Dali by ste dieťa s kašľom do škôlky?

12. mar 2023

Ahojte, syn je predskolak a býva veľmi často chorý. Nič vážne, väčšinou kašeľ,sople. Vždy ho nechám doma, nech sa vylieči,ale tým pádom je viac doma ako v škôlke. Aj teraz bol tri dni v škôlke a už zase kašle. Čo by ste robili? Dali ho do škôlky,či nechali doma? Ja ho vždy riadne vyliečim, ale dám ho do škôlky medzi choré deti a sme tam,kde aj predtým. Ide má poraziť,keď tam vidím tie choré deti

vera55555
12. mar 2023

Vieš čo my s tým bojujeme stále ...ale aj ja som si myslela že to má od detí zo škôlky čo možno aj má ..ale tak nechcela som stále do dcérky pchať sirupy alebo neviem čo ..chodím k lekárovi stale jej niečo nájdu...ibaže ja mám tu výhodu že chodíme na alergoimun a oni jej tam urobia komplet vyšetrenie a kľudne aj dvakrát do mesiaca...lebo chodí na vakcináciu a tam je potrebné aby bola zdravá ...napr teraz opäť mala niečo v hrdle a nose...zakaslal len sem tam ale v noci chrapala a hrdielko ju bolelo inak úplne všetko ok. Hrava a živá bola až až .. no výter ukázal že ma tam niečo a tak brala antibiotiká 3 dni ... Nie som zástanca antibiotík ale keď proste je dieťa choré stále tak tam asi bude možno aj iný problém napriek tomu že nemá horúčky alebo iné príznaky.

euka210
12. mar 2023

Je kasel a kasel...pokial kasle strasne ako na priedusky a sopli, tak by som ho nedala. Ale pokial obcas zakasle tak by som ho dala. Dieta napr.po chorobe moze aj 3t este kaslat ale uz je zdrave, nam vravela nasa detska dr.

marianarem
12. mar 2023

Tak otazka je aj to, ake pravidla ma skolka. Ja som mala maleho tiez od septembra skoro stale dona, davala som ho do kolektivu len dolieceneho. No naposledy mi uz sama ucitelka povedala, ze s beznym soplom, ktory vo velkom nevyteka, ho mam priniest. Takze chodil.

zorkahorka
12. mar 2023

Ak len dokaslieva, daj. Ci ho tam das nedolieceneho alebo vylieceneho, furt jedno. Aj tak ti moze ochoriet. A pri dokaslievani uz nie je infekčný

lujza123
12. mar 2023

Ak len pokaslieva a trochu soplí kľudne daj do škôlky...
Doma ho nechaj iba keď na teplotu, unavený, lesklé oči, záchvaty kašla a sopeľ ze nestačis kupovať vreckovky vtedy je chorý, infekčný a treba byť doma.
Tak ako dospelý, či školák, pochybujem ze by išli na PN koli soplíku.

Ved sa spýtaj pediatricky ta ti to vysvetli. Ja som si pravidelne chodila pre papier ze dieťa môže ísť do kolektívu lebo sa na mňa sťažovali matky v škôlke ze tam dávam choré dieťa... Dcera mi prekaslala celú jednu zimu, presťahovali sme sa vtedy do panelákoveho bytu, suchý prekureny vzduch nebola na to zvyknutá + zväčšené nosné mandle takže pôsobila ako chorá, pritom jej nič nebolo

scorpionflower1
12. mar 2023

Ja som takto dala po 7 tyzdnoch do skolky dceru po cca mesiac trvajucom covide vo februari a uz v satni ma islo trafit ako tam niektore decka kaslali (nie, nebolo to obcasne zakaslanie) a, samozrejme, za 5 dni sme aj my boli doma s presne takym istym kaslom, horuckami a ATB. Zas je doma uz 3. tyzden. Nepomozes si. Rodicia si myslia, ze ked dieta nema horucky, tak okamzite moze ist do kolektivu, takze ho tam supnu za 3-4 dni od vypuknutia choroby.
To, ze ho doliecujes je dobre, hlavne, kvôli nemu, lebo tym zabranujes, aby sa mu castymi infektami vyvinula astma, alergia, pripadne ine komplikacie. Ja to tak tiez robim, vypiplem ju doma z kazdej choroby, kopec sebazapierania nas to stoji. Ide do skolky na styri dni a zase to iste dookola. Tiez mi je z toho uz do zufalstva.