Dali by ste dieťa do škôlky, keď má ráno husté sople?

8. feb 2024

Dali by ste dieta do skolky ak ma iba rano huste sople a cez den max voda z nosa, rano po zobudeni trosku vykasliava a vecer ked si lahne tak ma suchy kasel chvilu a potom celu noc ok. Nic ine mu nie je... Trva to uz niekolko dni..

amelia89
8. feb 2024

nie

anjelicek26
8. feb 2024

Tu to je na tvojom zvazeni... ziaden lekar ti nevypise OCR na sopel nad ranom a nejake odchrchlanie toho ranneho sopla..., ak je inak vsetko v poriadku... ak si doma s druhym dietatom, rozhoduje sa clovek uplne inak, ako ked musi do prace...

ibatanecnica
8. feb 2024

ak by mal s ním niekto zostať doma, tak nie. Očividne tam už niečo je a ak to nevyleží alebo aspoň nebude doma v klude, v teple, môže sa to zhoršiť a potom budeš riešiť OČR. Dospelí väčšinou rozchodia takéto choroby ale deťom sa poväčšine stav zhorší.

sofia1979
8. feb 2024

Nie

drahomirrra
8. feb 2024

Nedala. “Iba sopel” je vacsinou fajna viroza, z ktorej sa nakazi v priebehu jedneho dna tristvrte triedy.

sofia1979
8. feb 2024

@anjelicek26 no by si neverila ako zo mame u nás v dedine tento rok máme také matky, ktoré posielajú deti choré do škôlky kašle sople a pritom sú doma no nedajú si povedať ja som pracujúca babky dedkov ťažko niekedy a s mužom pracovne sme vyťažený no napriek tomu sa snažím aby moje bolo doma aj s mierne bez sopla upchatým nosom. Už nám a párkrát kvôli takým matkám zavreli škôlku čo sa takto deti ponakazovali. Proste majú ich po 4,5 detičiek nič proti tomu, ale sa ich zbavujú lebo sú s mimcami doma. Mne to tak príde večný boj. Ako sa ma cítiť take6duets v škôlke keď kašle sopli. A ešte také vychytavky ze ráno ich doslova nadopuju liekmi.

anjelicek26
8. feb 2024

@sofia1979 vravim je to tazka otazka, my sme mali "stastie", ze deti nieco ako sopel, kasel nepoznali, chorobnost do roka takmer na nule, ked tak chytili nejaku crevnu pliagu, ak vobec volaco... ale soplavych chrchlavych deti vzdy bolo v skolke kopa, mojim to bolo jedno, proste maju dobru imunitu, oni to od nich nechytili... a topka bola, ked naj kamoska syna mala tyzdne cierny kasel nediagnistikovany a pekne v skolke...

simona20201309
8. feb 2024

Nie!

autor
8. feb 2024

Pred 3 tyzdnami bol chory tak ze mal 2 dni teploty a potom kasel a sopel. Bol skoro 2 tyzdne doma a uz bol ok tak isiel do skolky a teraz par dni ma iba rano sople a cez den nic ako som pisala, ani nekycha... V skolke mi nehovorili nic ze by kaslal alebo co..

januska12323
8. feb 2024

Kašeľ ostáva dlho po chorobe ale sopel znamená, že je chorý teraz. Ak ho máš kde nechať tak škôlka nie.

hanka1674
8. feb 2024

Ak s ním nemá kto byť, tak by som dala do škôlky. Ak máš možnosť, tak do konca by som nechala doma. To máš s víkendom dosť dní na to, aby sa dal dokopy si myslím.

sofia1979
8. feb 2024

@anjelicek26 no taktiež u mojej max sople ale nedám ju no zopár matiek čistá katastrofa a to sa dozvedáme že ráno cipok proti teplote dieťa povie no uznaj ide ma poraziť.

dzejsik
8. feb 2024

ak mas moznost, nechaj doma dneska zajtra ahadam to prejde do pondelka, ak nemas tak co uz daj do skolky

stanulienkat
8. feb 2024

Chore deti sa nedavaju do skolky. Trochu zodpovednosti a ohladuplnosti by si mohla mat. Nemusite nakazit polku triedy. Ti rodicia daju kam potom deti? A tvoje dieta sa nepotrebuje liecit v teple a klude doma?

zorkahorka
8. feb 2024

Podla toho, co v skolke dokazu este tolerovat. S trochou priesvitneho sopla do skolky davam. Viem isto, ze ubytok deti vtedy nebyva, takze nikoho nenakazi a sam je o par dni fit.
Ale ak mu moc tecie z nosa, mozu s tym mat ucitelky problem. Ten sopel sa lahko dostane do prostedua

1342
8. feb 2024

@januska12323 nemusí byť hneď chorý.....kľudne to môže byť alergia keďže pele sa už v ovzduší vyskytujú síce je len február ale je teplo.....moja najstaršia takto mávala nonstop sople od cca marca do cca novembra jednoducho alergia.....dr nám vypísala papier že dieťa je alergik a prejavuje sa jej to soplom boli sme krytí my rodičia a aj učiteľky v škôlke ak by sa náhodou niekto ohradil že dieťa je choré .....samozrejme keď už to boli zelené alebo žlté sople tak to už alergia nebola a ostala doma .....

drahomirrra
8. feb 2024

@1342 Áno, túto tiež poznáme. Každé decko je zázračne alergik. Aj u nás v škôlke také máme. Zaujímavé, že ich "alergia" nakazí ostatné deti. Takmer vždy. Čím to asi bude.

1342
8. feb 2024

@drahomirrra no tak v našom prípade to naozaj alergia bola potvrdené aj alergologom....a keď som videla že to alergia nie je že jednoducho na ňu niečo lezie tak som ju nechala doma ...

1mina
8. feb 2024

To zalezi od situacie, ak by som pracovala asi by islo do skolky, ked som doma s.mladsim ostalo by doma. Ale aj to je niekedy take individualne poviem napr my , dcera predskolacka cize povinna dochadzka bola teraz od polky decembra doma a celyyy januar - mala zapal pluc. Cize mesiac a pol bpla doma. Potom uz ked bola.zdrava, mala dobrate atb nejaky tyzden aj cosi, sli sme na kontrolu na imunologiu 11. Januara a tam doktorka ze ked som doma s mladsim nech ju necham do konca mesiaca doma, nech sa poriadne da dokopy atd. Tak ok neni problem aj ked sestricka sa divila u nasej dr trocha preco mi pise ospravedlnenky do februara. Samozrejme 3 dni predtym ako mala.ist do skolky zacala mat.sople ? K tomu chodime na tu imunoalergologiu, kde ma.potrvdenu alergiu celorocnu, berie lieky pravidelne, ideme zacat imunoterapiu. Ked pridem k dr s kaslom nejasnym a soplom, casto sa spomina stale astma z alergie atd - lebo alergicka takze ked neni jasne ze je akutne chora aj dr mysli zakazdym na alergiu ak neninkasne ze je to akutna choroba, asi by mi na toto uz ani ospravedlnenku nedali. Tiez jej nic neni len rano trocha sople a cez den si 3 krat odkasle. A hlavne ked bola naposledy v skolke pred mesiacom a pol a uz ma.povinu dochadzku. Takze chodi tento tyzden a uz jej to aj preslo, len inhalovala vzdy poobede. Ale samozrejme keby jej fakt vali z nosa a podobne by som ju nechala.

gabriela2952
8. feb 2024

A potom sa čudujeme prečo sú deti stále choré, keď idú normálne do škôlky

lenkakravcova
8. feb 2024

Opýtaj sa lekárky. My sme mali v zime taký mesačný hrubý kašel. Deti kašľali, ja som kašľala - a testy všetky negatívne (covid, CRP, pľúcne chlamýdie a mykóza atď.), najprv 2 týždne marodka (a kadejaké lieky len tak experimentálne čo zaberie) a potom už do školy a škôlky chodili i s tým kašľom (pomedzi to brali vitamíny a sirupy proti kašľu). Asi po mesiaci im to ustúpilo - dodnes nevieme čo to bolo.

cookie29
8. feb 2024

@autorka toto nie je vhodna otazka, tu Ta zlyncuju.... :(
uprimne, tie deticky si imunitu niekde vybodovat musia. A ked mas nadchu ci sopel, tak sediet v teple je len horsie :(
Nezijem na SK, deticky tu bezne chodia do kolektivu pokial nemaju horucku. A potom uz v skolke-skole nemaju takmer ziadne vymeskane hodiny.

thoughtfulweirdo
8. feb 2024

Ja nedávam, ale ja som ešte doma s mladším. V inej situácii záleží od stavu dieťaťa a od učiteliek v škôlke. Dcéra mala minulý rok také, čo samé hlásili, že dieťa v škôlke smrkalo alebo pokasliavalo, ale že to nevadí, nech príde aj ďalší deň 😅 chorobnosť detí bola z môjho pohľadu veľká, myslela som, že to pre tie nachladnuté deti tam, ale tento rok majú ráno extra prísny filter, neprejde ani slabý soplík, a predsa sú tie decká úplne rovnako choré 🤷🏻‍♂️

tiezjedna
8. feb 2024

S hustým sopľom nie. Keby mu len kvápalo z frňáku, tak áno.

lienka.7
8. feb 2024

@autorka kašeľ este ako tak ok, ale nie sopel. Sopel znamená, že je ešte stále chorý.

amelia89
8. feb 2024

@cookie29 ano zase tie zle matky co nechcu budovat imunitu svojho dietata. Mne syna ak kasle zo skolky vratia domov. Ja ho tam so soplom a kaslom nedavam tak neviem preco to donekonecna stale musi byt tema a vlasne nad cim tu polemizujeme? Decko je chore tak preco je v skolke ? Ja nikoho nelyncujem - na otazku som odpovedala jednoduche nie. Ja by som ho takeho nedala, ak ona da tak nech da proste. Decko co ma huste sople a pokaslieva sa musi citit uplne perfektne v tej skolke.

mabenn
8. feb 2024

nie. a vysvetlim preco: to dieta je ocividne chore, jednak nakazi ine deti, ktore maju rozny stav imunity, jednak po 100soploch uz syn tieto dalsie zvlada lahsie a aj to kvoli tomu, ze som ho VZDY pri prvom naznaku choroby nechala doma...nikdy nemal horucky, nikdy sme neboli od porodu v nemocnici, proste chore dieta ma byt v klude doma a liecit sa...to, ze nelezi zlozene v posteli je len vyhoda, ale telo potrebuje klud a oddych, potom tie choroby nechytaju tazsi priebeh...ak dam soplave dieta do skolky, kde beha a namaha sa, za par dni riskujem stazenie choroby, co sa potom rodicia cuduju a prezivaju zbytocne narocne chvile

taktotedanie
8. feb 2024

Treba si najst skolku kde take deti otocia na dverach smer domov

cookie29
8. feb 2024

@amelia89 a preco sa rozculujes? tak ako Ty, aj ja som napisala svoj nazor a skusenost. A je fakt, ze toto je tema, ktora vzdy rozputava vasne a Tvoja reakcia je dokazom...

amelia89
8. feb 2024

@cookie29 vies co lebo pises ze ju tu zlyncuju matky co nechcu budovat imunitu detom - proste taka absurdita ktora matka asi tak nechce mat zdrave decko? vzbudzuje vasne mas pravdu, lebo matky davaju chore deti do skolky ked sa maju liecit doma a este sa urazaju ked im to niekto do oci povie.