Ahojte maminky, idem si sem po radu. Dcére (1,8 r.) pred týždňom diagnostikovali cystu na očnom bielku. Nájdu sa tu maminky, ktoré majú podobný problém ako my a poradili by, aká bola u nich liečba a pod. Prípadne by ste odporučili nejakého dobrého očného v Nitrianskom kraji? Vopred ďakujem za rady.
@jeennyv Ahoj, no nám sa tiež tak vyjadrila očná na pohotovosti, že to len sledovať a dala nejaké kvapky, ktoré vôbec s tým nesúvisia. Veď práve to keby viem, či jej to nerobí zle pri videní, ale ešte je malá, nevie to povedať. Tiež by som to najradšej nijako neriešila, predsa len do oka kafrať to eee. A z čoho ti to vzniklo?Povedala ti očná či?Lebo nám sa nejako k tomu nevyjadrila.
@janinah Ahoj, áno je to cysta na spojovke, no my sme s tým boli zatiaľ len na pohotovosti, keď sme si to všimli, lebo mala očko aj trošku začervenané. Myslela som si, že jej tam niečo padlo no s týmto som nerátala. Doktorka povedala, že sa to môže časom aj vstrebať, ale tomu moc neverím. Inak o operácii nehovorila nič. Ale presnú diagnózu nám dá asi očná, ku ktorej pôjdeme.
liečba je operačná,je to cysta spojovky? aká presne dg je tam napísaná?