Ahojte,čaká nás cystografia obliciek v Martine, malý má 2 mesiace, boli ste niektorá,ako to prebieha, čo mu budú robiť, ďakujem
@lindusss2016 ďakujem a je pravda ze nemôže papať mliečko, 1 deň sa tam ide a od pol noci že nemôže papať a potom ráno mu to spravia
@janaturbekova na lacno treba ist na cystoskopiu, to je vysetrenie v narkoze, preto nemoze jest. Ak vam teda povedali aj toto, prvy den mu spravia cystografiu, od polnoci naozaj jest nebude moct a rano ho uspia a spravia cystoskopiu. Bud si si to poplietla, alebo zle zachytila. Ak ti lekari povedali, ze musi byt na lacno, tak potom ide urcite aj na cystoskopiu
@lindusss2016 nie on ide bez narkozy,len na hadičku že dajú nejakú látku aby to necítil
@janaturbekova no tak to nvm, co teda myslis.
Cystografia - zobrazovacie vysetrenie, zavedu cievkou kontrastnu latku a snimkuju - nevyzaduje si ziadne zvlastne pripravy, nemusi byt nalacno
Cystoskopia - v celkovej narkoze hadickou, na ktorej je malicka kamera skontroluju mocove cesty, musi byt nalacno kvoli anesteze.
Tak ktore vam budu robit? Vacsinou robia aj aj. Kto ti povedal, ze ma byt nalacno? Ak idete na Kramare na 2 noci, tak pojde urcite aj na cystoskopiu a tym padom aj do narkozy. Podla mna si nieco nepochopila spravne.
@lindusss2016 nie do Martina ideme , nie len cystografiu mu idú robiť, to mi len známa vravela ze nebude môcť papať ale ona si to asi pomýlila. Ďakujem pekne
@janaturbekova aha, tak ona to splietla teda, tak sa neboj, cystografiu take male babo zvladne ako nic, nemusis ho nijak specialne chystat. Je to v podstate len rtg
@lindusss2016 ďakujem pekne ste zlata že ste mi odpisovali, trochu som sa ukludnila, pekný večer
@janaturbekova neboj, v pohode to zvladnete. Pridaj sa do skupiny nefrologicke problemy deticiek, tam sa dozvies vela veci, co ta mozno este budu zaujimat, moj maly ma uz za sebou operaciu mocovodu, tak zial mame skusenosti
@janaturbekova pri cystografii mu cez pipika zavedu cievku, pichnu ko trastnu latku a spravia niekolko rtg snimkov. To je cele.