dnes nam dokina na zaklade posluchu priedusiek urcila diagnzu zapal priedusiek , predpisala atb. Jedny sme dobarli pre rovanku diagnozu pre 2 tyzdnami. Mala je bez teplot a uz ani nekasle, tak mam dilemu zacat ci nezacat atb? CRP nam nerobila
@cigaretka5 no neviem ale keby to uz bolo ok tak vam ich nepredpise. ja by som ete dala.
ahoj,skús sa spýtať tejto mamičky je doktorka@strapco13 alebo v tejto téme https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dakujeme-strapco-orl-rady/
my sme teda prieduskari, ale tusim len raz mal syn atb. vacsinou bez nich len lieky na kasel a ventolin. ono vzdy zavisi ci je zapal priedusiek virusoveho povodu al. bakterialneho.
@cigaretka5 moja je alergička a ak má vysoké CRP treba ATB., a ak nie dávam jej sprej Ventolin a Flixotide a prejde jej to, takže chyba bola že dok. nerobila CRP ale keď má tvoja malá horúčky viac ako 3-4 dni, tak možno uvážila ATB. aj bez CRP, potom OK. Skoré uzdravenie! 🙂
@cigaretka5 aha prepáč, nevšimla som si, že malá je bez teplôt, tak potom neviem, ale nám sa stalo, že keď bola moja malinká mala tiež zápal priedušiek využívala atb. a o týždeň dostala ďalší a keďže sa to takto zopakovalo a my rodičia sme alergici, tak ju automaticky poslala k alergo-imnulogičke a odkedy tak chodíme a dodržujeme jej liečbu, klop-klop máme pokoj 🙂
@cigaretka5 no podla posluchu vie skuseny lekar posudit ci treba ATB ci nie...my sme v obstrukcnych bronchitidach vareny peceny, aj s horuckami aj bez ...a nie vzdy dostaneme ATB...verim dr i bez CRP, je detsky pluciar...ale ked da tak nespekulujem a davam ich malemu...on to moze prejst aj na pluca a ptoom je to uz ovela horsie
Moj maly je tiez prieduskar, teploty ani nemaval, len besny kasel a dusil sa. Nakoniec sme skoncili v nemocnici a na lieceni. Potom som s nim sla k homeopatke, a ta ho dala dokopy. Uz 2roky nemal atb, a kazdy kasel, a bol odvtedy aj prieduskovy, zvladame s homeopatikami a cibulovym cajom. Nedavam mu ani flixotide ani aerius na alergiu. Keby doktorka vedela, tak ma dorazi. Ale nemuseli sme k nej ist uz takmer tie dva roky. Takze odporucam nejaku certifikovanu homeopatku, ten cas a peniazky sa oplatia (moja zobrala 50eur za 2hod.rozhovoru a potom uz len lieky platime, cca 2-5eur).
Suhlasim s psyxooo, do zdravia sa oplati zainvestovat ved v konecnom dosledku aj tak tieto ATB a klasicky lekari ani neliecia, oni potrebuju aby sme sa tam vracali casto, Ja som tiez zmenila doktorku, vola sa Tomova Zuzka, je to studovana psychologicka, ma vystudovanu cinsku medicinu a robi aj NLS diagnostiku, Je to lekar ,ktory moze ist prikladom ostatnym, okrem tela ti aj dusu prelieci 🙂 My k nej chodime cela rodina a to sme mali kazdy ine zdravotne problemy a kazdeho nas dala dokopy, Ona zisti pricinu pomocou NLS diagnostiky a vypracuje cielenu liecbu na konkretny problem v organizme, pracuje s prirodnymi preparatmi. Cena za taketo vysetrenie je 15€ + tie lieky. Ale nebanujeme ani koruny, v lekarni som mesacne nechavala iba za kvapky do nosa 20€...takze tak. Ja by som zmenila lekara a vypocula si iny nazor na vec, ja uz moc tejto klasickej medicine nedoverujem, je to kolos uplateny farmaceutickymi firmami, fuj!
@lentuska presne ako vravis, farmaceuticky priemysel sa potrebuje silou mocou drzat na vyslni, je to biznis neskutocny. Par kniziek som citala a je mi z toho zle. Ked fakt nemusim, tak k lekarom ani nejdem, a to ich mam zopar aj v rodine. Len ma mrzi, ze som na to neprisla skor.
@cigaretka5
Inak, ak by si bola proti homeopatikam (lebo poznam ludi, ktori su z istych dovodov pre mna nepochopitelnych) tak potom uplne skvely na priedusky je ten cibulkovy caj, bud studeny, ze das vyluhovat nakrajanu cibulu s medom a 3lyzicami vody a davas dietatku cez den tu stavu (ak to vypije) alebo chutnejsia varianta nateplo, to das najprv do hrnca skaramelizovat med, potom pridas nakrajanu cibulu, zalejes vodou a das lyzicu majoranky, nechas par minut varit, ja som ho nechutnala, mam velku averziu k cibuli, ale mojmu malemu chuti az tak, ze ked ho dopije, pyta si dalsi. A este vyborny liecik je z lekarne, ale na priodnej baze, od Dr.Theisa, skorocelovy sirup.
@psyxooo no cibulovy caj s medom piju na litre a skorocelovy sirup tiez davam
@psyxooo a nedas mi tip na tu homeopatku?
@cigaretka5 ja som ju mala v Nitre, neviem, odkial si ty. Vybrala som si ju odtialto, lebo som chcela poriadnu certifikovanu, nie hocikoho:
@psyxooo ona pocas toho 2hodinoveho rozhovoru zistuje ako sa dieta sprava, co ma rado, coho sa boji, ako sa ukludnuje ked je rozrusene, ci place v skolke, ci ma rado leto ci zimu, ci sa neboji vody, mora, burky, ci sa poti, ake jedlo preferuje atd.....strasne vela otazok, Na zaklade toho vytvori taky profil dietata, a najde mu jeden liek, tzv.konstitucny. A ten by mal pomahat vzdy pri vychyleni sa od zdraveho stavu, cize staci ked sa mi zdalo ze maly bude mat kasel, alebo trosku zle v noci dychal a predpokladala som ze asi ho chyti nadcha, tak som mu co najskor nasadila tie tabletky (take sladke su, alebo gulocky, tie su uplne chutne) no a vacsinou ta choroba ani nezacala. Ak zacala a teda som mu dala gulicky az neskor, tak potom som k tomu pridala aj tu prirodnu medicinu a poradila sa s nou, zvykla nam dat po 10 guliciek z cca 3-4 druhov homeopatik do zasoby, a tie som potom menila, ked sa menil kasel zo stekaveho na suchy alebo na vykasliavaci. A to mi uz zvykla poradit cez telefon, alebo dala instrukcie dopredu. Ja som s tym fakt spokojna. Bola som u nej aj so sebou, mam urceny tiez konstitucny liek a zatial (cca 2roky) mi zabral na vsetko. Okrem toho mam gulicky na herpes, ked sa mi vyhodi a tiez mi to zabera, ak ich dam okamzite pri prvych priznakoch, tak ani nestihne herpes vypuknut.
@cigaretka5 este toto som nasla, dolu v sekcii kontakty je nejaky zoznam lekarov, to vyzera tiez fajn
@cigaretka5 no tazko povedat,zas riskujes ze jej to zlezie na pluca..co by bolo este horsie....
nakoniec som aztb dala, ale dohodla som sa s homeopatom, tak uvidime ....
@cigaretka5 tak dufam, ze vam pomoze a budes spokojna
@psyxooo Boja sa hlavne veriaci ľudia... To pochádza ešte z čias stredoveku... A počula som aj taký názor, že homeopatia spôsobuje duševné choroby, že môže vyvolávať agresivitu atď. 😒 Tým nechcem povedať, že si to aj ja myslím. Len ti odpovedám na otázku. Môj osobný názor je, že keby mi lekári nevedeli pomôcť, tak určite skúsim všetko, aj homeopatiu...
Homeopatii sa treba vyhýbať. Je nebezpečná. Tu je príbeh lekárky ktorá používala homeopatiu a jej negatívne skúsenosti.
http://mojpribeh.sk/pribeh/mudr-emilia-vlckova/
.
ja mam tiez obavy z homeopatik .. :(
@psyxooo ach jasne🙂 preto ludia uz na kopu chorob neumieraju🙂 lebo farmakolos... a iste, homeopatikam z nepochopitelnych pricin vacsina ludi neveri. Co ti poviem. Mozno preto ze je dokazane ze funguju len ako placebo vacsinou? Ak funguju tak obsahuju bylinky ktore v cistej forme funguju omnoho lepsie - len ono v cistej forme sa na nich az tak nezaraba ako ked das 50 euro za prijemny rozhovor a nasledne 5 za cukrik s bylinkou - to len k tej farmafirme ( dufam ze chapes ze aj homeopati k tomuto kolosu patria - neviem kto by im tie liekove homeopatika vyrabal ak nie farmafirmy🙂)
@cigaretka5 verim ze tvoja lekarka pouziva crp - ak je zvysene tak treba atb, ak nie tak liecit bez... ak sa castejsie opakuju choroby tohto typu tak treba riesit pricinu - ci uz imunitu alebo realny dovod ( moj syn mal opakovame zapaly kvoli velkej mandli, po vybere od 3och rokov ani raz - a to bude mat 7 )
@cigaretka5 ahoj, zápal priedušiek mávam niekolkokrát do roka a neodporúčam ti to skúšat liečiť bez ATB! Je to bakteriálneho pôvodu ATB je treba!
a ako by sa ten zapal priedusiek mal vyliecit?