Dala som dcérke Rectodelt. Mám sa obávať?

nikusssik
15. okt 2014

Ahojte, dcérka mi začala v noci chrapčať, zle sa jej dýchalo...šli sme ráno k lekárke, popočúvala, vraj laryngitída..dcérka nekašlala, bez soplíka...ale na dýchaní bolo počuť, že to nieje ok..aj pri plači a nadychovaní...tak sme dávali kalcium, fenistil a lekárka mi dala aj tieto čípky na noc, vraj ak sa mi bude zdať, že ju zadúša...v noci sa jej znova ťažko dýchalo, bolo počuť, že jej treba vykašlať, ledva dychčala...tak som jej ho dala, chcela som jej pomôcť...a tu som sa dočítala veľa zlého na tento liek...lekárku mám takú, že sa všetko snaží liečiť bez atb, čo najviac aby telo zabojovalo...som jej dôverovala, že to malej nemôže uškodiť...dnes je to druhý deň, malá začala aj odkašliavať, dúfam, že nebude znova nutný čípok...ako sa mu vyhnúť? ráno som jej časť čipku našla v stolici...

susu29
15. okt 2014

My máme rectodelt doma od 6.mesiacov od alergologičky, laryngtída, astma.. pravdu poviem, tiež nie sú mi nežiadúce účinky ľahostajné, ale ked párkrát išlo do tuhého, bola som rada, že ho doma máme. Ak už vykašliava, malo by to byť ok inak pomáha vlhký vzduch, veľa vetrať a olejový zábal na krk.

samasa
15. okt 2014

@nikusssik no my by sme bez roctodeltu asi prišli o syna...kde je zle som rada že ich mám doma po ruke...

sylvia225
15. okt 2014

môj malý mal tiež laryngitídy, aj sme išli sanitkou, aj nemocnice sme si užili, tie noci nad zvlhčovačom čo bolo, na balkóne v čiapkach ... 1x som použila rectodelt .... vedľajšie účinky som radšej nečítala, ale potom čo sa 2 x tak dusil, že záchranka som bola rada, že mi to lekárka dala a malému som ho v noci podala...časom uvidíš, či je to také, že musíš dať rectodelt, mne z toho malý vyrástol, prvý x mal laryn. v 5 mesiacoch a do 4 rokov to prešlo ... počula som už ako kašle a veľa pomohol zvhčovač a tá studená para

mimikas
15. okt 2014

Pozri co je lepsie? Nechat vlastne dieta dusit sa alebo dat jeden cipok co ma hormony? Ved jej ho nedavas pravidelne, jedna sa len o 1 max. 3x aby si malej pomohla ked je najhorsie. Ak by ho davala kazdy tyzden tak sa treba obavat vedlajsich ucinkov. Takto sa neboj, 1x jej neuskodi 🙂

laurika25
15. okt 2014

Aj nas dr.nedava casto ATB ..a rectodel pouzivame vzdy pri zapale priedusiek..1x ked mal syn 5 mesiacov pocas 4 dni ale vzdy som mala obavy mu ho davat cely,tak som dala 3/4..no tiez som citala neziaduce ucinky ale moj pediater povedal,ze bezne v nemocniciach ked ma dieta zapal priedusiek sa tymto lieci takze on ma skysenosti z vlastnej praxe..no a ja mu doverujem.A takpovediac vsetky lieky maju neziaduce ucinky.Inak mojej znamej sa syn dusil pri laryngytide a jedine rectodelt mu pomohol.Takze,neviem ako je na tom tvoja dcerka ale jeden jej neublizi.

nikusssik
autor
15. okt 2014

@susu29
@samasa no mne malá chorá nebýva, raz mala zápal priedušiek, to sme aj v nemocnici boli, pred rokom na jeseň a po roku dostala toto...neviem, či som spravila dobre? znamenajú tieto choroby rozvoj astmy aj keď nebýva chorá často? sú takéto lieky nutné? myslím, že aj pri tých prieduškách jej kortikoidy dali...