 dňami ráno pred návštevou lekárky, keď mi bolo najhoršie, merala teplotu, mala som 36,2. 😝

bonaqa2013
24. apr 2015

Ak je to len a len teplota, tak poslať do školy. Ale ak dieťa bolí ešte ku tomu aj hlava, alebo kašle tak to už by som spozornela. môže to byť začiatok choroby..
Pri dlhšom trvaní teploty aj bez príznakov k lekárovi.

david93
24. apr 2015

ja by som skontrolovala aj teplomer, niekedy nemusí merať úplne presne
dlhodobo zvýšená teplota môže znamenať vážnu diagnózu, určite urobiť aspoň krvný obraz

mirkava
24. apr 2015

Nie neposlala ak je možnosť ho niekde nechať. Aj mne sa zle pracuje keď má zvýšenú teplotu.

ivet1371
24. apr 2015

JA by som urćite neposlala pre mna uz náznak niečoho

jajka257
24. apr 2015

Neposlala, je to zvycajne zaciatok choroby...a potom do vecera moze byt aj 38