ahojte, syncekovi (8.5m) diagnostikovali alergiu na vajecny bielok - ak je tu niekto s podobnym problemom - myslite ze mu mozem dat zltko? lekarka povedala ze ziadne vajce ale poniektori mi radili ze zltko by mohol - co si o tom myslite? dakujem
musis dat? je to potrebne? alebo ta tlacia iny aby si "urobila". ja by som zbytocne neskusala. este ma dost casu na to aby si mu neskor dala, ked bude rocny a viac. a je tak vela inych potravin ktore mu mozes dat bez problemov. ved keby si mala vsetky mozne jedla odskusat tak je mozne ze dovtedy aj jeho alergia ustupi alebo sa zmierni.
a naco je to dobre??stoji ti to zato,ze to zje a potom bude mat chuda drobcek nejake problemy nahodou? no mne by to zato nestalo,da sa zit v pohode aj bez neho.
nasa vracala z vajicka a nemam ziadne ambicie testovat na nej,z ktorej casti presne ani to znova po case skusat,kedze ju uz nechcem vidiet v stave v akom bola ked ho zjedla 😔
nepokusala by som, hlavne ked ma este len 8,5 mes.
no veru neskusala by som.alergia vie narobit riadne sarapaty.nemusi mu byt nic ale co ked zareaguje zle.radsej neskusaj a vydrz ako ti radia dievcata.
Ked uz sa tu bavite o tom zltku... Moja dcera (9,5 mes.) jedla zltok asi mesiac kazdy tyzden 1 x - mensiu polovicku rozmixovanu v zeleninke. Teraz vsak dvakrat po sebe po obede zvracala. Prvykrat som to prisudzovala inej potravine, ktora v den den pre nu mala "premieru". Teraz sa vsak pozvracala znova - a nemalo to konca - kraja.
Myslite, ze je mozne, ze jej to len nesadlo, alebo mam zltok uplne vylucit zo stravy?
Mate s tym niektora skusenosti?
ahoj, aj moj malý 17m, je alergický na vaječný bielok. Diagnostikovali mu to v 8.m ale žĺtko mu môžem dať-dr.odporučila - vajíčko však musím 10minút variť aby sa celkom oddelilo. my ale máme teraz problém s očkovaním, lebo vakcína obsahuje bielok, takže mal byť zaočkovaný v 15.m a ešte nie je.
Ahoj, my máme cez 7 mes. a máme alergiu na niektoré druhý ovocia a zeleniny. Dr. mi odporúčal vyskúšať zltko, ale už 2x sme sa po nom vyhadzali, aj ked nan nemame potvrdenu alergiu. Prosto treba vyskúšať a na cas vynechať.
Kedze surove vajicko sa ti asi nikdy nepodari oddelit uplne, ja by som uvarila vajicko na tvrdo a vylupla iba zltok a skusila... Neviem, ake stavy ma, ked zje to, na co je alergicky. Niektori reaguju dost silno, to by som asi neriskovala. Ked je reakcia slabsia, skusila by som to uvarene zltko.